Dit gemakkelijke plantaardige pastasoep recept is een prachtige Veganistische zuivelvrije romige soep die iedereen zou eten. Een Vegan plantaardige pastasoep die zo romig is dat je zou denken dat hij gevuld is met zuivelroom. Maar dat is niet zo!
Wat is het geheime ingrediënt waardoor deze weelderige soep bijna een stoofschotel is en zo romig? Het antwoord is zo eenvoudig als het maken van deze soep “Amandelboter”.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.
Gemakkelijk Groente Pasta Soep Recept
Inhoudsopgave
Met een voorbereidingstijd van 10 minuten en een kooktijd van 30 minuten, zit je voor een pijprode kom romige groentepastasoep. soep in een mum van tijd.
Wanneer u een gietijzeren Nederlandse oven gebruikt om uw favoriete gerechten te bereiden, onthoud dan hoe heet zal het worden. Dus pas op!
Wat zijn de ingrediënten voor Gemakkelijke Groente Pasta Soep?
1 kop penne pasta
1/2 kop zoete maïs
1/2 kop erwten
1 kop wortel, in blokjes gesneden
2 tomaten, in stukjes gesneden
1/2 witte ui, gesnipperd
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel komijnpoeder
1/4 theelepel gedroogde salie
4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
1 rode jalapeno chili, gesneden
3 kopjes champignon- of groentebouillon
Zeezout naar smaak
Cayennepeper naar smaak
2 el amandelboter
1 theelepel sojasaus
2 theelepels olijfolie
Snufje paprika
Amandelschilfers
Hoe eenvoudige plantaardige pastasoep te maken
Verwarm uw gietijzeren Nederlandse oven op laag vuur.
Voeg olijfolie en uien toe, saute’ tot ze doorschijnend zijn voor ongeveer 2 minuten.
Voeg 2 eetlepels bouillon naar keuze toe, dan knoflook, jalapeno chili, cayenne, salie, oregano, komijn, een snufje paprikapoeder verhitten gedurende ongeveer 1 minuut.
Voeg de resterende bouillon, sojasaus en amandelboter toe.
Meng met een houten lepel de amandelboter tot het helemaal gecombineerd is. Dit kan een minuut of twee duren, afhankelijk van hoe hard je amandelboter is.
Voeg penne pasta, zoete mais, erwten, wortel, tomaten, zout, cayennepeper en paprikapoeder toe.
Houd het vuur op een lage stand en dek af met het deksel. Breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten koken.
Roer minstens één keer om ervoor te zorgen dat er geen ingrediënten… blijven plakken aan de bodem van de hete Nederlandse oven.
Top met je favoriete “sprinkles”. Serveer heet!
Serveer Suggesties
Bestrooi met geroosterde of ongeroosterde amandelschilfers. Dit versterkt de heerlijke romige smaak van de amandelboter in de soep.
Om deze maaltijd verder te verrijken kunt u gestoomde groenten toevoegen, zoals broccolini, spruitjes of bonen.

Making Great Vegetable Soup
Hier zijn een paar tips om u te helpen een geweldige groentesoep die elke keer anders kan zijn – verbeelding is alles wat nodig is…
Hoe kan ik smaak toevoegen aan mijn groentesoep?
Begin met de basis van uw soep – niet te veel water – smaakvolle groenten.
Als je geen bouillon gebruikt, voeg dan om te beginnen niet te veel water toe, want zonder veel hulp wordt je soep smaakloos.
Het duurt lang om de soep te laten inkoken om de smaken te versterken Waterige soep is het ergst.
Deze 3 groenten – ui, wortels, selderij – moeten altijd de basis vormen van groentesoep omdat zij de smaakbasis vormen.
Probeer een of meer van deze kruiden, specerijen of additieven toe te voegen.
- basilicum
- tijm
- oregano
- marjolein
- heel teentje knoflook
- laurierblaadjes – 3 – verwijderen voor het opdienen
- zout en/of peper
- sojasaus
- azijn
- citroensap
Vergeet niet te strooien!
Het toevoegen van een verse afwerking over de bovenkant van de soep voor het opdienen is niet alleen een lust voor het oog, maar begint al te watertanden voordat de lepel het oppervlak van de soep breekt.
- parmezaan
- microgroenten
- gehakte bieslook
- verse koriander
- geroosterde pompoenpitten
- geroosterde noten – geplet
Wat kan ik aan soep toevoegen om het pittig te maken?
Kies een etnische smaak en voeg dan de kruiden- en specerijenmengsels toe.
Paprika – wordt gemaakt van peper, maar heeft niet de hete smaak – meer een rokerige of zoete smaak, afhankelijk van het type dat u koopt. Probeer eens 1/2 tot 1 theelepel toe te voegen aan een grote pan soep, dat zal de smaak versterken zonder te overheersen of te heet te worden.
Pikante maar niet te heet! Probeer enkele van deze kruiden
- rode peper vlokken
- snufje chipotle poeder
- chili (1/4 theelepel)
- kerriepoeder – warmt soep op (1 theelepel)
- komijn
Wat zijn de beste groenten voor in de soep?
Als je de tijd hebt kun je je soep zo lang laten pruttelen als je wilt.
Maar voor een eenvoudige en snelle soep snij je je groenten in hapklare stukjes. Hardere groenten zoals aardappelen en rapen zijn wat kleiner dan hun zachtere neven.
- wortelen
- selderij
- tomaten
- aardappelen
- raap
- pastinaak
- sperziebonen
- maïs
- erwten
- gele ui en knoflook
- bloemkool
- broccoli
- prei
- courgette
- pompoen
- kool
Gerelateerd lees hoe veganistische en plantaardige soep in te dikken
Welke pasta is het beste voor soep?
Kleine stukjes pasta zijn het beste voor soep, omdat ze hun vorm behouden.
Pas op dat u niet te veel toevoegt, want de pasta zal het vocht van de soep absorberen en uw soep in een stoofpotje veranderen.
Dit zijn enkele van mijn favorieten penne, Orzo, ellebogen, Stelline, en Rotelle.
Ingrediënten
-
1 kop penne pasta
-
1/2 kop zoete maïs
-
1/2 kop erwten
-
1 kop wortel, in blokjes gesneden
-
2 tomaten, in stukjes gesneden
-
1/2 witte ui, gesnipperd
-
1 theelepel gedroogde oregano
-
1/2 theelepel komijnpoeder
-
1/4 theelepel gedroogde salie
-
4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
-
1 rode jalapeno chili, gesneden
-
3 kopjes champignon- of groentebouillon
-
Zeezout naar smaak
-
Cayennepeper naar smaak
-
2 el amandelboter
-
1 theelepel sojasaus
-
2 theelepels olijfolie
-
Snufje paprikapoeder
-
Amandelschilfers
Instructies
Verwarm uw gietijzeren Nederlandse oven op laag vuur.
Voeg olijfolie en uien toe, saute’ tot ze doorschijnend zijn, ongeveer 2 minuten.
Voeg 2 eetlepels bouillon naar keuze toe, dan knoflook, jalapeno chili, cayenne, salie, oregano, komijn, een snufje paprikapoeder verhitten gedurende ongeveer 1 minuut.
Voeg de resterende bouillon, sojasaus en amandelboter toe.
Meng met een houten lepel de amandelboter tot het volledig gecombineerd is. Dit kan een minuut of twee duren, afhankelijk van hoe hard je amandelboter is.
Voeg penne pasta, zoete maïs, erwten, wortel, tomaten, zout, cayennepeper en paprikapoeder toe.
Houd het vuur op een lage stand en dek af met het deksel. Laat het geheel 30 minuten sudderen.
Roer minstens één keer om ervoor te zorgen dat er geen ingrediënten aan de bodem van de hete Nederlandse oven blijven plakken.
Top met uw favoriete “sprinkles”.
Serveer heet!
Opmerkingen
Suggesties voor het serveren
Bestrooi met geroosterde of ongeroosterde amandelschilfers. Dit versterkt de heerlijke romige smaak van de amandelboter in de soep.
Om deze maaltijd verder te verrijken kunt u gestoomde groenten zoals broccolini, spruitjes of bonen toevoegen.
Voedingsinformatie:
Opbrengst: 4
Portiegrootte: 1
Hoeveelheid per portie:
Calorieën: 371
Voedingsgegevens zijn berekend op basis van de ingrediënten die in dit recept worden gebruikt. U moet de voedingswaarden berekenen op basis van de ingrediënten waar u over beschikt.
Final Thoughts – Makkelijke Groente Pasta Soep
Deze soep is voor iedereen, of ze nu Veganist zijn of niet. De combinatie van amandelboter en pasta is decadent en zal de hongerigsten onder ons tevreden stellen…
Het is vullend, voedzaam en ik ben hier om je te vertellen dat je het niet bij één kom zult kunnen laten. Ik niet 🙂
Bij Ovenspot zet ik me in om je snelle en makkelijke receptideeën te brengen, met verse ingrediënten, die “all-in-one-pot” worden bereid.
One-Pot Cooking Rocks