23 Voor- en nadelen van geëmailleerd gietijzeren kookgerei

In deze diepgaande gids over geëmailleerd gietijzer kookgerei leert u de voor- en nadelen van het gebruik van gietijzeren kookgerei.

De voor- en nadelen van geëmailleerd gietijzeren kookgerei zijn gevarieerd het is veelzijdig, het heeft een hoog verwarmingsvermogen, is duurzaam, en is veilig vergeleken met ander kookgerei met anti-aanbaklaag. Nadelen zijn het gewicht van gietijzer, de warmtegeleiding, het delicate oppervlak en de moeilijkheden bij het opbergen.

Porselein geëmailleerd gietijzeren kookgerei door OvenSpot.com met een Le Creuset Enamel Cast Iron Cooker

De emaillaag is eigenlijk een kenmerk van moderne gietijzeren pannen geworden. Geëmailleerd gietijzer heeft echter nog steeds een rivaal in traditioneel gekruid gietijzer. Bekijk de volledige vergelijkingstabel met de verschillen tussen een gewone kale gietijzeren pan en een geëmailleerde gietijzeren pan.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.