Nederlandse ovens produceren ondubbelzinnig veel beter smakende gerechten, dat zal elke professionele kok beamen. Slow cookers komen tot hun recht omdat het een kooktoestel is dat is gericht op gemak.
Voordat u onderzoekt wat het beste kookgerei is voor uw behoeften, een Dutch oven of een slow cooker, ook bekend als een Crock-Pot, moet u de basisverschillen tussen beide fornuizen begrijpen.
Dutch ovens zijn slow cookers die gemaakt zijn van gietijzer, dat gelijkmatig en langzaam opwarmt bij lage warmte-instellingen op externe warmtebronnen. U kunt smoren, sauteren en bruinen voor het koken. Een slowcooker daarentegen heeft een binnenpan met een gemonteerd deksel dat in een behuizing zit die elektrisch wordt verwarmd.

U zult merken dat beide fornuizen de slowcook actie kunnen uitvoeren, zodat recepten kunnen worden aangepast voor beide kookpotten. Maar het eindgerecht met volle rijke smaken is zeker niet hetzelfde.
Bij de aankoop van kookgerei zijn mensen vaak geneigd te gaan voor een product dat minder kost, ook al levert het minder goede prestaties. Als u uw aankooponderzoek bent begonnen, weet u al dat een slowcooker u aanzienlijk minder zal kosten dan een Nederlandse oven van goede kwaliteit.
Het meeste kookgerei is eigenlijk goedkoper dan Nederlandse ovens, nu ik erover nadenk.
Er is echter niet veel kookgerei op de markt dat net zo goed kan presteren als een Dutch oven. In de context van deze blog is de jury nog niet uit of een slow cooker betere resultaten kan opleveren dan een Dutch oven en of die resultaten even efficiënt kunnen worden geproduceerd. Maar daarover later meer.
Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.
Wat is een Nederlandse Oven
Inhoudsopgave
Als u bekend bent met deze pagina’s, is het u waarschijnlijk al vrij duidelijk wat een Nederlandse oven is. Toch zal ik uw geheugen even opfrissen.

A Nederlandse oven is een vorm van metalen kookgerei, waardoor het in wezen het tegenovergestelde is van een slow cooker. Terwijl uw slow cooker een vorm van keramisch of porseleinen kookgerei is, is uw Dutch oven voornamelijk gemaakt van gietijzer.
Terwijl Sunbeam waarschijnlijk de meest herkenbare slow cooker fabrikant is, is de meest herkenbare naam in Nederlandse ovens waarschijnlijk Staub of Le Creuset.
U bent in de winkel zeker wel eens producten van Le Creuset tegengekomen. Ze onderscheiden zich van andere vormen van kookgerei omdat ze gewoonlijk zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant met email zijn bekleed en de kleuren die voor die coating worden gebruikt, zijn gewoonlijk helder.
Le Creuset Dutch ovens lichten echt een kamer op, terwijl de meeste slow cookers er aan de buitenkant typisch “state of the art” uitzien. Dat wil zeggen glanzend en zilver, met een glazen deksel. SLECHT.
Niet alleen zijn de deksels van slowcookers gewoonlijk van glas, maar het zijn ook gewoonlijk koepelvormige deksels. Dutch oven deksels zijn normaal gesproken plat en zwaar.
Slow cookers zijn afhankelijk van elektriciteit als warmtebron voor het koken. Terwijl Nederlandse ovens voedsel kunnen koken op alle warmtebronnen, inclusief kampvuren.
Dutch ovens worden zo heet dat je ze kunt dichtschroeien, bruinen en sauteren in de pan, om het goede in te sluiten, voordat je andere ingrediënten toevoegt en vervolgens langzaam gaart.
Gerelateerd lees Hoe gebruik je een Dutch Oven op het fornuis?
Als u een Nederlandse oven koopt, krijgt u precies dat. Geen extra behuizing, geen draden, alleen de pan.
Gerelateerde lectuur die in detail de verschillen uitlegt tussen Seasoned Raw Cast Iron vs Enameled Cast Iron
Wat is een Slow Cooker (Crock-Pot)?

In de context van dit artikel zou het verstandig zijn om je ook te verdiepen in wat een slow cooker is en vast te stellen hoeveel hij eigenlijk verschilt van een Dutch oven.
Afhankelijk van waar ter wereld je woont, ben je misschien ook wel eens een crock-pot tegengekomen. De definitie van slow cookers en koekenpannen is soms verwarrend. Een crockpot is een slow cooker en Crock-Pot is een merk dat slow cookers maakt samen met vele andere merken.
Gerelateerd lees over het verschil tussen een crockpot en een slowcooker
De slowcooker is de officiële naam en is uitgevonden door Irving Naxon zijn patent werd geregistreerd in januari 1940. Het fornuis kreeg de naam Naxon Beanery en werd in 1972 omgedoopt tot Beanery.
Crock-Pot verscheen pas in de jaren 1970 en is vandaag nog steeds marktleider in toestellen en kookgerei.
Een groot aantal mensen die slowcookers bezitten, hebben deze ook gekocht bij Sunbeam, dat al meer dan een eeuw fabrikant is van elektrische apparaten.
Dat is eigenlijk een kenmerk van slow cookers. Het zijn elektrische kooktoestellen. Dat wil zeggen dat elektriciteit de enige warmtebron is voor slow cookers. Dat is de moeite waard om eens goed over na te denken.
De traditionele handleiding of basis slow cooker is een vorm van niet-metalen kookgerei. Dat is waarschijnlijk ook een belangrijk detail om rekening mee te houden voordat u er een aanschaft. Er zijn vragen rond duurzaamheid of breekbaarheid. Niet-metalen kookgerei kan vrij gemakkelijk breken.
De meeste slowcookers zijn ofwel van keramiek ofwel van porselein. Meestal zijn de keramische of porseleinen slow cookers omgeven door een metalen behuizing.
Voor degenen die dit niet helemaal duidelijk is: u plaatst de slowcooker in de metalen behuizing (die bij het product wordt geleverd), die tevens fungeert als warmtebron voor de slow cooker.
Zie het als een pot in een pot. Je kunt de slowcooker in en uit de metalen behuizing halen.
Deze gemakkelijke verwijdering van een slow cooker inzet is ook een handig detail voor wie zich afvroeg hoe de slow cooker schoon te maken.

Moderne slow cookers hebben ook slow cooker inzetstukken die kunnen worden gebruikt met andere warmtebronnen wanneer ze uit de slow cooker behuizing worden gehaald. De Crock-Pot Sear & Saute is degene die ik bezit.
Samen met de standaard slow cooking functies, komt het met een ingebouwde searing, en sauté instelling. De toegevoegde bonus is dat het een DuraCeramic verwijderbare kookplaat die kan worden gebruikt in de oven en op gas, elektrische en inductie kookplaten.
Andere merken zoals All-Clad bieden soortgelijke veelzijdige slowcookercombinaties met een aluminium inzetstuk dat ovenbestendig is (tot 400°F) en kan worden gebruikt op sommige (elektrische & gas) maar niet alle kookplaten.
Dutch Oven vs Slow Cooker & Crock Pot Vergelijkingstabel
Een handig snel overzicht van de verschillen tussen Dutch ovens en slow cookers of crockpots.
Gietijzer | Slow Cookers & Crock Pots | |
---|---|---|
Materiaal Bouw | Ruw gietijzer = 98% ijzer en 2% koolstof. Ook gietijzer met een deugdelijke geëmailleerde coating | Metalen behuizing met steengoed of gegoten aluminium inzetstuk |
Ontwerp | Dutch ovens, Franse ovens en Cocotte stevige kookpotten met zware deksels voor gebruik op de meeste warmtebronnen | Over het algemeen een lichtgewicht elektrische behuizing. Zwaarder met een geventileerd glazen deksel. Handmatige, digitale, geprogrammeerde en wifi slow cookers zijn beschikbaar |
Vormen | Rond en ovaal | Rond, ovaal, rechthoek en vierkant |
Maten | Nederlandse oven van 1 liter tot een zeer grote 14 liter in zowel gekruid als geëmailleerd gietijzer. | Een mini slowcooker van 1 kwart tot de grote slowcooker van 10 kwart. |
Afwerking | Ruw gekruid gietijzer of een grote verscheidenheid aan glanzend gekleurde emailcoatings over ruw gietijzer met lichte of donkere interieurs. | Beperkte kleuren of roestvrij stalen buitenkant met plastic contrasterende afwerking, de meeste deksels zijn van glas met een ontluchtingsopening voor stoom. |
Warmtebron | Geëmailleerde Nederlandse ovens zijn geschikt voor alle warmtebronnen binnen en buiten. Geëmailleerde Dutch ovens kunnen natuurlijk gebruikt worden op inductie, keramiek, glas, gas, elektrisch of in de oven. | Vereist een stopcontact en moet op een plat, onbrandbaar aanrecht staan. |
Temperatuur | Temperaturen tot 500 °F afhankelijk van de kwaliteit en het ontwerp van het kookgerei (knoppen en handgrepen moeten ovenbestendig zijn) | Kookt langzaam op een lage temperatuur, meestal tussen 170 en 280 graden F, gedurende enkele uren |
Hittebehoud | Hoog | Laag |
Veelzijdigheid | Langzaam koken, dichtschroeien, stoven, koken, smoren en braden | Langzaam koken, braden, sommige eenheden schroeien en sauteren |
Prestaties | Strak sluitende zware deksels bevorderen de ultieme zelfroosterende eigenschap die resulteert in een vermindering van dikke sauzen en rijke smaken | Slow cookers kunnen de val van de botsoorten gerechten bereiken waarvoor ze ontworpen zijn. Helaas kunnen de cookers door hun condensatie geen vloeistoffen reduceren. |
Dagelijks gebruik | Eenvoudig te gebruiken eenpansgerechten die niet onbeheerd mogen worden achtergelaten | Een gebruiksvriendelijk apparaat. Een timer wordt gebruikt om uw gerecht te koken, waarna het terugschakelt naar de warmhoudstand. |
Duurzaamheid | Doorgewinterd gietijzer gaat uw leven lang en langer mee. Geëmailleerd gietijzer gaat niet zo lang mee. | Inserts zijn niet eeuwig houdbaar. Een elektrisch apparaat gaat zolang mee. Een elektrisch onderdeel kan nodig zijn. |
Opruimen | Gekruid gietijzer alleen met de hand afwassen. Geëmailleerde gietijzeren Dutch Ovens zijn vaatwasmachinebestendig, maar handwas wordt aangeraden. | Sommige onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig, handwas verdient de voorkeur |
Onderhoud | Kruid voor het eerste gebruik, kruid regelmatig. Emaille Nederlandse ovens hoeven niet gekruid te worden. | Elektrische apparaten, snoeren moeten regelmatig worden gecontroleerd, elementen moeten vrij van vuil worden gehouden. |
CONS | Onderhoud vereist, zwaar, high-end merken duur | Minder duurzaam, het duurt langer om hetzelfde gerecht te bereiden als een Nederlandse oven. Beperkte mogelijkheden om recepten te maken |
Opslag | Relatief compacte Nederlandse ovens kunnen voorzichtig in kasten en ovens worden opgeborgen | Slow cookers kunnen onhandig zijn om op te bergen |
Prijs | Prijzen beginnen bij ongeveer $20 | Prijzen beginnen bij ongeveer $20 |
Kun je een Dutch Oven vervangen door een Slow Cooker?
Ja, u kunt absoluut een Nederlandse oven vervangen door een slowcooker. Het belangrijkste verschil tussen een Dutch oven en een slow cooker is hoe de hitte wordt toegepast op het kookgerei.
Nederlandse ovens kan worden gebruikt op bijna elke warmtebron afhankelijk van of het een gekruide gietijzeren Dutch oven is of een geëmailleerde Dutch oven.
De gekruide gietijzeren oven kan worden gebruikt op kampvurenIk zou nooit een geëmailleerde gietijzeren oven op een kampvuur zetten. Het zou heerlijke maaltijden opleveren, maar de kookpot ruïneren.
Terwijl een slow cooker wordt verwarmd door elektriciteit en dat is de enige warmte die kan worden gebruikt met deze kookpot.
Waarom je een slowcooker zou kunnen kopen in plaats van een Dutch Oven
Slow Cooker Voordelen | Slow Cooker Nadelen |
---|---|
Voeg alle ingrediënten toe en zet de stroom aan | Sealen of bruinen heeft een aparte pan nodig omdat de slowcooker niet heet genoeg wordt |
Afhankelijk van het apparaat kan de cooker stroombesparend zijn | Vermindert geen vloeistoffen |
Veel onderdelen om schoon te maken | |
Elektrische kabels en omvangrijke behuizing om op te bergen |
1. Koken is niet te moeilijk met een Slow Cooker
Het duurt ongeveer zes uur om een zondagsgebraad met een slowcooker te bereiden, soms iets langer dan dat. Gedurende het grootste deel van die zes uur hoeft u de slowcooker niet te bedienen.
Terwijl het onder normale omstandigheden relatief moeilijk is om iets als een varkensschouder goed te bereiden, zou het bereiden in een slow cooker niet al te lastig moeten zijn, voornamelijk omdat deze het meeste werk voor u doet.
Gerelateerd lees Slow Cooker Fouten
2. Slow Cookers zijn ideaal voor het koken van taaie stukken vlees
De meeste mensen zijn geïntimideerd door de keuken, vooral wanneer er een vooruitzicht is van het moeten koken van iets als varkensschouder, rundvlees chuck, of borst. Vooral als die stukken vlees goedkoop zijn. Goedkoop vlees is normaal gesproken moeilijk te bereiden en te eten.
De slowcooker is in dit verband nuttig omdat u uw maaltijd op lagere temperaturen dan normaal laat sudderen terwijl u er een gebruikt.
Als je lang kookt, maak je het bindweefsel van vlees zachter, wat bij goedkopere stukken hoort.
Dat doel kan worden bereikt zonder de spieren van het vlees te verharden. Als je iemand bent die het haat om langdurig op vlees te moeten kauwen – we denken dat iedereen dat is – dan is de slow cooker het kookgerei dat je waarschijnlijk wilt gebruiken.
3. Een slowcooker zal uw keuken niet verbranden
Dit sluit aan bij het eerste punt dat we maakten over de slowcooker. Naast het feit dat u uw maaltijd zes uur lang niet hoeft te verzorgen, is er ook geen brandgevaar verbonden aan de slowcooker en dat komt omdat u kookt op zo’n lage intensiteit of hitte.
Niet alleen uw keuken is veilig, maar ook uw voedsel is veilig wanneer u een slow cooker gebruikt. Ik zou echter, voorzichtig zijn tegen veel langer koken dan de voorgestelde periode voor een bepaalde maaltijd, omdat de smaak dan waarschijnlijk verloren gaat en het eten er ook niet geweldig uitziet.
Gerelateerd lees Zijn Slow Cookers Veilig: 11 Tips om ongelukken te voorkomen
4. Slow Cookers kunnen u helpen energie te besparen
Dit is iets dat vaak als vanzelfsprekend kan worden beschouwd omdat we leven in een wereld waarin we gewend zijn geraakt aan de meer traditionele bronnen van elektriciteit.
Omdat de slow cooker op zo’n lage intensiteit werkt, kun je eigenlijk je maaltijden voltooien terwijl je kookt met iets zo klein als een 1-2kW zonnepaneel. De experts zullen u vertellen dat slow cookers eigenlijk minder energie verbruiken dan dat. Laat je dus geen moment afschrikken door het feit dat de slowcooker elektriciteit gebruikt.
Gerelateerd lees Slow Cookers: Energiezuinig of niet?
5. Een Slow Cooker doet het denkwerk voor je
Hoewel dit misschien afhangt van het merk van de slow cooker, kun je vaker wel dan niet een fornuis kopen waarin daadwerkelijk een timer is ingebouwd. Het doel daarvan is om de tijd en de intensiteit waarmee je gekookt hebt in de gaten te houden.
Als wordt vastgesteld dat de warmte te hoog is na een bepaalde periode van koken, zal de slowcooker de warmte automatisch voor u verlagen.
Gerelateerd lees Voordelen van Slow Cookers: 10 redenen om ze te gebruiken
6. Slow Cookers zijn gemakkelijk schoon te maken
Een belangrijke eigenschap van slowcookers is dat je er een hele maaltijd in kunt bereiden, zoals een stoofpot of een gebraad. Je hebt niet meer dan één pan nodig om te koken, wat ook betekent dat je minder afwas hoeft te doen als je klaar bent.
Een slowcooker is, omdat het eten niet aanbrandt, heel gemakkelijk schoon te maken als je ermee klaar bent. Die luxe heb je niet met al het andere kookgerei dat je in de keuken vindt.
Gerelateerd lezen Kun je een slowcooker in de vaatwasser zetten
7. Slow Cookers zijn dynamischer dan het meeste kookgerei op de markt
Alleen al denken aan het bereiden van een hele maaltijd in één pan kan een ontmoedigende zaak zijn, bijna genoeg om je af te schrikken van het hele idee om een slowcooker te gebruiken. U zult echter echt verrast zijn door hoeveel maaltijden u kunt bereiden in een slowcooker en hoe gemakkelijk het is om de meeste van die maaltijden te bereiden.
Er zijn overal op het internet slowcooker recepten te vinden en er zijn verschillende experts op Youtube die de moeite hebben genomen om je te laten zien hoe je die maaltijden moet bereiden. U zult versteld staan als u weet dat er in een keuken heel wat mogelijk is als u een slowcooker gebruikt.
Het is bijna verleidelijk genoeg om dit aan te schaffen in plaats van een Nederlandse oven, maar er is natuurlijk geen reden waarom u niet beide vormen van kookgerei kunt aanschaffen.
Waarom u geen Slow Cooker in plaats van een Dutch Oven zou kunnen kopen
Dutch Oven Voordelen | Nederlandse Oven Nadelen |
---|---|
Bereiding in één pan – mogelijkheid om te schroeien, sauteren of bruinen op de kookplaat of in de oven. | Een Nederlandse oven is niet instellen en vergeten |
Gemakkelijk schoon te maken emaille kookgerei – warm zeepwater | Bepaalde gerechten vergen iets meer tijd als u een maaltijd wilt die van het bot valt. |
Geen elektrische kabels en omvangrijke behuizing om op te bergen |
1. Warmte vasthouden is een probleem bij een slowcooker.
Het deksel van een gietijzeren Dutch oven is voor ons altijd een belangrijk discussiepunt. Dutch ovens hebben zware deksels die de pot goed afsluiten.
De deksels van de meeste slowcookers zijn lang niet zo zwaar en zijn van glas. Warmte kan een beetje te gemakkelijk ontsnappen uit slowcookers, maar verder gaat de voedingswaarde van het meeste voedsel dat in een slowcooker wordt gekookt veel sneller verloren.
Dit is vooral problematisch bij het koken van groenten in een slow cooker.
Verlies van warmte en voedingsstoffen zijn geen problemen die u waarschijnlijk zult tegenkomen bij het gebruik van een gietijzeren Nederlandse oven.
Related read Op welke temperatuur koken slowcookers
2. Slow Cookers die niet worden onderhouden vormen een risico
Een populaire gewoonte is om voedsel in een slowcooker te doen en het huis voor langere tijd te verlaten, om pas terug te keren als je denkt dat de maaltijd bijna klaar is. Normaal gesproken is er eigenlijk geen probleem mee. Het is een handige en veilige optie.
Er zijn echter tijden dat de stroom in uw huis uitvalt. Het is de aard van elektriciteit – het is niet altijd volledig betrouwbaar.
Het ligt dan voor de hand dat deze uitval kan gebeuren terwijl u niet thuis bent, terwijl de slowcooker aanstaat.
Dat zal een nadelige invloed hebben op uw maaltijd en waarschijnlijk de hele exercitie volledig verpesten. Mogelijk wordt het een complete verspilling omdat de ingrediënten zeer zeker bederven.
Gerelateerd lezen Mag je een slowcooker onbeheerd achterlaten?
3. Langzaam koken kan gezondheidsrisico’s opleveren
Er is soms bezorgdheid ontstaan voor mensen die bonen willen koken, vanwege de koolhydraatbindende eiwitten die erin zitten. Die zijn giftig, maar als je op hoge temperaturen kookt, wordt dat geen probleem.
Hitte vernietigt de koolhydraatbindende eiwitten in bonen, maar omdat je met een slowcooker op veel lagere temperaturen werkt, zijn de risico’s aanzienlijk groter.
Complicaties in verband hiermee kunnen worden vermeden door de bonen een nacht te laten weken en vervolgens het water af te gieten of door te koken die bonen ongeveer 30 minuten voordat je begint met langzaam koken.
Er zijn ook andere creatieve technieken beschikbaar, maar de realiteit is dat je extra werk moet doen, om daarna heel langzaam en langdurig te koken.
Dat kan afschrikwekkend zijn voor sommigen die toch al huiverig zijn voor de zes uur koken die in het verschiet liggen.
Related read Zijn slow cookers gezond?
4. Slow Cookers zorgen voor consistentie-nachtmerries
Normaal gesproken kun je tijdens het koken de consistentie van je soepen en sauzen verbeteren door de warmte in je pan te laten sudderen. Wanneer je werkt met een slow cooker, heb je vanaf het begin op een sudderpunt gestaan.
Om die reden zal er natuurlijk geen reductie zijn en wat je uiteindelijk krijgt is een vloeibaar product. De meer ervaren koks onder u kunnen dit probleem echter vermijden.
Als er een wil is, is er altijd een weg. Het is gewoon dat al dat onbewaakte koken plotseling een beetje meer bewaakt koken wordt.
Gerelateerd lees Hoe Slow Cooker tijden om te zetten
5. Slow Cookers produceren niet de beste maaltijden
De maaltijden die met een slow cooker worden bereid zijn over het algemeen van zeer hoge kwaliteit. U zult ervan genieten, vooral van die taaiere en goedkopere stukken vlees die zoveel mensen problemen geven.
De vloeibare sauzen die een slow cooker produceert, vereisen meestal dat het gerecht in een andere kookpot wordt gezet om de vloeistof tot een eetbare saus te reduceren. Vrees niet dat er manieren zijn om een slow cooker te gebruiken – leer hoe je stoofschotels, sauzen en soepen verdikt in een slow cooker.
Er is gewoon geen ontkomen aan het feit dat een maaltijd uit een Nederlandse oven altijd beter zal zijn dan wat een slowcooker je kan geven.
Gerelateerd lees Is een Slow Cooker de moeite waard
Slow Cooker vs Dutch Oven – De Varkensvlees Test
Of een Dutch oven beter is dan een slow cooker hangt vaak sterk af van wat je kookt. Voor deze blogpost vonden we het verstandig om ons te richten op varkensschouder, die heel moeilijk precies goed te krijgen is.
De experts zullen u vertellen dat het perfecte zondagse gebraad ongeveer zes uur duurt, misschien iets langer dan dat. Er zijn twee belangrijke elementen om het perfecte zondagsgebraad te bereiden.
Het eerste is uiteraard de tijd die nodig is om dat gebraad te bereiden en het tweede is de intensiteit van de warmte waarmee je dat gebraad bereidt.
Beide elementen staan met elkaar in verband. Het koken van de zondag gebraad met een Nederlandse oven of slowcooker zal een betekenisvolle invloed hebben op de vraag of u erin slaagt de perfecte balans te vinden, vooral als u varkensschouder bereidt voor de familie en vrienden.
De belangrijkste details om hier rekening mee te houden zijn de efficiëntie en de kwaliteit van het eindproduct. Niet iedereen houdt van koken en niet iedereen houdt van eten.
Sommige mensen houden van beide – wat betekent dat efficiëntie en kwaliteit in de gegeven omstandigheden even zwaar wegen.
Tijd en warmte
Bij deze test werd de Nederlandse oven ongeveer vier uur in een keukenoven geplaatst. Hoewel de tijd hier eigenlijk het belangrijkste is, is het ook goed om op te merken dat u de Nederlandse oven op een ovenrek kon plaatsen.
Ik blijf maar zeggen hoe veelzijdig de Nederlandse oven is, omdat je hem op meerdere warmtebronnen kunt gebruiken. Dus, extra punten daarvoor.
De Nederlandse oven was ingesteld op een relatief lage en langzame temperatuur.
De slow cooker was ingesteld op een hoge temperatuur, wat het vermelden waard is. Daarom werd de test voor de slow cooker ook uitgevoerd over een periode van ongeveer vier uur.
Efficiëntie staat hier centraal.
Gerelateerd lees Nederlandse Oven Temperatuur Gids
Esthetiek
Een leraar vertelde de auteur van deze blog ooit dat je eet met je ogen. Als dat waar zou zijn, verslaat de Nederlandse oven de slowcooker, zonder zelfs maar te knipperen.
Het varkensvlees uit de Nederlandse oven ziet er gewoon sappig en knapperig en smakelijk uit.
Het varkensvlees van de slow cooker ziet er saai en flauw uit, ongekookt zelfs.
Eetproblemen
Het hele punt van deze slow-cooking techniek is om taaier vlees makkelijker verteerbaar te maken aan de eettafel.
Als je je vork of mes in het varkensvlees steekt dat in de Nederlandse oven is bereid, valt het vlees gewoon van het bot. Het is moeiteloos.
Toch wint de Nederlandse oven deze wedstrijd, hoe dan ook.
Het in blokjes snijden van het varkensvlees uit de slowcooker vergt iets meer inspanning. Het is echter de moeite waard op te merken dat dit slechts vier uur werd gekookt en niet zes, zoals Jamie Oliver je waarschijnlijk zou aanraden. Dat zou ook betekenen dat je op een lagere warmte-intensiteit moet koken.

Ultimate Winner – The Proof of the Pudding Is in the Eating
Uiteindelijk kunnen we al deze punten uitvoerig bespreken zonder echt te weten hoe goed een slow cooker presteert ten opzichte van een Dutch oven.
De beste manier om vast te stellen hoe goed een slow cooker is ten opzichte van een Dutch oven is de goede oude BLINDE SMAAKTEST. Dus, hier gaan we!
Een groep mensen werd onlangs geraadpleegd over wat Witte Kip Chili smaakte in een slow cooker versus hoe het zou smaken na bereiding in een gietijzeren Dutch oven.
Hier zijn enkele van de commentaren.
1. Witte Kip Chili bereid in een Slow Cooker
“Het kon zeker een beetje meer smaak gebruiken”
“Het zou een beetje kruiden kunnen gebruiken”
“Het was niet super smaakvol”
“Het is allemaal een beetje papperig”
2. Witte Kip Chili bereid in een Dutch Oven
“Wow, dat is een beetje anders”
“Ik hou van de textuur van het vlees in deze”
“De kip is wat malser”
“Het is zeker beter gekruid”
“Deze heeft een beetje meer kick.”
Het hoeft niemand te verbazen dat alle acht deelnemers aan de blinde test zeiden dat ze beslist meer zouden eten van de maaltijd die ze voorgeschoteld kregen als die was bereid in een Nederlandse oven.
Hoewel u zowel een Slow Cooker en een Dutch Ovendenk ik eerlijk gezegd dat het een no-brainer is. De Dutch Oven verslaat de Slow Cooker elke keer.
Is een Dutch Oven een Slow Cooker Alternatief?
Zoals je in de vergelijking hierboven kunt zien is de Dutch oven absoluut de originele slow cooker die al sinds honderden van jaren.
MUST-READ Kun je een Nederlandse oven gebruiken als slowcooker?
Waarom is koken in een Nederlandse oven beter?
Koken in een Dutch oven is beter vanwege het gietijzeren vermogen om warmte vast te houden, de pan kan vanaf de bodem of binnenin een oven en het verwarmt van alle kanten. Combineer dit met het zware deksel dat de stoom en het vocht in de pan houdt en je hebt elke keer malse maaltijden.

Slotgedachten – Dutch Oven vs Slow Cooker (Crock-Pot)
Nou, je hebt het bewijs in het koken en het proeven van het eindresultaat van twee dezelfde recepten bereid in verschillende “maar vergelijkbare” kookpotten.
Ik ben het met de testers eens dat Nederlandse ovens geeft u elke keer het perfecte gerecht door de traditionele Nederlandse oven kookprincipes te volgen.
MAARAls tijd niet uw vriend is, zou ik u altijd het volgende beste kooktoestel willen aanraden. Dit is een apparaat waarmee u gezonde, voedzame maaltijden van verse ingrediënten in één pan kunt bereiden – de slow cooker…
One-Pot Cooking Rocks