Dutch Oven vs Slow Cooker Crock-Pot: voor- en nadelen

Nederlandse ovens produceren ondubbelzinnig veel beter smakende gerechten, dat zal elke professionele kok beamen. Slow cookers komen tot hun recht omdat het een kooktoestel is dat is gericht op gemak.

Voordat u onderzoekt wat het beste kookgerei is voor uw behoeften, een Dutch oven of een slow cooker, ook bekend als een Crock-Pot, moet u de basisverschillen tussen beide fornuizen begrijpen.

Dutch ovens zijn slow cookers die gemaakt zijn van gietijzer, dat gelijkmatig en langzaam opwarmt bij lage warmte-instellingen op externe warmtebronnen. U kunt smoren, sauteren en bruinen voor het koken. Een slowcooker daarentegen heeft een binnenpan met een gemonteerd deksel dat in een behuizing zit die elektrisch wordt verwarmd.

U zult merken dat beide fornuizen de slowcook actie kunnen uitvoeren, zodat recepten kunnen worden aangepast voor beide kookpotten. Maar het eindgerecht met volle rijke smaken is zeker niet hetzelfde.

Bij de aankoop van kookgerei zijn mensen vaak geneigd te gaan voor een product dat minder kost, ook al levert het minder goede prestaties. Als u uw aankooponderzoek bent begonnen, weet u al dat een slowcooker u aanzienlijk minder zal kosten dan een Nederlandse oven van goede kwaliteit.

Het meeste kookgerei is eigenlijk goedkoper dan Nederlandse ovens, nu ik erover nadenk.

Er is echter niet veel kookgerei op de markt dat net zo goed kan presteren als een Dutch oven. In de context van deze blog is de jury nog niet uit of een slow cooker betere resultaten kan opleveren dan een Dutch oven en of die resultaten even efficiënt kunnen worden geproduceerd. Maar daarover later meer.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.