Dutch Oven vs Braadpan! Heb ik echt beide nodig?

Niemand wil meer potten en pannen in de keuken dan hij werkelijk nodig heeft. Dus toen mij de vraag werd gesteld of ik zowel een Hollandse oven als een braadpan nodig had, vond ik dat ik diep moest graven voor een definitief antwoord.

Dus hier gaan we… Er zijn verschillen tussen een braadpan en een Nederlandse oven die je beslissing om één pan of beide te hebben zullen beïnvloeden…

Braadpannen zijn beperkt door hun lage zijden en zijn eigenlijk alleen ontworpen voor bakken, braden en andere gerechten die geen vloeistof als basis nodig hebben. Dutch ovens zijn diepe kookpotten die bijna elk gerecht kunnen bereiden. Inclusief soepen, stoofschotels, langzaam gekookte gerechten, stoofschotels, bonen, desserts en natuurlijk gebraden vlees.

Dutch Oven Vs Braadpan

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.