Heeft u een kieskeurige eter in uw familie? Mijn kieskeurige eter is een 23-jarige man – geen verrassing. Deze gemakkelijke gemalen rundvlees curry is mijn kieskeurige eter’s go-to maaltijd, omdat we weten dat die kieskeurige eters geen vierkant rundvlees eten…
Laat je familie genieten van de heerlijke smaken van gemalen rundvlees en de volle smaak van een milde curry gemaakt in de Nederlandse oven met de rijke kruidige geur die hen zal doen denken dat het hun favoriete gerecht is. Het beste deel is dat je een paar groenten onder hun neus naar binnen smokkelt!

Dit recept is geweldig omdat je alle groenten kunt toevoegen die je wilt en je kunt ze eigenlijk verstoppen.
Rasp wortels als ze ze niet gesneden willen eten.
Mix courgette, pompoen of zoete aardappel en vervang er wat van de vloeistof in het recept mee. Het verbergt niet alleen de groente, maar verdikt en vult het gerecht zodat het hartiger wordt.
Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.
Dutch Oven Ground Beef Curry
Inhoudsopgave
Ingrediënten
- 2 tot 3 eetlepels olijfolie – of olie naar keuze
- 1 pond of 500 gram gemalen rundvlees
- 1 ui gesnipperd
- 2 selderijstengels gehakt
- 1 wortel – geraspt
- 1/2 kop bevroren of ingeblikte erwten
- 1/2 kop bevroren maïskorrels of maïskorrels uit blik
- 1 kopje water
- 1 1/2 theelepel kerriepoeder – of meer als je van een beetje warmte houdt
- 1 runderbouillonblokje of 2 theelepels runderbouillon in poedervorm
- 1/2 theelepel gemalen peper
- 1/4 theelepel zout (gejodeerd)
Jus
- 1 1/2 eetlepel juspoeder
- 1 kopje water – voeg dit op het einde toe
Instructies
Verwarm de Nederlandse oven tot ongeveer 350 graden voor bakken
Voeg gemalen rundvlees toe, breek of hak het in stukken en roer tot het goed bruin is.
Voeg ui, selderij en wortel in blokjes toe en voeg toe aan het gebruinde rundvlees.
Laat ongeveer 5 minuten sudderen – roer
Voeg water, rundvleesbouillonblokje of -poeder, kerriepoeder, zout en peper toe
Goed combineren alvorens erwten en maïs toe te voegen
Breng opnieuw aan de kook
Dek af en zet het vuur laag om te blijven sudderen.
Laat ongeveer 30 minuten sudderen en roer om de 15 minuten.
Jus
Zet het vuur lager of uit
Meng koud water en jus tot een gladde massa
Voeg toe aan het rundvlees en roer tot de jus dikker wordt
Ik voeg meestal geen warmte toe op dit moment – omdat de Nederlandse oven het rundvlees heet houdt.
Serveertips
- Aardappelpuree
- Aardappelpuree
- Gestoomde Groenten
- Gebakken groenten
- Dutch Oven Gestoomde Rijst
Ingrediënten
-
2 tot 3 eetlepels olijfolie – of olie naar keuze
-
1 pond of 500 gram gemalen rundvlees
-
1 ui gesnipperd
-
2 selderijstengels gehakt
-
1 wortel – geraspt
-
1/2 kop bevroren of ingeblikte erwten
-
1/2 kop bevroren maïskorrels of maïskorrels uit blik
-
1 kopje water
-
1 1/2 theelepel kerriepoeder – of meer als je van een beetje warmte houdt
-
1 runderbouillonblokje of 2 theelepels runderbouillon in poedervorm
-
1/2 theelepel gemalen peper
-
1/4 theelepel zout (gejodeerd)
-
1 1/2 eetlepel juspoeder
-
1 kop koud water
Instructies
- Verwarm de Nederlandse oven tot ongeveer 350 graden om te bakken/braden
- Voeg gemalen rundvlees toe, breek of hak het in stukken en roer tot het goed bruin is.
- Voeg ui, selderij en wortel toe aan het gebruinde rundvlees.
- Laat ongeveer 5 minuten sudderen – roer
- Voeg water, rundvleesbouillonblokje of -poeder, kerriepoeder, zout en peper toe
- Goed combineren alvorens erwten en maïs toe te voegen
- Breng opnieuw aan de kook
- Dek af en zet het vuur laag om te blijven sudderen.
- Laat ongeveer 30 minuten sudderen en roer om de 15 minuten.
- Zet het vuur lager of uit
- Meng koud water en jus samen tot een gladde massa
- Voeg toe aan het rundvlees en roer tot de jus dik wordt.
- Ik voeg meestal geen warmte toe op dit moment – omdat de Nederlandse oven het rundvlees heet houdt.
Opmerkingen
Mijn gemakkelijke gemalen rundvlees curry is gemaakt van voorraadartikelen die je normaal gesproken in je keuken hebt. Voeg gewoon de verse ingrediënten toe en je hebt een no think snel en gemakkelijk diner voor kieskeurige eters.
Nadat je deze maaltijd een paar keer hebt bereid zul je hem geblinddoekt kunnen maken. Zorg ervoor dat je experimenteert met het toevoegen (verstoppen) van verschillende groenten in de saus.
Voedingsinformatie:
Opbrengst: 4
Portiegrootte: 1
Hoeveelheid per portie:
Calorieën: 635
Voedingsgegevens zijn berekend op basis van de ingrediënten die in dit recept worden gebruikt. U dient de voedingswaarden te berekenen op basis van de ingrediënten waar u over beschikt.
Beste ingrediënten beschikbaar
Mijn mantra is ingrediënten die het minst zijn aangeraakt door de mens. In een poging om gemodificeerd voedsel te vermijden.
Ik probeer al mijn maaltijden te bereiden met grasgevoerd vlees, grasgevoerde kipproducten inclusief zuivelproducten.
In de lijn van de minst door mensen aangeraakte producten zal ik altijd proberen de zuiverste vorm te vinden die ik kan.
Ik was en herwas verse producten om er zeker van te zijn dat chemicaliën en sprays verwijderd zijn.
Ik lees regelmatig de verpakking in een poging om toegevoegde niet-noodzakelijke ingrediënten zoals suikers, zoetstoffen, natrium en andere nare dingen te vermijden.
Zoals altijd werk je gewoon met het beste dat beschikbaar is en probeer je vers te kopen en alle basisproducten die je nodig hebt te bereiden.
F.A.Q’s
Wat is de beste manier om gemalen rundvlees te koken?
Gemalen rundvlees moet worden gebruind terwijl het vers is om de smaken in te sluiten.
U kunt deze methode ook gebruiken voor het invriezen en het zal klaar zijn voor gebruik in elk recept wanneer het ontdooid is.
Met behulp van een Nederlandse oven, instant pot, crock pot, of een willekeurige pan verwarm je olie naar keuze op middelhoog vuur. Ik hou van pure koudgeperste olijfolie.
Terwijl het vlees bruin wordt, hak je er voortdurend in om het te breken tot het niet meer rood is – dat zou ongeveer 5 minuten moeten duren.
Als u klaar bent laat u het vlees uitlekken terwijl het nog warm tot heet is – als het is afgekoeld gaat u verder met een recept of vriest u het in voor een andere dag.
Als u het vlees invriest, zorg er dan voor dat u de verpakking correct labelt. Te gebruiken binnen vier maanden na de vriesdatum.
Welke kruiden zijn goed bij gemalen rundvlees?
Ik denk dat bijna alle specerijen een goede aanvulling zijn op gemalen rundvlees. Het hangt er echt vanaf in welke smaken je op een bepaalde dag zin hebt.
Hier zijn er een paar, te beginnen met de nietjes die in het rundvlees trekken en dan andere smaken toevoegen;
Ui, knoflook, zout en peper (aan het eind van het recept toevoegen zodat het zout uw rundvlees niet uitdroogt), mosterd, kerrie, cayennepeper, chili, basilicum, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, salie, dragon, koriander, laurierblaadjes, Mexicaanse kruidenmix, Italiaanse kruidenmix, zelfs Marokkaanse kruidenmix.
Hoe maak je rundvlees curry vanuit het niets?
Volg dit recept hier.
Hoe kan ik gemalen rundvlees beter laten smaken?
Infuseer basissmaken terwijl het rundvlees vers is. Doe dit door het gemalen rundvlees te bakken of te bruinen in olijfolie met geperste knoflook, fijngehakte uien, zout en peper. Kies vervolgens het soort maaltijd dat u wilt, bijvoorbeeld Italiaanse smaken, Mexicaanse of Marokkaanse. U kunt een mengsel van specerijen gebruiken dat u in uw voorraadkast heeft of u kunt een kruidenmengsel kopen dat al vooraf is bereid.
Beste Nederlandse Ovens – Mijn Top 5 Favorieten
Final Thoughts – Dutch Oven Beef Curry
We hebben allemaal wel eens maaltijden moeten bereiden voor kieskeurige eters. Dit recept is perfect omdat de ingrediënten gemakkelijk bij de hand te houden zijn. Iedereen geniet van de maaltijd en als er restjes zijn is het een maaltijd die net zo lekker smaakt als hij opnieuw wordt opgewarmd.
Als je kieskeurige eters hebt of gewoon een lekkere en makkelijk te bereiden Nederlandse ovenmaaltijd wilt, moet je mijn recepten voor;
Bij Ovenspot ben ik toegewijd om u snelle en gemakkelijke receptideeën te brengen, met verse ingrediënten, die “all-in-one-pot” worden bereid.
One-Pot Cooking Rocks