Beste Nederlandse Oven Kookboeken: 2022

Als je Nederlandse ovens kent en gebruikt, weet je ook dat het in feite de meest veelzijdige kookpot is die je ooit zult bezitten. Het maakt niet uit of u een traditionele gietijzeren oven gebruikt of de nieuwere op de markt gebrachte geëmailleerde Nederlandse oven (ook bekend als een Franse Cocotte), u kunt zowat elk gerecht bereiden in een van deze potten.

De best verkochte dutch oven kookboeken aller tijden zijn: “Cook It in Your Dutch Oven: 150 Recipes”, “101 Things® to Do with a Dutch Oven”, “The Dutch Oven Cookbook”, “The 5-Ingredient Dutch Oven Cookbook”, “The Staub Cookbook: Modern Recipes” en “Easy Dutch Oven Cooking: Recepten in 5 stappen of minder”.

Dutch Oven Kookboeken

U weet misschien wel of niet dat Nederlandse ovens, Cocettes, of Franse ovens kunnen worden gebruikt op elk aantal warmtebronnen binnen een keuken en ook buiten boven open vuur. Dit maakt het kiezen van het juiste kookboek voor uw warmtebron erg belangrijk.

Tegenwoordig zijn de gerechten die in een Nederlandse oven kunnen worden bereid slechts beperkt tot uw verbeelding.

Degenen onder ons die verslaafd zijn aan onze Nederlandse ovens weten dat deze pot de originele slow cooker. Daarom leent het zich zo goed voor soepen, stoofschotels, chili’s, stoofschotels…, haver, rijst, en het zal ook elke keer omdraaien en de perfecte pot roast presenteren.

Vergeet je koekjes, gebakken brood, en desserts niet. Deze kleine werkpaarden zijn de originele slowcooker en kunnen elk gerecht bereiden dat u maar wilt.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.