6 creatieve manieren om je wasruimte in te richten en je rug te sparen


Wasruimte-ontwerpideeën zijn er in alle vormen en maten – en hoogtes. Het eenvoudig stapelen van je wasmachine en droger, ze bovenop bijpassende ladeblokken van de fabrikant zetten, of een aanrechtblad op een zij-aan-zij paar leggen is nog maar het begin. Er zijn praktisch eindeloze manieren om uw apparaten te verhogen en elke lading lichter op uw rug te maken.

Slimme interieurontwerpers (en huiseigenaren) hebben oplossingen die verder gaan dan het verwachte. Of ze nu op maat gemaakt zijn of doe-het-zelf, plateau- en kastontwerpen kunnen uw wasmachine en droger opwaarderen, zowel in termen van hoe ze eruit zien als hoe comfortabel ze voor u zijn om te gebruiken.

Dus we hebben onze favoriete creatieve waskamerkastideeën afgerond om je eigen ontwerpen te inspireren. Bewaar deze mogelijkheden op uw inspiratiebord. (Geen eenvoudige stapelbare sets wasmachine en droger hier!) Ze zullen het karwei vereenvoudigen, de last op uw rug verminderen, en helpen uw wasruimte vrij te houden van rommel. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het een ruimte wordt waar u misschien graag rondhangt.

1. Geef apparaten een platform

Waskast idee voor Samsung wasmachine en droger
Een houten platform is een eenvoudige, stijlvolle manier om de was toegankelijker te maken.

Ontwerp: 610 Home (@610home) en Steph Musur Designs (@stephmusur). Foto: Erin Allen Fotografie (@erinallen_photography)

Een houten platform tilt deze Samsung wasmachine en droger voldoende omhoog om het in- en uitladen gemakkelijker te maken voor je rug en knieën. Zie je hoe de deuren vanuit het midden naar buiten openen? Dat maakt het ook makkelijker.

Wat het ontwerp betreft, zien de zwarte apparaten er strak en schoon uit met de neutrale grijze kasten. De wandlampen boven zorgen ervoor dat deze kamer zonder ramen veel licht krijgt, zodat je nooit het gevoel hebt dat je in een donkere kelder zit te zwoegen.

Bekijk onze exclusieve videoreview en ontdek waarom Samsung een van onze vaste topkeuzes is.


2. Zet er lades onder

Wasruimte kast ideeën met Electrolux wasmachine en droger
Het aanrechtblad en de laden onder dit Electrolux paar zorgen voor een gladde basis en opbergruimte.

Foto: via @laundryroomgoals_

Deze Electrolux wasmachine en droger zitten boven op een set van op maat gemaakte ingebouwde laden-perfect voor het opbergen van wasmiddel, wollen droogballen, gaaszakken, en al uw andere wasspullen. We zien veel uittrekelementen zoals deze, maar we vinden het geweldig hoe hetzelfde aanrechtoppervlak doorloopt op de richel onder de apparaten hier. Het voegt glans toe en helpt bij het creëren van een vlakke basis.

En die mintgroene verfkleur? Het houdt alles fris.

We moeten ook vermelden dat Electrolux onze beste wasmachine en droger is op het gebied van textielverzorging, zodat uw kleding en beddengoed er ook fris uit zullen blijven zien.

Wilt u meer weten over Electrolux? Bekijk onze exclusieve video review van de nieuwste Electrolux wasmachines en drogers, inclusief de nieuwe Optic Whites cyclus.


3. Hef een richel op

Wasruimte kast ideeën met LG wasmachine en droger
De smalle uittrekbare plank onder deze LG apparaten is gemaakt om een mand op te zetten.

Ontwerp/foto: Bradshaw Designs (@bradshaw_designs)

Dankzij deze dunne schuifvlakken kunt u uw was rechtstreeks uit de LG wasmachine en -droger in een mand trekken, zonder dat u hoeft te bukken. De lades eronder en de kasten erboven zorgen voor maximale opbergruimte in deze elegante groen-grijze ruimte.

Als je echt ruimte moet besparen, zou je ook de innovatieve LG WashTower kunnen overwegen. Deze enkele unit plaatst de bediening in het midden, tussen de wasmachine en de droger, voor gemakkelijke toegang. LG heeft onlangs ook een versie uitgebracht met een warmtepompdroger zonder ventilatie, zodat hij overal in je huis kan worden geïnstalleerd waar een stopcontact is.

LG WashTower wasruimte ideeën
De LG WashTower is een enkel apparaat dat de bediening van je wasmachine en droger op een comfortabele hoogte plaatst – je hoeft niet op je tenen te staan om de droger in te stellen.

4. Zet ze op planken

Wasruimte kast ideeën met Miele wasmachine en droger
Een Miele wasmachine en -droger passen netjes in de ingebouwde kast van deze wasruimte.

Ontwerp/foto: John Lewis of Hungerford (@johnlewisofhungerford)

Verstopt in de kast van deze charmante Engelse mudroom staan de compacte wasmachine en droger van Miele plus planken voor wasbenodigdheden. De paar centimeter extra hoogte die is gecreëerd door de hoge schop maakt het legen van de trommel van de wasmachine wat gemakkelijker. William Morris behang en salie kasten maken de gezellige sfeer compleet.

De nieuwste modellen Miele-wasmachines en -drogers bieden u meer mogelijkheden voor een toegankelijker prijs. De ventless drogertechnologie van het bedrijf geeft u ook flexibele installatiemogelijkheden – in een slaapkamer, in een kast en nog veel meer. Bekijk onze kopershandleiding voor alle details.

In onze exclusieve videoreview van de nieuwste Miele-wasmachines en -drogers worden nieuwe functies uitgelegd, zoals Miele’s automatische wasmiddeldispenser en geurcapsules voor de droger.


5. Lijst ze in kasten

Wasruimte kast ideeën met Samsung wasmachine en droger
De Samsung wasmachine en droger, geïnstalleerd op een gebruiksvriendelijke hoogte, passen perfect in deze muur van witte kasten.

Ontwerp/foto: Mona Arvik (@villaarvik)

Een volledige wand van kombuis-stijl kasten omringt deze Samsung front load wasmachine en droger, zodat ze netjes passen in een gemakkelijk toegankelijke nis. We vinden het prachtig hoe het frisse wit van de apparaten en kasten en alle zwarte accenten (het aanrecht, de vloertegels) de relatief smalle ruimte een mooie, samenhangende uitstraling geven.

We merken dat mensen vaak kiezen tussen Samsung en LG wasapparatuur. Om te weten te komen hoe ze zich tot elkaar verhouden, bekijk je onze LG vs Samsung wasmachine en droger gids.


6. Verdubbel ze

Wasruimte kast ideeën met Electrolux wasmachine en droger
Twee paar Electrolux wasmachines naast elkaar geïnstalleerd zorgen voor het ultieme wascentrum.

Ontwerp/foto: Jen Sottosanti Design (@jsdesignandinteriors)

Dubbele was, dubbele hoogte – dubbele efficiëntie. Door twee op elkaar gestapelde Electrolux machines naast elkaar te plaatsen in een ingebouwde kast kunt u twee keer zoveel vuile was in één keer doen en redt je rug.

Cementtegels met patronen en een koele blauwgrijze kleur geven deze grote kamer (ja, wij denken dat dat een dierenbad is in de hoek rechtsonder) een vrolijk, rustig gevoel.