Siemens LC98BIP50 – Test en opinies

De keuken is een van de belangrijkste kamers in huis, omdat hier het voedsel wordt bereid dat u eet. Je er goed in voelen is een belangrijke factor. Het is ook een kamer waar je veel tijd doorbrengt. Om voor een frisse en aangename atmosfeer te zorgen, is een, zo niet de beste oplossing, de afzuigkap. Vele ontwerpers hebben zich reeds op deze markt begeven, wat snel voor veel concurrentie heeft gezorgd. De afzuigkap is een apparaat dat rook en geuren uit uw keuken verwijdert. Bovendien is het een echt decoratief apparaat dat uw keuken een modernere uitstraling geeft. De Siemens LC98BIP50 decoratieve wandkap is zowel krachtig als zeer functioneel en heeft alles wat u nodig heeft om te genieten van frisse lucht in uw keuken. In dit artikel wordt het u meer in detail gepresenteerd.

Is de Siemens LC98BIP50 aanbevolen?

Natuurlijk is het aanbevolen. Het is de perfecte uitrusting om in een mooie sfeer in uw keuken te kunnen koken. Deze machine heeft een slank en gestroomlijnd ontwerp. Door zijn metallic kleur past hij in elk interieur. Het ontwerp is ook zeer duurzaam. Hij heeft ook een geïntegreerde LED-verlichting waarmee u in de beste omstandigheden kunt werken. Bovendien biedt hij een zeer hoge zuigcapaciteit van maximaal 843 m3 lucht per uur. De ontwerper heeft hem uitgerust met een zeer efficiënte vetfilter. Bovendien wordt dit vermogen geleverd door een stille elektromotor die een vermogen van 160 watt ontwikkelt. Deze afzuigkap biedt ook verschillende handige werkingsmodi, allemaal met een minimaal energieverbruik. Het is echter een toestel dat zeer omvangrijk is en bovenal is de kwaliteit-prijsverhouding zeer hoog.

Voor- en nadelen van de Siemens LC98BIP50

Zie de laagste prijs

Na mijn opleiding als hotelier, opende ik een klein restaurant niet ver van mijn huis. Het gaat best goed. Mijn keuken is echter niet erg groot, wat de indeling nogal lastig maakte. Maar ik was in staat om de juiste posities te vinden voor alle apparaten. Maar ik had een kap nodig die krachtig genoeg was. Na wat onderzoek heb ik uiteindelijk gekozen voor de Siemens LC98BIP50. Ondanks het grote formaat en het dure prijskaartje, ben ik zeer tevreden met dit toestel. Het filtert de lucht in mijn keuken effectief en creëert een echt frisse atmosfeer. Hij haalt zijn grote kracht uit een zeer krachtige elektromotor. Bovendien zijn de stille werking en de LED-verlichting zeer aangename details. En het beste van alles is dat hij bijna geen energie verbruikt en door zijn vele functies echt praktisch in het gebruik is. Ik beveel het iedereen aan.

Zeer esthetisch

Decoratieve voorwerpen zijn ontworpen om uw inrichting een bijzondere uitstraling te geven. Het Siemens toestel, met zijn stijlvol en modern design, is een echt decoratief object, perfect voor elke keuken. In feite, wat uw keuken decor ook is, de zilver metallic kleur De zilvermetallic kleur van deze apparatuur zorgt ervoor dat hij opgaat in de visuele sfeer van uw keuken. Het heeft een fijne, opgeruimde afwerking zonder overbodig materiaal. Bovendien is het belangrijk te preciseren dat het visuele aspect een primordiale rol speelt bij de perceptie en vooral bij de keuze van een toestel. De ontwerper van dit apparaat heeft dat goed begrepen.

Hoge weerstand

Ook al is dit een toestel dat na installatie weinig dynamisch zal zijn, robuustheid is er niet minder belangrijk om. Het is belangrijk op te merken dat sterkte en robuustheid behoren tot de belangrijkste garanties voor de levensduur van een toestel. U zult zeker niet blij zijn met een toestel dat bij de minste schok of storing stuk gaat. Om ervoor te zorgen dat de apparatuur de tand des tijds zal doorstaan, heeft de ontwerper van deze apparatuur gekozen voor een een zeer bestendig stalen omhulsel. Dit metaal heeft vele voordelen voor de toestellen. Hij is niet alleen licht, maar ook zeer duurzaam. U kunt dus lang van uw kap genieten.

Geïntegreerde verlichting

Het niveau van functionaliteit van deze apparatuur is gewoon buitengewoon. Het is perfect voor al uw behoeften op het gebied van keukencomfort. Als u meer geld wilt besparen op uw elektriciteitsrekening, kunt u alle gloeilampen in uw keuken uitdoen en die in deze afzuigkap aanzetten. Inderdaad, dit apparaat heeft 3 LED lampen die u optimale verlichting bieden met minimale energie. Om u een idee te geven, deze lampen bieden u een lichtopbrengst van 60,8 lumen/watt. Dit betekent dat hij zeer goed kan oplichten, zelfs voorbij uw werkblad voor meer zichtbaarheid.

Hoog vermogen

Men vraagt zich af hoe zo’n toestel zo’n hoge capaciteit kan ontwikkelen. Deze afzuigkap is niet alleen een echt decoratie-instrument, maar is ook ontworpen om u een aangename sfeer in uw keuken te bieden. Dit omvat ook de behandeling van de lucht, die snel warm en oncomfortabel kan worden. In dit opzicht biedt dit toestel u een echte krachttoer. Het kan filteren tot 843 m³ lucht per uurop volle capaciteit. Bovendien kunt u het prestatieniveau van deze apparatuur aanpassen aan uw behoeften. Bovendien kunt u dankzij deze schone lucht genieten van alle lekkere geuren van uw bereidingen.

Efficiënte vetfilter

Er zijn veel deeltjes in de lucht die de werking van uw zuurkast kunnen verstoren en zelfs de efficiëntie ervan aanzienlijk kunnen verminderen. En olie is een van hen. Het is echter gemakkelijk te zien dat dit een detail is waarmee de ingenieurs van Siemens rekening hebben gehouden bij het ontwerp van deze apparatuur. Om elk risico in verband met de filtratie van lucht met vetdeeltjes te beperken, heeft de ontwerper van deze apparatuur deze uitgerust met een vetfilter met hoog rendement. Deze uitrusting bevordert dus een snelle verwijdering van oliedeeltjes in de lucht in uw keuken, waardoor alleen aangenaam schone lucht in de kamer overblijft.

Krachtig

Een van de belangrijkste voordelen van dit toestel is zijn kracht. In feite vragen velen zich af waar het zijn fenomenale kracht vandaan haalt. Om deze vraag te beantwoorden, moet u weten dat deze kap een gemotoriseerd toestel is. Hij is uitgerust met een krachtige elektromotor die een vermogen ontwikkelt van 160 watt. Dit rechtvaardigt zijn grote zuigcapaciteit. Deze motor alleen is verantwoordelijk voor alle efficiëntie die op dit toestel kan worden waargenomen. Bovendien is het een apparaat dat hetzelfde prestatieniveau garandeert, ongeacht de grootte van uw keuken. Dit maakt het alleen maar aantrekkelijker.

Meerdere modi

De bediening van deze apparatuur is lang niet zo ingewikkeld als u zou denken. Bovendien past het gebruik ervan zich perfect aan uw behoeften aan, afhankelijk van de bereiding die u in uw keuken doet. Om duidelijk te zijn, de Siemens LC98BIP50 werkt volgens 2 hoofdmodi namelijk de wijze van extractie en de wijze van filtratie, die elk hun eigen specifieke kenmerken hebben. Bovendien omvatten deze twee modi drie vermogensniveaus. U kunt het dus gebruiken in intensieve of versterkte modus voor een maximaal rendement, in normale modus en in minimale modus. Al deze modi kunnen aan alle situaties en aan uw behoeften worden aangepast.

Laag stroomverbruik

De keuze van een toestel hangt vaak af van vele factoren, waarvan het energieverbruik er één is. Het is belangrijk op te merken dat deze apparatuur zeer weinig energie verbruikt. Het kan gemakkelijk worden gevoed via een stopcontact met een spanning van 220 tot 240 volt bij een frequentie van 50/60 Hz. Voorts dient te worden opgemerkt dat energieklasse A+ die een van de laagste energieverbruikklassen is. In cijfers uitgedrukt verbruikt dit toestel slechts 29,9 Kw per jaar. In stand-by is dit verbruik 0,266 Kw. Zo kunt u dure rekeningen vermijden en geld besparen.

Zeer praktisch

De Siemens LC98BIP50 decoratieve wandkap is een zeer praktisch toestel. De functies zijn ideaal om uw leven echt gemakkelijk te maken. De ontwerper heeft hem uitgerust met een veiligheidsfilter voor de vaatwasser, waarmee u alle geurtjes die hij ontwikkelt, kunt wegzuigen. Bovendien biedt het tot 5 zuigsnelheden die variëren naargelang uw behoeften. Nog beter, u kunt al deze functies bedienen met een ingebouwde timer en aanraakscherm. Bij het ontwerp van dit toestel is met alles rekening gehouden om een toestel te produceren dat niet alleen efficiënt is, maar ook een grote functionaliteit biedt.

Geluiddemper

De neiging bestaat om te denken dat lawaai een teken van macht is. Voor moderne toestellen is dit niet waar. Inderdaad, ook al ontwikkelt hij een buitengewoon vermogen, hij is verre van een lawaaierig toestel. Koken is een activiteit die soms meerdere uren in beslag neemt, dus u zult uw afzuigkap al die tijd moeten gebruiken. De stille werking wordt zeer op prijs gesteld. Met een geluidsniveau van 69 decibel op vol vermogenzul je nauwelijks merken dat het werkt. Nog beter, als je hem op minimale snelheid gebruikt, stoot hij slechts 46 decibel uit.

Grof

Perfectie bestaat niet. En dit apparaat van Siemens herinnert ons daar nog eens aan. Om van dit juweel te genieten, zult u de prijs moeten betalen in termen van ruimte. Het is een apparaat met een omvang die het zeer omvangrijk maakt. Met alle apparatuur die u al in uw keuken hebt, kan het toevoegen van deze afzuigkap als verstikkend aanvoelen. Ook al is het een toestel dat aan de muur wordt bevestigd, toch moet u een voldoende grote werkruimte hebben om het te installeren. Het is een apparaat dat een breedte van 89,9 cm voor een diepte van 50 cm. Het gewicht van 20,06 kg maakt het geen vedergewicht.

Te duur.

Het is niet verrassend dat dit krachtig apparaat biedt een echt hoge prijs-prestatie verhouding. Als er één factor is die echt bepalend is voor de aankoop van een toestel, dan is het wel de prijs ervan. Helaas, als u verliefd wordt op deze afzuigkap, zult u een zeer grote investering moeten doen om hem in uw keuken te krijgen. Dit is jammer voor de gebruikers, want dit toestel heeft veel te bieden om een dergelijke prijs te rechtvaardigen. Anderzijds zou men kunnen denken dat de ontwerper, bij het vaststellen van een dergelijke prijs voor zijn apparatuur, geen rekening heeft gehouden met gebruikers met beperkte middelen. Het komt dus alleen de meer welgestelden ten goede. Voor een meer financieel comfortabele gebruiker zou het verstandig zijn de prijs te verlagen.

Zie de laagste prijs

Dank u voor het lezen van dit artikel

Als u nog niet hebt nagedacht over de uitrusting van uw keuken met een afzuigkap, is dit misschien het moment. Ik ben erg blij te weten dat zo velen van u mij nog steeds lezen, dus dit is de gelegenheid om u te bedanken. Ik hoop dat dit artikel u ertoe heeft aangezet dit juweel van Siemens aan te schaffen. Deze kap mag dan extreem duur zijn en een vrij imposante omvang hebben, deze factoren wegen niet op tegen zijn brede scala aan functies en zijn hoge prestatieniveau. Het is een toestel met een mooi hardware ontwerp. Bovendien behoren de stille en energiezuinige werking tot de meest aangename details die dit toestel biedt. Als u details hebt gemist of als u opmerkingen of vragen over dit toestel hebt, kunt u mij mailen op info@keukenbazen.nl. Ik zal u met plezier antwoorden.