Quick Dutch Oven Brood Recept

Ik hou van liefde liefde de geur van zelfgemaakt Nederlands ovenbrood hier bij Ovenspot!!!

Ik ben hier om je te vertellen dat je geen brood hebt geroken totdat je een gietijzeren Dutch oven hebt geroken die het bakt.

Onderstaande video laat zien hoe makkelijk het is om je eigen zelfgebakken brood te maken in een gietijzeren Dutch oven.

Recepten voor Cast Iron Dutch Ovens Homemade Dutch Oven Bread

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.

Bekijk hier je Dutch oven brood benodigdheden…

Hieronder een snel en eenvoudig Nederlands ovenbrood recept dat slechts vier ingrediënten bevat! Het bevat een instructievideo die u laat zien hoe u dit brood kunt bereiden en koken.

Quick Dutch Oven Brood Recept

Ingrediënten

  • 4 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 1 tot 1 1/2 theelepel zout (koosjer)
  • 1 envelop met actieve droge gist
  • 2 kopjes warm water (temperatuur 90 °-110 °F of 30 °-40 °C)

Voorbereiding

Meng de gist in het water en laat 5 minuten staan. Dit zal een licht schuim op het water teweegbrengen.

Het schuim geeft aan dat de gist is geactiveerd. Meng in een enorme kom de bloem en het zout met de hand en maak daarna een put in het midden. Leeg de watergistmix in het midden.

Maak je handen nat voordat je de mix aanraakt om te voorkomen dat de mix aan je vingers blijft kleven. Meng op dat moment het mengsel met de hand. Het moet wegtrekken van de zijkanten van de kom, op het moment dat het dat niet doet, strooi in beperkte hoeveelheden bloem totdat het dat wel doet.

Wanneer het mengsel is gebonden, spreidt u het beslag uit en laat u het 1 1/2 tot 2 uur staan totdat het twee keer zo groot is als het oorspronkelijke formaat is.

Als het gerezen is, controleer je het mengsel en prik je een paar openingen in het deeg. Het zou nu moeten instorten. Je moet op dat moment het beslag nog een keer over elkaar leggen en van buiten naar het midden werken.

Als je klaar bent, herstel je en ga je nog 1 1/2 tot 2 uur weg.

Als het verdubbeld is. Bloem voorzichtig een oppervlak en leg het deeg erop en begin het beslag op een bal te werken door het een paar keer te rollen en te vouwen.

Om de bal af te maken, vang je de zijkanten eronder, zodat deze aan de bovenkant glad is.

Doe het deeg in een droge kom die is afgedekt met olijfolie en bloem. Dek af en laat het deeg nog een uur rijzen.

In de tussentijd moet u de conventionele oven voorverwarmen tot 450 ° F / 230 ° C en de Nederlandse oven (gekruid niet geëmailleerd) gedurende 45 minuten binnen zetten.

Verwijder de Dutch na 1 uur en vergeet niet om ovenwanten te gebruiken.  Doe er dan een ongekookt brood in. In het geval dat het een stevige metalen Dutch oven is die niet geëmailleerd is, leg dan eerst wat bakpapier op de bodem van de Dutch oven.

Vervang het deksel en kook gedurende 45 minuten in totaal op 450 °F / 230 °C. Haal 15 minuten voor de laatste kooktijd het deksel van de Dutch oven. Hierdoor kan de korst van het brood bruin worden en knapperig worden.

Haal het na het koken uit de Dutch oven en laat het brood 20 minuten staan voordat je het snijdt.

Als je het brood snijdt voordat het voldoende afkoelt, zal het van binnen deegachtig zijn.

Je wordt beloond met geduld.

Gerelateerd lezen Hoe maak je het perfecte rozijnenbrood in een Nederlandse oven


Bekijk de onderstaande video voor eenvoudige voorbereiding en instructies.


Gerelateerd lees bekijk de beste Nederlandse ovens voor het bakken van brood

Ingrediënten

  • 4 kopjes bloem voor alle doeleinden

  • 1 tot 1 1/2 theelepel zout (koosjer)

  • 1 envelop actieve droge gist

  • 2 kopjes warm water (temperatuur 90 °-110 °F of 30 °-40 °C)

Aanwijzingen

    Meng de gist in het water en laat 5 minuten staan. Dit zal een licht schuim op het water teweegbrengen.

    Het schuim geeft aan dat de gist is geactiveerd. Meng in een enorme kom de bloem en het zout met de hand en maak daarna een putje in het midden. Leeg de watergistmix in het midden.

    Maak je handen nat voordat je de mix aanraakt om te voorkomen dat de mix aan je vingers blijft kleven. Op dat momentint meng het mengsel met de hand. Het moet wegtrekken van de zijkanten van de kom, op het moment dat het dat niet doet, strooi in beperkte hoeveelheden bloem totdat het dat wel doet.

    Wanneer het mengsel is gebonden, spreidt u het beslag uit en laat u het 1 1/2 tot 2 uur staan totdat het twee keer zo groot is als het oorspronkelijke formaat is.

    Als het gerezen is, controleer je het mengsel en prik je een paar openingen in het deeg. Het zou nu moeten instorten. Je moet op dat moment het beslag nog een keer over elkaar leggen en van buiten naar het midden werken.

    Als je klaar bent, herstel je en ga je nog 1 1/2 tot 2 uur weg.

    Als het verdubbeld is. Bloem voorzichtig een oppervlak en leg het deeg erop en begin het beslag op een bal te werken door het een paar keer te rollen en te vouwen.

    Om de bal af te maken, vang je de zijkanten eronder, zodat deze aan de bovenkant glad is.

    Doe het deeg in een droge kom die is bedekt met olijfolie en bloem. Dek af en laat het deeg nog een uur rijzen.

    In de tussentijd moet u de conventionele oven voorverwarmen tot 450 ° F / 230 ° C en de Nederlandse oven (gekruid niet geëmailleerd) gedurende 45 minuten binnen zetten.

    Verwijder de Dutch na 1 uur en vergeet niet om ovenwanten te gebruiken. Doe er dan ongekookt brood in. In het geval dat het een stevige metalen Dutch oven is die niet geëmailleerd is, leg dan eerst wat bakpapier op de bodem van de Dutch oven.

    Vervang het deksel en kook gedurende 45 minuten in totaal op 450 °F / 230 °C. Haal 15 minuten voor de laatste kooktijd het deksel van de Dutch oven. Hierdoor kan de korst van het brood bruin worden en knapperig worden.

    Als de kooktijd erop zit haal je het brood uit de Dutch oven en laat je het brood 20 minuten staan voordat je het snijdt.

    Als je het brood snijdt voordat het voldoende afkoelt, zal het van binnen deegachtig zijn.

Notities

Je wordt beloond met geduld.

Voedingswaarde-informatie:

Opbrengst: 12

Portiegrootte: 1

Aantal per portie:

Calorieën: 153Totaal vet: 0gVerzadigd vet: 0gTrans vet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0 mgSuiker: 0g

Voedingsdetails worden berekend op basis van de ingrediënten die in dit recept worden gebruikt. U moet de voedingswaarden berekenen op basis van ingrediënten waartoe u toegang hebt.

Hoeveel hield je van dit recept?

Volg me op Pinterest voor meer, en gebruik de kleine pinknop bovenaan de kaart.

Beste Nederlandse oven voor het bakken van brood

BEKIJK deze Le Creuset Signature 5.5-Quart Cast Iron Dutch Oven

Het is natuurlijk de Le Creuset Signature Enameled Cast-Iron Round French (Dutch) Oven, 5-1/2-Quart, in de prachtige kleur van Marseille.

Je kunt het en al zijn details zien, ook bij Amazon zelf door op de bovenstaande afbeelding te klikken. Je kunt ook mijn artikel lezen hier dat zegt alles over mijn favoriete Dutch oven.

Eenpans kookrotsen