Kan geëmailleerd gietijzer worden gebruikt onder de grill?

Als we het hebben over keuken must-haves, dan staat geëmailleerd gietijzer bovenaan de lijst. Dit type kookgerei is een nuttige en uiterst efficiënte aanwinst voor uw keuken.

Als het gaat om de vraag of geëmailleerd gietijzer wel of niet onder de grill kan, is het antwoord ja. Mits de instructies van de fabrikant aangeven dat het stuk broiler-veilig is of bestand is tegen hitte tot 550°F. Ook de handgrepen moeten bestand zijn tegen dezelfde hoge temperaturen.

Geëmailleerd gietijzeren kookgerei heeft de laatste jaren een opleving gekend. Omdat het kan worden gebruikt op een grote verscheidenheid aan warmtebronnen en omdat het de warmte vasthoudt, kan het bijna elke maaltijd bereiden. Daarbij komen nog de vele vormen, maten en unieke decoratieve verbeteringen voor elke keuken.

Laten we eens diep in dit onderwerp duiken, want in dit artikel wordt uitgelegd waarom geëmailleerd gietijzer onder een braadpan kan worden gebruikt. Ik zal u ook een fantastisch kookalternatief geven als u uw kookgerei regelmatig onder een braadpan wilt gebruiken.