Als we het hebben over keuken must-haves, dan staat geëmailleerd gietijzer bovenaan de lijst. Dit type kookgerei is een nuttige en uiterst efficiënte aanwinst voor uw keuken.
Als het gaat om de vraag of geëmailleerd gietijzer wel of niet onder de grill kan, is het antwoord ja. Mits de instructies van de fabrikant aangeven dat het stuk broiler-veilig is of bestand is tegen hitte tot 550°F. Ook de handgrepen moeten bestand zijn tegen dezelfde hoge temperaturen.

Geëmailleerd gietijzeren kookgerei heeft de laatste jaren een opleving gekend. Omdat het kan worden gebruikt op een grote verscheidenheid aan warmtebronnen en omdat het de warmte vasthoudt, kan het bijna elke maaltijd bereiden. Daarbij komen nog de vele vormen, maten en unieke decoratieve verbeteringen voor elke keuken.
Laten we eens diep in dit onderwerp duiken, want in dit artikel wordt uitgelegd waarom geëmailleerd gietijzer onder een braadpan kan worden gebruikt. Ik zal u ook een fantastisch kookalternatief geven als u uw kookgerei regelmatig onder een braadpan wilt gebruiken.
Wat is een braadpan
Inhoudsopgave
Het braden van voedsel is een populaire manier van koken. De hoge, directe hitte van het ovenelement kookt het voedsel snel en met een complexe smaak. Voedsel kan dicht bij het verwarmingselement worden geplaatst zodat het kan verkolen of karamelliseren. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt door koks die meer smaakvolle gerechten willen maken!
Hoge Volumetrische Warmte en Emissiviteit van Gietijzer
Het belangrijkste voordeel van gietijzer is dat het op die hoge temperatuur blijft als u de pot, pan, koekenpan of Dutch oven eenmaal hebt opgewarmd.
Deze eigenschap van zowel een hoog volume als een hoge warmtecapaciteit maakt het aanbraden van vlees gemakkelijk, omdat het hoge volume betekent dat het snel grote hoeveelheden energie kan opnemen, terwijl de hoge warmtecapaciteit deze energie langdurig kan opslaan.
Voor het braden van een maaltijd is meestal een pan nodig die bestand is tegen hoge hitte. Er zijn pannen van geëmailleerd gietijzer, die perfect zijn voor deze taak. Het warmtegeleidingsvermogen van gietijzer is laag, maar het compenseert dit doordat het in staat is zijn temperatuur voor langere perioden.
Bovendien straalt de hoge emissiviteit van deze pannen hun warmte-energie gelijkmatig van hun oppervlak en helpt u uw eten met gemak te koken. De warmtestraling van deze pannen verwarmt gemakkelijk wat u aan het koken bent en maakt het gemakkelijker om uw favoriete gerechten te maken.
Tips voor braden met gietijzer
Gietijzer is een van de beste opties om te braden, omdat het de warmte gelijkmatig verdeelt en die warmte goed vasthoudt.
1 | Voorverwarmen op een fornuis – plaats op de brander voor 10 minuten dan nog 10 minuten draaien. |
2 | Voorverwarmen in een conventionele oven – verwarm de oven voor op 450 graden Fahrenheit voordat u uw gietijzeren pan of koekenpan toevoegt. Laat het 20 minuten opwarmen. Het heeft een emissiviteit van 0,64. |
3 | Gebruik bij het toevoegen van ingrediënten een beetje kookvocht om plakken te voorkomen. olie of boter voordat u het voedsel voor het eerst in de hete pan doet. A knoeivrije alternatief zou zijn om folie tussen de pan en het voedsel indien mogelijk. |
4 | Niet perkamentpapier gebruiken, dat verbrandt. Plasticfolie is ook een no-no – het zal smelten. |
5 | Het voedsel wordt gelijkmatig gaar als u het te braden voedsel gelijkmatig in de pan kunt verdelen. |
6 | Niet de broiler niet op hoog of plaats de plank niet te dicht bij het element. |
7 | Pas op dat u het voedsel niet te veel beweegt terwijl het kookt, omdat dit kan leiden tot kleven en sommige delen overgaar of verbrand worden, terwijl andere delen ondergaar zijn. |
8 | Wanneer u uw geëmailleerde gietijzeren pot, pan, koekenpan of Dutch oven onder de grill plaatst, laat het nooit zonder toezicht. |
9 | Sluit de deur niet (het hangt af van het type braadpan) maar de deur op een kier is altijd aan te bevelen. |
10 | Denk aan om altijd extreem dikke ovenwanten om uw gietijzer te verplaatsen tijdens het voorverwarmen, tijdens het koken op de kookplaat en tijdens het verplaatsen van en naar de grill. |
Kan Le Creuset geëmailleerd gietijzer onder de grill
Ja, Le Creuset De aanbevolen maximale temperatuur van geëmailleerd gietijzeren kookgerei is 500°F / 260°C. Zwarte Phenolic knoppen zijn hittebestendig tot 480ºF. Knoppen van roestvrij staal zijn bestand tegen nog hogere hitte en zijn veilig te gebruiken in een braadpan.
Kan Le Creuset steengoed onder de grill?
Le Creuset steengoed is niet alleen veilig voor gebruik in de magnetron, vriezer, koelkast, vaatwasser, oven en grill, maar heeft ook een groot temperatuurbereik dat 500°F / 260°C omvat. Dit betekent dat u de meeste gerechten met Le Creuset veilig kunt bereiden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de pan breekt of barst bij hoge temperaturen. Als u de pan onder een braadpan gebruikt, zorg er dan voor dat u ten minste 2 ½ inches tussen de rand van uw fornuis en de bodem van de schaal houdt om te voorkomen dat uw voedsel verschroeit.
Waarschuwing – Geëmailleerd steengoed mag niet op kookplaten van welke soort dan ook worden geplaatst. Ze zijn niet ontworpen voor gerichte hitte. Lees altijd de instructies van de fabrikant voordat u…
Welke pannen kunnen onder de grill?
Welke pan u ook onder de grill gebruikt, u moet zich bewust zijn van de extreme directe hitte waaraan het kookgerei wordt blootgesteld. Gebruik het juiste gereedschap telkens als u uw braadpan gebruikt. Zoals zeer dikke ovenwanten, houten snijplanken om hete pannen op te zetten, en vooral geen metalen gereedschap in de braadpan.
Verwijder de pan om het voedsel te verplaatsen, u wilt niet dat gereedschap een warmtebron in de braadpan aanraakt.
Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.
Gekruid gietijzeren kookgerei

Een nog robuustere en duurzame kookpot, pan, koekenpan of Dutch oven de geëmailleerd gietijzer is er een van gekruid gietijzer. Het kan alles aan en is de perfecte braadvriendelijke vervanger van geëmailleerd gietijzer.
Dit type gietijzeren kookgerei heeft een dunne laag gepolymeriseerde olie die zowel de binnenkant als de buitenkant van het gietijzer bedekt. Om een stuk gietijzeren kookgerei te kruiden wordt het ingewreven met olie en verhit op hoog vuur tot de pan rookt.
Hierdoor breekt de olie af tot een plastic-achtige substantie die zich aan het metalen oppervlak hecht. Het proces wordt herhaald tot het oppervlak glad, glanzend en anti-aanbak is.
Dat maakt het niet alleen veilig voor de pan om op hoog vuur te zetten om te braden en andere vormen van koken, maar ook voor de koks. Het geeft uw goed gekruid gietijzer zijn anti-aanbak eigenschappen. De kruiden zijn veerkrachtig en chemisch gebonden aan het metaal, zodat u metalen lepels en spatels vrij kunt gebruiken, en het zal niet afbrokkelen in situaties van hoge hitte.
Ze zijn ook ongelooflijk duurzaam en bijna onverwoestbaar, en het is moeilijk ze volledig te ruïneren. De hoge temperatuur van het braden zal dus nooit een probleem zijn met een geroosterde gietijzeren pan. pan.
Beste Geëmailleerde Gietijzeren Kookgerei dit artikel duikt in enkele van de beste merken emaille kookgerei.
Metalen pannen en kookpannen

Elk metaal dat onder een braadpan wordt gebruikt, moet bestand zijn tegen hitte van meer dan 500 graden – ook de handgrepen. Metalen handvatten die in een pan zijn geschroefd, kunnen kromtrekken, verkleuren en soms afbreken door de extreme hitte waaronder ze staan. Houten handvatten zijn ook niet veilig, zelfs niet gewikkeld in folie.
Een stevige rollade is ook een optie, afhankelijk van het soort gerechten dat u onder de grill wilt bereiden. Het is altijd het beste om de instructies van de fabrikant over het kookgerei te controleren.
Slotopmerkingen – Kan Geëmailleerd Gietijzer onder de Grill
Ziezo. Omdat geëmailleerde gietijzeren pannen gemaakt zijn van zware materialen, kunnen ze gebruikt worden op de fornuis, onder de grill en in de oven. U hebt ook geleerd dat als u de broiler regelmatig wilt gebruiken, het nuttig kan zijn te investeren in gekruide gietijzer of een rollade zonder handgrepen.
Eenpansgerechten
Bron: Sun Sentinel / Le Creuset