Kan een Dutch Oven in de koelkast? 5 belangrijke tips!

De fabrikanten van Nederlandse ovens hebben geleerd zich aan te passen aan de tijd, en houden het gietijzeren kookgerei relevant ondanks alle state-of-the-art producten die in de 21e eeuw zijn geproduceerd.

De meest verlossende kwaliteit van de Nederlandse oven is hoe dynamisch hij is. Er is heel weinig voedsel dat je niet kunt bereiden in een Nederlandse oven, maar de echte veer op zijn hoed is de capaciteit om voedsel te bewaren in een koelkast.

Kan een Nederlandse oven in de koelkast? Gietijzer kan in de koelkast, de Dutch oven kan ook in de vriezer. Gietijzer kan net zo goed tegen temperaturen van nul als tegen extreme hitte. Om gietijzer van warm naar koud en omgekeerd te gebruiken hoeft u het alleen maar op kamertemperatuur te laten komen voordat u van het ene naar het andere uiterste gaat.

Kan een Nederlandse oven in de koelkast?

Ja, een Dutch oven kan in de koelkast, maar ik zou eigenlijk nog verder willen gaan. Niet alleen kan een Dutch oven in een koelkast, maar het is eigenlijk de beste vorm van kookgerei voor deze functie op de markt.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.