Met zoveel kooktoestellen die tegenwoordig op de markt zijn, is de vraag hoe een Dutch oven eruit ziet niet ongewoon. Een beetje een expert zijn op dit gebied hier is een snel antwoord …
Dutch ovens zijn kookpotten met dikke muren en nog dikkere bodems. Oorspronkelijk gemaakt van gietijzer. Een aanzienlijk handvat aan elke kant van de pot is ontworpen om een zware belasting te dragen. Tot slot een zwaar zelfkloppend deksel dat strak op de ovenbasis past om de essentiële stoom voor het koken in de pot te houden.
Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.
Hoe ziet een Dutch Oven eruit?
Inhoudsopgave

Wat is een Dutch Oven?
Ten eerste moet je weten dat er twee zijn soorten Dutch ovens.
Die zijn gemaakt van gekruid gietijzer en degenen die gietijzeren bekleed met email.
Er zijn lichtere versies van Dutch ovens beschikbaar, edelstaal, en aluminium, bijvoorbeeld. U kunt hierboven meer lezen in dit artikel.
Gekruide Gietijzeren Dutch Ovens
Gekruide gietijzeren Dutch ovens kunnen zowel buiten boven een open vuur als binnen (met zorg) worden gebruikt met behulp van warmtebronnen in uw keuken.
Het zijn grote potten met aan elke kant een handvat deze handvatten worden samen gegoten met de pot die later niet wordt toegevoegd.
Camp Dutch ovens hebben een platte bodem om op een fornuis te zitten of hangen boven een kampvuur. Sommigen hebben poten op de bodem zodat ze daadwerkelijk tussen de kolen konden staan. We hebben deze types vandaag de dag nog steeds beschikbaar. Ze worden gietijzeren kamp Dutch ovens genoemd.
Deze ovens zijn er in verschillende vormen en Maten. Sommige hebben een draad die zich uitstrekt van het ene handvat van de oven naar het andere om op te tillen. Het wordt nog steeds warm, dus wees voorzichtig. Gebruik ovenwanten.
Geëmailleerde Gietijzeren Dutch Ovens
Emaille Dutch ovens mogen niet op open vuur worden gebruikt, omdat de buitenkant zal worden geruïneerd. Ze kunnen worden gebruikt op warmtebronnen in een keuken, waaronder een conventioneel oven.
Deze emaille kookpotten zoals Le Creuset Nederlands ovens zijn er in alle soorten, maten en modekleuren.
Deze potten zijn veelzijdig en kunnen voor meer worden gebruikt dan het koken van een maaltijd. U kunt voorgekookte of gekookte maaltijden in de pot bewaren koelkast evenals het serveren van maaltijden uit de hot pot aan de eettafel.
Belangrijk is dat in tegenstelling tot gekruide gietijzeren kookstukken, geëmailleerd gietijzer schoon kan zijn in een vaatwasser. (Lees eerst de instructies van de fabrikant)
Dutch Oven Veiligheid
Veiligheid moet altijd voorop staan bij het gebruik van een Dutch oven.
U zult de handgrepen aan elke kant van de oven opmerken. In een grote Dutch oven moeten ze vrij groot zijn. U kunt dus mitts gebruiken om de oven veilig op te tillen.
Deze handgrepen worden samen gegoten met de pot die later niet wordt toegevoegd. Deze handgrepen zullen minder snel afbreken, in tegenstelling tot handgrepen die aan het einde van het productieproces worden vastgehecht.
Nederlandse ovendeksels hebben ofwel een lushandvat dat veilig kan worden opgetild met een dekselheffer. Of een knop die met mitts kan worden opgetild.
Het moet ook Opgemerkt dat gietijzeren Dutch ovens zwaar zijn en daar moet je rekening mee houden bij het overwegen van een aankoop.
Hoewel gietijzer een slechte geleider van warmte is, zijn ze bestand tegen hoge temperaturen.
Ze moeten langzaam worden opgewarmd wanneer de oven op de vereiste is temperatuur het blijft warm.
Dan kun je je warmtebron daadwerkelijk verminderen en energie besparen omdat het eten blijft koken in de hete Dutch oven.
U moet uw temperatuur en kooktijd controleren.
Combineer de bovenstaande functies met het zware deksel dat meestal zelfversterkend is waardoor warmte wordt vastgehouden en u ook elke keer zachte gerechten krijgt.
Dutch Oven Toepassingen
Hoe wordt een Dutch oven gebruikt? Bekijk een breed scala aan toepassingen hier ook…
In je Dutch oven kun je bakken, ondiep en diep.braden, roosteren, grote partijen soepen, braadpan, stoofschotels, bonen, chili, popcorn, roerei, haver, desserts, pizza’s maken, bakken en de lijst gaat maar door.
Laten we het bakken van heerlijke lekkernijen en het maken van perfect brood niet vergeten.
Bekijk mijn Hollandse ovenrecepten en andere tips voor het bakken van brood hier
Dutch ovens zijn perfect voor het reduceren van sauzen door de bredere basis en korte wanden van de pot kan het vocht gemakkelijk verdampen waardoor een dikke saus achterblijft.
Op thuis koken in een Nederlandse oven is net zo eenvoudig als het stoven of bakken van vlees en groenten, dan het toevoegen van andere ingrediënten en vloeistoffen zoals vereist op de kookplaat en vervolgens in de oven knallen om de eenpansmaaltijd af te maken.
Buiten koken kan nog gemakkelijker zijn alle ingrediënten in één pot vervangen het deksel en wachten tot uw maaltijd gaar is …
Nadat het kookproces is voltooid, houdt de warmte uit de oven het bereide gerecht lang warm.
Als je een geëmailleerde Dutch oven gebruikt, kun je rechtstreeks uit de oven serveren, omdat het echt een decorstuk is.
De geschiedenis van Dutch Ovens
Schriftelijk bewijs dat verwijst naar Nederlandse ovens is terug te voeren op de Bijbel. Ze werden zwarte potten of kookketels genoemd. Ze waren gemaakt van gietijzer en zaten boven open vuurkorven.
Over de hele wereld werden ze vervaardigd in verschillende maten, vormen en materiaalkwaliteit. Uiteindelijk voerden ze allemaal dezelfde taak uit die was om de massa’s te voeden.
In de jaren 1600 gebruikten de Nederlanders in Nederland productietechnieken op wat ze Braadpan’s noemden. Ze gebruikten een droog zandproces in hun mallen dat de Nederlandse oven een gladder oppervlak zou geven.
In de vroege jaren 1700 namen de Engelsen een vergelijkbare productietechniek over die hij vervolgens zou introduceren in de Amerikaanse koloniën en vervolgens de wereld.
De kolonisten hadden een soortgelijk kooktoestel gebruikt als de gietijzeren versie van de Dutch oven, maar ze waren gemaakt van veel lichtere metalen.
De gietijzeren Hollandse oven werd al snel een waardevol goed en werd veel gebruikt voor de handel tussen indianen en kolonisten.
Nederlandse ovens zijn door de jaren heen geëvolueerd zoals alle andere noodzakelijke uitvindingen.
We hebben nu Nederlandse ovens beschikbaar gemaakt van verschillende materialen die bestaan uit de traditionele gietijzeren ovens tot veel lichtere versies voor gebruik in de keuken.
Zeer recent is de Nederlandse fabrikant Combekk in Nederland opnieuw begonnen met het vormen van gietijzeren Dutch ovens. Het oorspronkelijke assortiment is gegoten uit historische stukken spoor.
Hun volgende assortiment zal binnenkort gegoten van ijzer uit ontmantelde gevangenissen of gevangenissen. Deze reeks zou mogelijk “The Prison Edition” kunnen worden genoemd.
Lees meer over Nederlandse ovengeschiedenis hier
Veelgestelde vragen
Snelle antwoorden op een paar vragen waarop u de antwoorden moet weten.
Wat maakt een Dutch Oven anders?
- Kan elk recept koken
- Slow cook vaardigheden
- Snelle kookvaardigheden
- Zelf-basting om voedingsstoffen binnen te houden
- Warmte vasthouden
- Energiebesparend
- Prijs – voordelig
Wat kan worden gebruikt in plaats van een Dutch Oven?
De keuzes zijn eindeloos, zolang je in staat bent om een gekozene aan te passen Hollands oven recept je kunt koken in een Dutch oven vervanger.
Enkele van deze Nederlandse ovenalternatieven zijn:
Lees meer over Nederlandse ovenvervangers in mijn artikel hier – het is een echte eye-opener.
Waar moet ik op letten in een Dutch Oven?
- Bepaal de grootte die u nodig heeft
- Waar je gaat koken met de oven
- Welke soorten voedsel je kookt, bepaalt de vorm
- Begroting
Lees meer over het kiezen van de perfecte Dutch oven voor jou in mijn artikel hier.
Om af te sluiten – Hoe ziet een Dutch Oven eruit?
Je hebt nu een idee van hoe een Dutch oven eruit ziet. Een kleine geschiedenis van deze klassieke kookpotten die honderden jaren in de maak zijn. Ook een inkijkje in wat er zo mooi is aan Dutch ovens.
Traditionele gekruide gietijzeren Nederlandse ovens bestaan al honderden jaren en werden oorspronkelijk gemaakt van gietijzer. Opgemerkt moet worden dat een stuk gietijzer van hoge kwaliteit, indien verzorgd, generaties lang meegaat.
Eenpans kookrotsen