Een gietijzeren hollandse oven is de perfecte kookpot om Stekelvarken Gehaktballen. Mijn stekelvarken gehaktballen zijn voornamelijk gemaakt van voorraadartikelen. U hoeft dus alleen maar wat gemalen rundvlees toe te voegen en u kunt deze favoriet van de familie (of van wie dan ook) in een handomdraai in elkaar flansen.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.
Dutch Oven Porcupine Meatballs
Inhoudsopgave
U zult genieten van het gemak en de minimale apparatuur en ingrediënten die nodig zijn om dit recept te bereiden.
Kookgerei
Ingrediënten
- 1 pond of 500 gram gemalen rundvlees
- 1/2 kop basmatirijst
- 2 grote teentjes knoflook gehakt
- 1 middelgrote of 1/4 kop fijngehakte ui
- 1 ei
- 1 theelepel zout (gejodeerd)
- 1/2 theelepel gemalen peper
- 1 runderbouillonblokje of 2 theelepels runderbouillon in poedervorm
- 2 tot 3 eetlepels avocado olie of olijfolie olie om te bakken
- 1 el Worcestershire saus
- 1 blik tomatensoep
Instructies
- In een glas of roestvrij staal, kom combineer gemalen rundvlees, rijst, ei, in blokjes gesneden ui, knoflook, zout, peper en het bouillonblokje of bouillonpoeder.
- Gebruik een eetlepel wanneer het volledig gecombineerd is en vorm je gehaktballen. U moet ongeveer 20-22 ballen maken – zorg ervoor dat ze ongeveer even groot zijn voor een gelijkmatige garing.
- Voeg olie toe aan de Nederlandse oven en zet de warmtestand op laag.
- Voeg de gehaktballen toe om ze bruin te laten worden. Laat genoeg ruimte over om ze om te kunnen draaien – verwijder ze als ze bruin zijn. U zult ze waarschijnlijk in 3/4 batches moeten doen.
- Als ze compleet zijn voeg je tomatensoep, Worcestershire saus, en bruine suiker toe aan de Nederlandse oven. Roer terwijl de saus door warmt.
- Doe de gehaktballen terug in de oven en schep de saus voorzichtig over de ballen. Wanneer de Nederlandse oven suddert, dek af en laat 35 minuten koken.
Opmerkingen bij het koken
Om de tomatensaus te vermijden te plakken en te verbranden aan de bodem van de Nederlandse oven zorg ervoor dat de hitte niet te hoog staat of plaats de Nederlandse oven op een onderzetter boven het vuur.
De bereidingstijd is snel (minder dan 15 minuten) en bij gebruik van uw gietijzeren Dutch oven is de kooktijd ongeveer 30-40 minuten.
Als u dit recept in een steelpan of andere kookpot boven een kookplaat zou laten sudderen – zouden ze blijven plakken en zou de rijst in de gehaktballen niet zacht zijn.
Wat te serveren met stekelvarken gehaktballen
Dit hartige recept heeft geen begeleiding nodig en kan zo worden geserveerd.
Misschien wil je dit recept wat verder uitrekken en een gezonde bijgerecht toevoegen. Hieronder staan slechts enkele van mijn suggesties – kies uw favoriete bijgerecht – elk bijgerecht zal dit recept aanvullen.
Gestoomde Rijst
Voor de ultieme eenvoudige maaltijdbereiding serveert u uw sappige gehaktballen en saus met gestoomde rijst.
Bekijk de manier waarop ik elke keer de perfecte pluizige rijst bereid in mijn artikel hier in een gietijzeren oven.
Groenten
- Gestoomde zoete aardappel
- Gestoomde aardappel
- Bedje van babyspinazie (de spinazie verwelkt en mengt zich in de saus – YUM)
- Groene groente(n) naar keuze
- Wortelen
- Mais op de kolf
Stekelvarken Gehaktbal – Variatie
Hoewel dit recept een tomatenbasis heeft smaakt het zeker niet naar Italiaanse Gehaktballen – dus waarom niet experimenteren en dit recept veranderen in Italiaanse – Porcupine Meatballs?
Houd de basis van het recept zoals beschreven en voeg geperste tomaten, knoflook, oregano, basilicum en andere Italiaanse kruiden toe.
Bewaar deze pin op je Pinterest bord zodat je hem altijd kunt vinden als je deze heerlijke Porcupine Meatballs wilt maken.
Ingrediënten
-
1 pond of 500 gram gemalen rundvlees
-
1/2 kop basmatirijst
-
2 grote teentjes knoflook gehakt
-
1 middelgrote of 1/4 kop fijn gesneden ui
-
1 ei
-
1 theelepel zout (gejodeerd)
-
1/2 theelepel gemalen peper
-
1 runderbouillonblokje of 2 theelepels runderbouillon in poedervorm
-
2 tot 3 eetlepels avocado-olie of olijfolie om te bakken
-
1 eetlepel Worcestershire saus
-
1 blik tomatensoep
Instructies
- Meng in een glazen of roestvrijstalen kom gemalen rundvlees, rijst, ei, in blokjes gesneden ui, knoflook, zout, peper en het bouillonblokje of bouillonpoeder.
- Gebruik een eetlepel wanneer het volledig gecombineerd is en vorm je gehaktballen. U moet ongeveer 20-22 ballen maken – zorg ervoor dat ze ongeveer even groot zijn voor een gelijkmatige garing.
- Doe olie in de Nederlandse oven en zet de warmtestand op laag.
- Voeg de gehaktballen toe om ze bruin te laten worden. Laat genoeg ruimte over om ze om te draaien – verwijder ze als ze bruin zijn. U zult ze waarschijnlijk in 3/4 batches moeten doen.
- Als ze compleet zijn voeg je tomatensoep, Worcestershire saus en bruine suiker toe aan de Nederlandse oven. Roer terwijl de saus door warmt.
- Doe de gehaktballen terug in de oven en schep de saus voorzichtig over de ballen. Wanneer de Nederlandse oven het kookpunt bereikt, dek af en laat 35 minuten sudderen.
- Om vastplakken en aanbranden van de bodem van de Nederlandse oven te voorkomen, zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat of plaats de Nederlandse oven op een onderzetter boven het vuur.
Opmerkingen
Mijn gehaktballen zijn voornamelijk gemaakt van voorraadartikelen. Dus alles wat je hoeft te doen is wat rundvlees toevoegen en je moet in staat zijn om deze familie (of iemands) favoriet in een mum van tijd op te zwepen.
Nadat je deze maaltijd een paar keer hebt bereid, zul je hem geblinddoekt kunnen maken. Zorg ervoor dat je experimenteert met kruiden en specerijen die je graag gebruikt.
Voedingsinformatie:
Opbrengst: 4
Portiegrootte: 1
Hoeveelheid per portie:
Calorieën: 567
Voedingsgegevens zijn berekend op basis van de ingrediënten die in dit recept worden gebruikt. U moet de voedingswaarden berekenen op basis van de ingrediënten waar u over beschikt.
Dutch Oven Porcupine Meatballs afmaken in 1 uur
Wij houden van deze gehaktballen bij ons thuis, ze zijn een vaste familie favoriet.
Nadat je deze maaltijd een paar keer hebt bereid kun je hem geblinddoekt maken. Zorg ervoor dat je experimenteert met kruiden en specerijen die je graag gebruikt het verandert het gerecht volledig.
Bij Ovenspot zet ik me in om je snelle en makkelijke receptideeën te brengen, met verse ingrediënten, die “all-in-one-pot” worden bereid.
ENKELE VAN MIJN ANDERE RECEPTEN DIE JE MISSCHIEN LEUK VINDT
One-Pot Cooking Rocks