Beste olie voor het kruiden van gietijzeren pannen: 23 oliën beoordeeld

Het kruiden van gietijzer boezemt de meeste mensen om de een of andere reden angst in, terwijl het in feite een eenvoudige taak is. Het kiezen van de juiste olie om het ijzer mee te kruiden is een andere horde die nieuwelingen in het gietijzeren koken ook moeten overwinnen. Dus wwat is de beste olie voor het kruiden van gietijzer?

De beste olie voor het kruiden van gietijzer is druivenpitolie, gevolgd door lijnzaadolie, plantaardige oliën en canola-olie, evenals kruidenoliën en conditioners die door gietijzerfabrikanten zelf worden geproduceerd. De olie voor het kruiden van gietijzer moet een hoog rookpunt hebben om polymerisatie te bereiken.

Een hoog rookpunt is nodig voor polymerisatie, het proces waarbij olie op het oppervlak van gietijzer wordt gebakken. Dit is een natuurlijk proces dat zorgt voor een antikleefoppervlak dat ook roestvorming voorkomt.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.