9 Beste snelkookpannen voor sterilisatie

Ten eerste, kun je een snelkookpan gebruiken om te steriliseren? Geloof het of niet, snelkookpannen dienen als hulpmiddel voor paddenstoelenkwekers omdat ze de stoflaag voor het kweken van paddenstoelen, bekend als het substraat, kunnen steriliseren. Het kan ook grote hoeveelheden substraat steriliseren.

Je moet de micro-organismen die in het substraat leven doden met een snelkookpan, omdat ze je paddenstoelen kunnen besmetten, waardoor ze oneetbaar worden. Snelkookpannen bereiken misschien maar 7 PSI (Pounds Per Square Inch), maar ze bouwen genoeg hitte op om alles te doden wat je paddenstoelen zou kunnen besmetten.

Als algemene vuistregel wil je echter dat een snelkookpan 15 PSI bereikt om de laag voor het kweken van paddenstoelen volledig te steriliseren. Dat is het doel van de druk om het substraat te steriliseren om besmetting tijdens de groei te voorkomen.

Na het koken onder druk, voordat je de potten opent, laat je ze eerst afkoelen omdat dit de kwaliteit van het steriliseren garandeert en voorkomt dat de pot snelle temperatuursveranderingen ondergaat die thermische schokken kunnen veroorzaken, met kapotte potten als gevolg.

We gaan kijken naar de beste snelkookpannen voor sterilisatie, maar laten we er eerst een paar dingen over leren.

Expert Tip: Lees altijd de gebruiksaanwijzing voordat u een snelkookpan hanteert. Verkeerd gebruik van een snelkookpan kan leiden tot explosies. Tegenwoordig hebben ze meer veiligheidsvoorzieningen, maar er zijn mensen door gestorven of verminkt.

Hoe lang moet je substraten steriliseren? De sterilisatietijd hangt af van het gebruikte substraat. Agar en graan vereisen een druk van 15 PSI. Met zoveel PSI wordt de besmetting gedood en is er minder kans dat je je tijd verspilt. Hier is een algemene lijst berekend bij 15 PSI voor de sterilisatietijden, afhankelijk van het substraat:

Pros Nadelen
Vloeibare agaroplossing 45 minuten
Kwart grote graanpotten 1 uur en 30 minuten
Grote graanzakken van 5 pond 2 uur
Groot zaagsel van 5 pond 2 uur en 30 minuten

Houd in gedachten, dat dit dient als een algemene richtlijn omdat de sterilisatietijd afhangt van de grootte van je snelkookpan en hoe je de zakken hebt gestapeld. U start de timer pas als de snelkookpan vol is. Wacht tot de snelkookpan 15 PSI bereikt voordat u de timer start.

Sommige mensen hebben gesproken over het gebruik van een autoclaaf, maar een autoclaaf is in feite een dure snelkookpan die wordt gebruikt voor het steriliseren van substraten.

Wat kun je nog meer steriliseren in een snelkookpan?

Het voorbereiden van substraat voor het kweken van paddenstoelen is niet het enige type sterilisatie dat in een snelkookpan kan worden uitgevoerd. Steriliseren onder druk is in feite snel en gemakkelijk en je houdt weinig tot geen rommel over om op te ruimen.

Steriliseren van glazen potten voor sauzen, jam, chutney, notenboter, zelfgemaakte melk, yoghurt en al uw favoriete recepten. We begrijpen allemaal dat het bewaren van voedsel in schone gesteriliseerde glazen potten en flessen hygiënischer is dan elk ander type opslagcontainer.

Tip: Zorg er altijd voor dat elk voorwerp dat u in een snelkookpan wilt steriliseren het proces kan doorstaan. Controleer ook of het in de snelkookpan geplaatst kan worden – controleer voor beide de instructies van de fabrikant.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.

9 Beste snelkookpannen voor sterilisatie

All American Canner Snelkookpan

CHECK OUT de All American Canner Pressure Cooker

Velen beschouwen het merk All-American al lang als het beste in de industrie. Dit apparaat biedt een broodnodige precisie die u waardevol vindt voor sterilisatie. U beschikt over instellingen zoals 5 PSI, 10 PSI en 15 PSI, die handig zijn. De extra zware constructie van gietaluminium van professionele kwaliteit zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling in de snelkookpan.

U kunt ongeveer zeven liter in deze snelkookpan bewaren. Voordat u deze snelkookpan gebruikt, raadt All American u echter af hun snelkookpannen te gebruiken op fornuizen met een glazen bovenkant, voordat u dit bij de fabrikant heeft nagevraagd. Het merk zegt verder dat je dit op eigen risico doet. Je wilt het oppervlak niet bekrassen of breken.

De enige spijt van één persoon met deze snelkookpan kwam van hoe ze wensten dat ze een groter formaat hadden gekocht. Het bedrijf heeft een reputatie van sterke klantenservice, en als u problemen ondervindt met uw snelkookpan, kan één telefoontje de zaken snel oplossen.

Voordelen Nadelen
De meerdere PSI instellingen zijn handig Deze snelkookpan is duur
Prachtig vakmanschap Meldingen van het niet goed passende deksel
Toegewijde klantenservice Duurt langer om op te warmen dan andere potten
Zware betrouwbare snelkookpan
Gaat jaren mee na aankoop
Gemaakt in de VS
CHECK OUT de T-Fal snelkookpan

Met de T-Fal Pressure Cooker kunt u kiezen uit 5 PSI, 10 PSI of 15 PSI. Dit geeft u de maximale flexibiliteit om de gewenste druk te kiezen. Aluminium roest niet zoals staal of ijzer, wat een voordeel is. Aluminium heeft echter één nadeel: het verkleurt en slijt gemakkelijker dan andere materialen. U krijgt twee inmaakrekken voor 16 kleine potjes.

Je kunt het niet alleen gebruiken om te steriliseren, maar ook om te koken, want er zit een receptenboek bij.

De beperkte garantie van 10 jaar ondersteunt je. Je hebt een enorme snelkookpan gekocht die grote hoeveelheden champignons in één keer kan steriliseren. Het is moeilijk om met deze snelkookpan te knoeien vanwege zijn eenvoud. Zelfs de recepten in het receptenboek zijn niet moeilijk te gebruiken.

Onthoud: Steriliseer het substraat, je wilt meestal 15 PSI omdat dit het beste doet.

Voor sommige mensen kan de massieve snelkookpan een nadeel zijn, omdat je hem nergens gemakkelijk kunt opbergen. In dit soort gevallen kan het voordeliger zijn om een kleinere snelkookpan te kopen voor het steriliseren, vooral als je van plan bent hem alleen te gebruiken voor het steriliseren van paddestoelen.

Voors Nadelen
Biedt meerdere instellingen voor de meeste flexibiliteit Sommigen hebben gemeld dat de draaischijfmeter niet veel zin heeft
De beperkte garantie van 10 jaar ondersteunt u De handleiding bevat niet veel informatie
Gemaakt van aluminium en roest niet Niet de beste keuze voor een beginner in sterilisatie
Over het algemeen zeer duurzaam
Lagere kosten in vergelijking met andere snelkookpannen
Gemakkelijk te gebruiken en te reinigen

Barton Drukpan

CHECK OUT the Barton Pressure Canner

Voel je zeker in huis met de Barton Pressure Canner. Deze snelkookpan geeft af bij 13 PSI. Het goed sluitende deksel voorkomt dat het open gaat als de binnenkant op druk komt. U kunt deze snelkookpan gebruiken op verschillende oppervlakken, waaronder verzegeld elektrisch, gas en keramisch. Deze snelkookpan bevat rekken, wat het gemakkelijker maakt als u zakken met substraten hebt die u wilt steriliseren.

Expert Tip: U moet de zakken nooit op het oppervlak van het metaal leggen. Veel mushroom cultivators ruïneren verschillende zakken voordat ze leren hoe ze dit correct moeten doen. Het gebruik van een rekje in de snelkookpan helpt. De champignonkweekzakken mogen nooit in contact komen met het verhitte metaal.

De drukmeter van de Barton Pressure Canner gaat van nul tot 20 PSI. De vage instructies van de Barton Pressure Canner hebben het gebruik ervan bemoeilijkt. Het gebrek aan uitleg kan het gevaarlijk maken voor beginners die niet weten hoe ze snelkookpannen veilig moeten gebruiken. Een van de belangrijkste verwondingen door snelkookpannen komt door brandwonden.

Het houdt de druk goed vast. U moet weten dat er maar één rek bijgeleverd wordt, maar u kunt er gemakkelijk een tweede rek bij kopen. Aangezien u hem zult gebruiken voor sterilisatie, wilt u misschien het extra rek. Voor de prijs werkt deze snelkookpan ongelooflijk goed. Sommige mensen vinden hem misschien te groot, maar dat hangt af van hoeveel substraten u wilt steriliseren. Het doel speelt ook een grote rol.

Voors Nadelen
Betaalbare prijs van deze snelkookpan Doet wat het zegt, maar verwacht er geen extra’s bij
Houdt de druk goed vast voor het steriliseren van je spullen Komt slechts met één rek
U kunt deze snelkookpan op verschillende oppervlakken gebruiken Sommige mensen vinden het formaat te groot
Biedt u een grote capaciteit

Hawkins Big Boy Aluminium Snelkookpan

CHECK OUT de Hawkins Big Boy Aluminium Pressure Cooker

Gemaakt van zuiver maagdelijk aluminium, heeft deze snelkookpan één nadeel, je kunt hem alleen gebruiken op een gasfornuis. Als u geen gasfornuis hebt, koop hem dan niet. Om ervoor te zorgen dat dit aan uw behoeften voldoet, moet u eerst controleren of u de juiste maat hebt. Deze snelkookpan is geschikt voor 22 tot 30 personen, wat betekent dat je er veel substraten in kunt steriliseren. Denk aan het doel.

Ze hebben elke snelkookpan getest om er zeker van te zijn dat hij lekvrij is. Deze snelkookpan haalt ook tot 15 PSI, waardoor het een goede keuze is. Voor extra gemak hebben ze de plastic handgrepen gemaakt van stevig en versterkt glasvezel. Vooral voor iemand die zijn champignonproducten later wil verkopen, is dit een goede keuze. Ze hebben deze snelkookpan ontworpen voor gebruik in commerciële omgevingen zoals scholen, hotels en ziekenhuizen.

Voordelen Nadelen
Kan een grote capaciteit van 22 tot 30 personen aan Deze snelkookpan kost veel
Gemaakt van zuiver maagdelijk aluminium Alleen geschikt voor gaskachels, wat het ernstig beperkt
Elke houder werd getest op lekdichtheid
Bereikt tot 15 PSI
Plastic handgrepen en versterkte glasvezel

Zavor EZLock Stove-top Pressure Cooker & Canner

CHECK OUT de Zavor Pressure Cooker &; Canner

Ter introductie van de EZLock 10 Quart, kunt u deze snelkookpan kopen in vier maten: 6 liter, 8 liter, 10 liter en 12,7 liter. Als u een aanbeveling wilt, raden wij u aan de 10 kwarts te kiezen, omdat u dan genoeg ruimte hebt voor 10 halve liter potten.

Hiermee heb je genoeg broed voor thuiskweek. Het voorziet je van een steriel substraat, waardoor het mycelium kan koloniseren. Zonder dit substraat zou je besmetting naast je mycelium kunnen krijgen, wat je paddestoelen zal ruïneren en je tijd zal verspillen.

Gemaakt van roestvrij staal, ziet deze snelkookpan er ook goed uit.

De EZLock van Zavor is een goede snelkookpan van gemiddelde grootte, die goed werkt voor de beginner die zich geïntimideerd voelt bij de gedachte aan het gebruik van een snelkookpan. U beschikt over voldoende ingebouwde veiligheidsfuncties. Deze snelkookpan biedt een modernere stijl, en als u recepten op de kant van de champignonteelt wilt doen, komt hij met zijn eigen recepten.

Voordelen Nadelen
Komt in vier beschikbare maten Sommigen hebben geklaagd over de druk erin
Gemaakt van roestvrij staal Het deksel heeft problemen gehad met sluiten
Veel ingebouwde veiligheidsvoorzieningen Moeilijk vast te stellen of het deksel volledig geklemd zit
Wordt geleverd met zijn eigen receptenboek voor het koken aan de zijkant
Gemakkelijk op te zetten
Bereikt tussen 8 en 15 PSI

Presto 6-Quart roestvrijstalen snelkookpan

CHECK OUT de Presto 01362 6-Quart Stainless Steel Pressure Cooker

Een kleinere snelkookpan, deze 6-kwart snelkookpan kost minder dan de anderen, en je kunt er zes halve liter potten in kwijt. Je zou deze kunnen kiezen als je een krap budget hebt dat beperkt wat je kunt kopen, of als je niet weet of je paddenstoelen wilt kweken.

Nadat je het een tijdje gedaan hebt, kun je upgraden naar een van de duurdere keuzes. Veel mushroom cultivators begonnen zelfs met een kleine 6-kwart snelkookpan zoals de Presto 01362 6-kwart voor het steriliseren van de substraten.

Als je hem in de vaatwasser wast, verwijder dan de afsluitring en de overdrukplug. Je moet dit met de hand afwassen deel van de snelkookpan. Deze maakt gemakkelijk schoon, en biedt een eenvoudige manier van gebruik. Ook biedt roestvrij staal u een groot voordeel: als u het ook voor voedsel gebruikt, geeft het uw voedsel geen slechte smaak.

Toegegeven, sterilisatie is iets anders dan dat, maar je zou het op een gegeven moment dubbel kunnen gebruiken om je voedsel te koken.

De Presto 01362 6-Quart snelkookpan haalt 15 PSI, en het gewicht zit op de bovenkant voor een snelle ontkoppeling.

Voordelen Nadelen
Bereikt 15 PSI voor de perfecte champignonteelt Sommige mensen klagen over een losse steel na een paar keer gebruik
Inclusief een stoomplaat Kan meer hoogte gebruiken voor de stoomplaat
Het budgetvriendelijke prijskaartje Het deksel draait vaak niet los
Goed om een beginnende beginner te helpen
Gemakkelijk te gebruiken

Presto 23-Quart snelkookpan en snelkookpan

CHECK OUT de Presto 01781 23-Quart Pressure Canner and Cooker

In de Presto 01781 kunt u tot 20 halve liter potten bewaren. Maak in één keer een heleboel braadpannen. Zonder ruimte als een groot probleem, kan deze snelkookpan alles makkelijker doen. Tegelijkertijd kost hij niet zoveel als de andere keuzes voor zijn grootte. Gemaakt van aluminium, de Presto 01781 is niet onderdompelbaar.

Een waarschuwing om in gedachten te houden is: gebruik het niet op een buitengasfornuis of een LP-gasbrander met BTU’s van meer dan 12.000. Dit kan leiden tot schade aan eigendommen, uw snelkookpan en persoonlijk letsel. Verkeerd gebruik van een snelkookpan kan een explosie veroorzaken.

Wanneer u deze gaat schoonmaken, kunt u het beste kiezen voor een niet-schurend schoonmaakmiddel, omdat dit de snelkookpan helpt zijn glans te behouden. Het gebruiksgemak helpt deze snelkookpan te onderscheiden. U zou deze snelkookpan kunnen kopen als u genoeg ruimte hebt om hem op te bergen.

Voordelen Nadelen
Kan tot 15 PSI bereiken De grootte zou het voor sommige huizen te groot kunnen maken
Steriliseert een groot aantal substraten tegelijk U moet deze snelkookpan met de hand afwassen
Betaalbare prijs voor een snelkookpan met een groter formaat Sommigen hebben gezegd dat de schroeven van de handgreep na een paar keer gebruik losraken
Deze snelkookpan is gemakkelijk te gebruiken
Inclusief een 76 pagina’s tellend instructie- en receptenboek
De instructies zijn gemakkelijk te begrijpen
12 jaar beperkte garantie
CHECK OUT de All-American 25-Quart Non-Electric Sterilizer

Ten eerste, de All-American 25 quart kan niet gebruikt worden als snelkookpan, maar je kunt hem wel gebruiken om te steriliseren. Dit maakt het een goede keuze voor het kweken van paddenstoelen. Je hebt maar een klein beetje water nodig om stoom te creëren. Omdat hij een metaal-op-metaal pakking gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vervangen van een dure afdichting. Hij kan een totaal van 17 PSI bereiken.

Ze hebben deze snelkookpan gebruikt om te steriliseren voor artsen, tandartsen, eerste hulp posten en laboratoria. All-American maakte dit speciaal als sterilisator, wat betekent dat het niet werkt voor het inblikken. Sommigen zien dat misschien als een nadeel als ze niet zeker weten dat ze met de champignonteelt willen beginnen. Maar na aanschaf gaat hij jaren mee.

Waarom zou je een sterilisator kiezen boven een snelkookpan? Ten eerste heeft de All-American 25 quart een kleiner risico dat hij krom trekt. Je hebt meer veiligheid met een sterilisator dan met een snelkookpan. Iemand die professioneel paddenstoelen wil kweken zou hiervoor kunnen kiezen om zeker te zijn van kwaliteit. Een paar klanten hebben gemeld hoe deze sterilisator al hun substraten van besmetting afhield – hij werkt dus goed. De vervangingsonderdelen van de fabrikant kosten niet veel.

Voors Nadelen
Gaat jaren mee na aankoop Je kunt het alleen als sterilisator gebruiken
Meer veiligheid dan bij snelkookpannen Duur in vergelijking met andere keuzes
Bereikt 17 PSI
Kost niet veel voor de vervangende onderdelen van de fabrikant
Gemaakt door de beste aluminiumgieterij in het land
Werkt uitzonderlijk goed als sterilisator-een goede professionele keuze

Instant Pot Elektrische Pressure Cooker

CHECK OUT de Instant Pot Lux 6-in-1 elektrische snelkookpan

Sterilisatie is niet beperkt tot snelkookpannen. Ja, u kunt glas, siliconen en metaal steriliseren in een elektrische snelkookpan.

Studies uitgevoerd aan de Dakota State University toonden aan dat de Instant Pot de enige snelkookpan was met het vermogen om G. stearothermophilus endospores te inactiveren.

Wat elektrische snelkookpannen betreft loopt Instant Pot voorop met zijn innovatieve kookpannen. Dit model snelkookpan is verkrijgbaar in drie maten: 3 kwart, 6 en 8 kwart.

Deze elektrische apparaten voeren de taken uit van zes apparaten in één.

 • Snelkookpan
 • Sterilisator Slow Cooker
 • Rijstkoker
 • Steamer
 • Saute’
 • Warmer

Deze Instant Pot heeft 12 one-touch programma’s en ingebouwde instellingen, maar ook de mogelijkheid om uw eigen persoonlijke instellingen in te stellen. Vergeet niet de applicatie te openen via uw apparaten om honderden recepten te vinden om het meeste uit uw Instant Pot te halen.

Gemaakt van roestvrij staal – vingerafdrukbestendig aan de buitenkant en 3-laags roestvrijstalen binnenpan, roestvrijstalen stoomrek (met handgrepen) rijstschoep, soeplepel, maatbeker en condensopvang.

Instant Pot heeft meer dan tien ingebouwde veiligheidsfuncties waaronder, naar mijn mening, de twee belangrijkste veiligheidsvergrendelingen en bescherming tegen oververhitting van het apparaat.

Het aantal items dat in één keer kan worden gesteriliseerd is geheel afhankelijk van de grootte die u aanschaft. Bedenk dat een snelkookpan van 6 liter geschikt is voor gezinnen.

Hoe te steriliseren in uw Instant Pot

 1. 2 kopjes water 6-kwart of 3 kopjes water 8-kwart pot.
 2. Plaats het stoomrek en leg de te behandelen artikelen op het rek.
 3. Sluit het deksel, druk op steriliseren – tijd 15 minuten – hoog.
 4. Als uw model Instant Pot geen vooraf ingestelde sterilisatiemodus heeft. Als je een model kiest zonder vooraf ingestelde sterilisatie modus. Gewoon drukkoken op hoog gedurende 15 minuten.
 5. Als de tijd verstreken is kun je wachten tot de druk afneemt of je kunt op de snelontspanner drukken.

Dus als sterilisatie niet de enige functie is die je nodig hebt voor een snelkookpan – bekijk deze Instant Pot om te zien of hij voor jou zal werken.

Tot slot – Beste snelkookpannen voor sterilisatie

Meestal wilt u voor uw snelkookpan een coil top of een aardgasfornuis gebruiken. Glazen fornuizen kunnen schade oplopen door het gewicht van de snelkookpan of zelfs het glas versplinteren. Volg de veiligheidsinstructies tot in de puntjes.

Snelkookpannen hebben de potentieel gevaarlijk zijn, maar als je de instructies volgt, heb je geen groter gevaar dan andere kookgereedschappen in huis. Snelkookpannen steriliseren verontreinigingen zoals schimmelsporen, schimmelsporen en bacteriën door hoge temperaturen. Maak uw snelkookpan na gebruik altijd schoon voor later gebruik.

One-Pot Cooking Rocks