Beste Nederlandse ovens voor het maken van brood: Complete gids

Brood bakken in een Nederlandse oven lijkt voor sommigen misschien te moeilijk om te proberen. Een Nederlandse oven, mits correct gebruikt, geeft je een brood dat eruit ziet alsof je het bij een ambachtelijke bakker hebt gekocht. Net als het zuurdesembrood van de beroemde Boudin Bakery in San Francisco…

In feite is een Nederlandse oven de beste kookpot die een traditionele Bakers Oven benadert. Daarover later meer… Welke Nederlandse oven is het beste voor het bakken van brood?

De beste Nederlandse oven voor brood is gekruid of geëmailleerd en heeft een formaat tussen 5-1/2-Quarts en 7 Quarts, de perfecte maat om een standaard brood naar keuze in te bakken. Met een groter formaat kunt u het recept verdubbelen of broodjes of brood in andere dan ronde vormen bereiden.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.