7 manieren waarop je kunt zien of een pan van gietijzer is?

Bij het koken zijn er verschillende soorten materialen waarvan potten en pannen worden gemaakt. Een recept van een vertrouwde kok zal u leiden in welke pot of pan men moet gebruiken voor het koken van een specifiek gerecht. Gietijzeren pannen zijn een van de vele soorten pannen die voor het koken worden gebruikt. Een goede pan is duurzaam en kan tientallen jaren of zelfs eeuwen meegaan als hij goed wordt onderhouden.

Dus hoe kun je zien of een pan van gietijzer is gemaakt en geen vervalsing is?

Het gewicht van gietijzer is de eerste aanwijzing. Als je de pan gemakkelijk met één hand kunt optillen is het geen gietijzer. Een authentiek stuk gietijzer heeft een dikke bodem en zijkanten, vandaar het gewicht. Controleer vervolgens of er markeringen op de pan staan die fabrikanten met trots hun merk, maat, of assortimentnaam op hun stukken tonen.

Hoe weet u of een pan van gietijzer is?

Het valt niet te ontkennen dat gietijzer zwaar is. Dit type kookgerei weegt vanaf ongeveer 3 pond. Dit is dus het gemakkelijkste criterium om te bepalen of een pan van gietijzer is gemaakt.

Laten we verder ingaan op de vele manieren waarop je kunt zien of een pan inderdaad van gietijzer is gemaakt.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.