5 Beste Home Kegerators die de perfecte pint schenken


Een kegerator klinkt misschien als een keukenapparaat dat ofwel met of tegen Sarah Connor werkt, maar we beloven dat Skynet geen kegerators maakt. Gelukkig zijn kegerators veel welwillende innovaties: Het zijn tapbierautomaten die een vat en een koelkast combineren en die gemaakt zijn voor thuisgebruik. Ze houden je bier koud zonder dat je ijs hoeft mee te slepen.

Kegerator makers zijn zo breed en divers als de soorten bieren in een brouwerij. Of je nu van plan bent om de ultieme Super Bowl party te organiseren, op zoek bent naar een nieuwe manier om je bier koud te houden, of gewoon wilt overschakelen van flessenbier naar tapbier thuis, een van de beste kegerators kan een geweldige aanvulling zijn op je keuken of bar.

Je keuken is waarschijnlijk al volgepropt met apparaten zoals een vaatwasser, en natuurlijk een koelkast, dus je vraagt je misschien af waar je deze gaat plaatsen. De meeste bierautomaten, ingebouwd of draagbaar, zijn zeer compact, tussen 15 en 30 centimeter breed. Ze zijn niet hoog zoals een full-size koelkast omdat ze slechts plaats moeten bieden aan één of twee full-size vaten naast elkaar. Mini kegerators zijn nog kleiner, omdat ze ongeveer een kwart van een vaatje of een pony keg bevatten.

De anatomie van een bierautomaat varieert van model tot model. Of je nu geïnteresseerd bent in een mini kegerator, één die ingebouwd is in je aanrecht, of een buitenbierautomaat, de constructie van dit toestel is vrij eenvoudig. Van buiten zien kegerators eruit als minikoelkasten met een drankkraan erop. Het systeem heeft buizen en een CO2-tank aan de binnenkant. Ze gebruiken CO2 om het bier onder druk te zetten en te carboniseren. Alle kegerators worden geleverd met een soort CO2-regelaar die de hoeveelheid CO2-druk regelt die vrijkomt, en die je laat weten hoeveel CO2 er nog in de tank zit.

Natuurlijk kun je gewoon vaten blijven kopen voor feestjes en tailgates, maar bierautomaten hebben een paar handige voordelen ten opzichte van gewone vaten. De CO2 regulator waar we het net over hadden, zorgt ervoor dat je tapbier niet te oud wordt. Ze kunnen ook andere leuke en nuttige functies hebben, zoals kleurveranderende LED-lampjes en lekbakken.

Zoals elk apparaat, hebben kegerators hun voor- en nadelen. Daarom hebben we deze korte gids over deze automaten gemaakt om u te helpen erachter te komen of een kegerator de investering waard is en wie de beste kegerator op de markt maakt.

Bierdispenser kegerator van True Residential
Ware Kegerators

Voor wie zijn Kegerator Biertapinstallaties?

Bierautomaten zijn perfect voor een grote verscheidenheid van mensen. Als je je eigen bier brouwt, de voorkeur geeft aan de smaak van een pint van de tap, veel feestjes organiseert, of graag tailgate, dan heb je misschien baat bij een kegerator.

Als u uw eigen bier brouwt of altijd al hebt willen proberen, is een vat de eenvoudigste manier om uw zelfgemaakte brouwsel niet plat te laten gaan. Bier bottelen, vooral als je het zelf doet, is een lastige wetenschap. Als je bier niet perfect gebotteld is, kan het binnen een halve dag in je koelkast plat gaan. Een vat kan je thuisbrouwsel echter zes tot acht weken lang immuun houden voor die gevreesde slapheid. Omdat vaten werken met C02 tanks, krijgt je tapbier niet de kans om te oxideren. Door die oxidatie te vermijden, kan je je bier langer bewaren dan in een manueel getapt vat.

Kegerators kunnen een paar honderd dollar kosten, maar als u echt van tapbier houdt, kunt u heel wat besparen op uw barrekening.

Het zijn ook veelzijdige apparaten. Ondanks dat het bier in zijn naam heeft, kun je er een paar andere CO2-koolzuurhoudende dranken in bewaren, zoals kombucha. Hou er alleen rekening mee dat het uitgeven van kombucha in een bierdispenser een paar extra onderdelen en knutselwerkjes vereist, waaronder barrièreslangen, aldus EdgeStar. Mousserende wijnen zoals prosecco, cava en Champagne kunnen ook in een bierdispenser worden bewaard. We weten het: Het lijkt waarschijnlijk vreemd om welke soort wijn dan ook in een bierdispenser te bewaren. Veel vatenleveranciers verkopen echter meer dan alleen biervaten. Veel slijterijen verkopen vaten mousserende wijn die in uw volautomaat of minibegasser passen.

Inline debiet compensator

Zoals bij kombucha, het vereist een beetje knutselen: Je hebt een speciaal stuk gereedschap nodig, een in-line debietcompensator, om de druk van de mousserende wijn te handhaven terwijl je de drank van je keuze schenkt. Je hebt ook een speciaal soort regelaar nodig om de wijn af te tappen. Nogmaals, als je een thuisbrouwer bent, zul je veel voordeel hebben van het schenken van wijn van de tap.

Omdat tapbierautomaten compact zijn, zijn ze het meest geschikt voor mensen die in kleinere appartementen wonen of die een kleine keuken hebben waar geen grote commerciële vaten passen.

Bierautomaat voor buiten (met dank aan True Residential)

Voor wie zijn Kegerators NIET bedoeld?

Kegerators zijn waarschijnlijk geen match voor jou als je niet nog een apparaat wilt dat enig onderhoud vereist. Net als uw koelkast en magnetron, moet een kegerator regelmatig schoongemaakt worden. Omdat er gist in bier zit, moet je de leidingen in je kegerator doorspoelen wanneer je je vaatjes verwisselt. Dit voorkomt dat schadelijke bacteriën zich ophopen en uw drankjes besmetten. En het zorgt ervoor dat alle resterende smaken worden verwijderd wanneer je overschakelt op een ander brouwsel. Als je op zoek bent naar iets dat minder onderhoud vergt, overweeg dan een herbruikbare fles die je kunt bijvullen bij je bierwinkel of kruidenier.

Ze zijn ook niet voor jou als je hoopt om cold-brew koffie te schenken. Misschien wil je een vatenkoker met twee vaten om je favoriete bier en zelf gebrouwen koffie uit te schenken. Helaas heeft koud gebrouwen koffie een op nitro gebaseerd doseersysteem nodig. Maar maak je geen zorgen, er zijn een paar koffie-specifieke doseersystemen op de markt.

Bierautomaten zijn niet voor mensen die gebottelde biermerken willen bewaren en koelen. Het is immers veel werk om tientallen bierflesjes af te tappen en in een zelfgemaakt vaatje te gieten, alleen maar om ze uit je vatenautomaat te schenken.

Soorten Kegerators
Soorten Kegerators

Wat zijn de verschillende soorten kegeratoren?

Er zijn nogal wat verschillende soorten kegerators voor verschillende vatenmaten: vrijstaande kegerators, ingebouwde kegerators, full-size kegerators, mini kegerators, outdoor kegerators, en dual tap dispensers. Ze kunnen een enkele kraan of een dubbele kraan hebben. Sommige mensen hebben zelfs hun creatieve kant aangeboord om een oude minikoelkast of koelbox om te bouwen tot een zelfgemaakte kegerator met behulp van een doe-het-zelf-kit. Buiten het gebied van zelfgemaakte vs. winkel gekochte bierdispensers, de belangrijkste verschillen komen neer op grootte en functionaliteit.

Ongeacht het type, veel vrijstaande kegerators hebben zwenkwieltjes ingebouwd zodat u ze kunt verplaatsen om ze efficiënter schoon te maken. Dit maakt het ook gemakkelijker om ze te verplaatsen wanneer u besluit uw huis opnieuw in te richten. Vrijstaande kegerators spreken voor zich. U kunt ze aan de zijkant van uw bank zetten of naast uw keukenkastjes. U kunt ze echter niet achteraf onder uw aanrecht monteren, omdat ze niet de juiste ventilatieopeningen hebben. Omdat vrijstaande modellen ventilatieopeningen aan de achterkant hebben, kunnen ze oververhit raken als u ze onder uw aanrecht plaatst. En dan hebben we het nog niet eens over de condens die uw aanrechtblad kan beschadigen.

Als u een model wilt dat perfect onder uw aanrecht past, is een ingebouwde kegerator zou uw beste optie zijn. Deze zijn speciaal ontworpen om in uw aanrecht te worden ingebouwd. Het gedeelte van het apparaat dat het vaatje, leidingen, en CO2 houdt past onder uw aanrecht, terwijl de kraan zit op de top. Ingebouwde kegerators zijn ideaal voor mensen die in het midden van of zijn van plan om hun keuken te verbouwen. U moet immers een ruimte plannen voor uw inbouwbierautomaat en een gat in uw aanrecht boren voor de tap.

Het hebben van wielen maakt niet automatisch elke vrijstaande kegerator klaar voor gebruik buitenshuis. Vatenvergaarders voor buiten hebben iets andere temperatuurregelaars die voorkomen dat het apparaat oververhit raakt als het warm is. Deze types van bierautomaten zorgen er ook voor dat uw tapbier koel blijft, ongeacht de buitentemperatuur.

Van Edgestar

Vaten met dubbele tap zijn een ander uniek type. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je een dual tap kegerator vullen met twee of meer verschillende bieren. Een van onze favoriete dual tap-modellen is de EdgeStar, die twee zesde vaatjes kan bevatten en ze tegelijk kan schenken.

Er zijn ook enkele cross-overs in de wereld van kegerators. Bijvoorbeeld, zijn er bepaalde modellen van dubbele kraan outdoor kegerators.

Kegco Mini Kegerator
Kegco Mini Kegerator

Wat maakt een goede kegerator?

Het belangrijkste onderdeel dat een goede kegerator, goed, goed maakt, is of hij compatibel is met je leefruimte. Als je keuken een beetje krap is, dan is een kegerator voor buiten misschien een betere optie. Ongeacht de grootte en het type van de automaat, zijn er een paar kenmerken waar je op moet letten:

1. Een koelsysteem van hoge kwaliteit

Het moet het bier koud kunnen houden en op de juiste temperatuur kunnen uitgeven. De beste kegerators gebruiken glycol koelers in tegenstelling tot waterkoelers. Glycolkoelsystemen zijn van hogere kwaliteit omdat zij grote hoeveelheden vloeistof koud kunnen houden.

2. Isolatie van de kast

De kast moet goed geïsoleerd zijn om ervoor te zorgen dat hij de temperatuur van je vaatjes zo lang mogelijk kan vasthouden. De perfecte temperatuur zorgt er immers altijd voor dat je bier een beetje beter smaakt.

3. Temperatuur controle display en externe bediening

Dit is vooral handig als je een specifieke temperatuur moet instellen, zoals bij zelfbrouwen. Temperatuur controle displays zorgen er ook voor dat je bier niet te koud wordt. Als je bier onder zijn ideale temperatuur komt, kan het veel van zijn body en smaak verliezen. Toegegeven, de ideale temperatuur voor je favoriete bier hangt af van het biertype. Als je een stout persoon bent, dan is 50 tot 55 graden Fahrenheit perfect, terwijl een kolsch moet zitten op ongeveer 40 tot 45 graden F.

4. Een grote koude plaat of koelspiraal systeem

Dit is waar het vat zit tijdens het koelen, en het moet ruim genoeg zijn om een commercieel biervat te herbergen. Het hebben van een grote koude plaat zorgt ervoor dat het bier in de kast constant dezelfde temperatuur heeft. Als je de smaak van je bier belangrijk vindt, kan een slecht gekoelde kast de smaak van je ontwerp in het gedrang brengen.

5. Een beschermende rail rond de binnenkant van de deur

Als u uw bier door een venster boven op een bestaande kast of koelkast zet, voorkomt dit krassen wanneer iemand de deur opent of sluit.

6. Een luchtdichte afsluiting rond de kegerator

Dit is om ervoor te zorgen dat er geen buitenlucht in of uit de kast komt terwijl je een commercieel vat binnen bewaart. Dit is een extra maatregel om ervoor te zorgen dat uw tapbier op temperatuur en oxidatievrij blijft.

Kegerator van True

De 5 Beste Thuis Kegerators

De beste kegerator bierdispensers hebben iets gemeen: Ze maken het heel gemakkelijk om je favoriete tap koud en vers te houden.

1. Beste Inbouw Kegerator: True Residential Drankautomaat

True Residential Drankautomaat

True koelkasten zijn de gouden standaard van de apparaten industrie. Beschouw deze tapkast als de Cadillac van de thuisvaten. Hij houdt een kwart vaatje precies zo koud als u het hebben wilt, en kan binnen of buiten geïnstalleerd worden – waar u maar wilt entertainen. Er is een digitaal display om de temperatuur in de gaten te houden. U kunt kiezen voor een slanke roestvrijstalen afwerking of voor een bekleding met op maat gemaakte kastjes die bij de rest van uw keuken passen, en u kunt de LED-verlichting instellen op een van de 14 standen. Hij is ook flexibel: U kunt er in de toekomst een drankencentrum of minikoelkast onder de toonbank van maken, dankzij het draadreksysteem aan de binnenkant.


2. Beste vrijstaande bierdispenser: EdgeStar KC2000 grootformaat vatenpers

EdgeStar KC2000 Groot Vat Automaat

Hoewel je op elke kegerator 24 uur moet wachten om te acclimatiseren voor gebruik, komt deze unit direct uit de doos klaar voor gebruik. De EdgeStar KC2000 wordt zelfs geleverd met een extra CO2 jerrycan. Omdat de EdgeStar KC2000 een groter apparaat is, kun je meer bier tappen en opslaan, zodat je minder gedoe hebt met het verwisselen van fustjes. Het is ideaal voor een garage of kelder.


3. Beste Mini Kegerator: Pyle NutriChef Mini Vat Automaat onder druk

NutriChef Mini Vat Automaat

De Pyle NutriChef is de perfecte oplossing voor mensen die onderweg een pint willen drinken zonder aan kwaliteit in te boeten. De NutriChef Mini Beer Dispenser heeft de perfecte grootte en vorm om mee te nemen, en is duurzaam. Het roestvrij staal heeft een beschermende coating om het te beschermen tegen krassen en slijtage.


4. Meest Veelzijdige Kegerator: Kegco K199B-1 Keg Dispenser

Kegco K199B-1 Vat Verdeler

De Kegco K199B-1 kegerator is de perfecte manier om van je favoriete ambachtelijke brouwsels te genieten, omdat hij een breed temperatuurbereik heeft dat kan worden ingesteld van 34 graden F tot 45 graden F. Zijn verwijderbare lekbak maakt het ook gemakkelijker om extra schuim dat uit glazen morst, schoon te maken. Het meest unieke detail aan de Kegco K199B-1 is dat je hem kunt ombouwen tot een gewone koelkast. Als je het vaatje erin hebt gedaan, kun je de legplanken op hun plaats schuiven en hem als minikoelkast gebruiken.


5. Beste draagbare kegerator: Coldbreak 1T-RRR Jockey Box, 1 Tap, Roto gegoten

Coldbreak 1T-RRR Jockey Box

Omdat de Coldbreak Jockey Box geen batterijen of elektriciteit gebruikt, is hij super draagbaar. Plus, hij heeft handvatten zodat je hem gemakkelijk kan meenemen naar een tailgate, het strand, of in je achtertuin. Het is ook een van de meest betaalbare kegerator opties. De enige nadelen? Er kan niet zoveel bier in en hij heeft geen wieltjes om hem op te rollen.


Conclusie

We hebben de basisprincipes van bierautomaten overlopen, maar er zijn heel wat details die we in deze gids niet hebben kunnen verkennen. Van mini kegerators, stand-alone kegerators, ingebouwde kegerators, en zelfs mobiele biertap karren, zijn er een overvloed aan opties op de markt. Er zijn zelfs tutorials over DIYing aangepaste tapbier dispensers. De beste bierdispenser is degene die past bij uw levensstijl, uw huis, en uw behoeften. Tenslotte mag het onderhoud van een biertap niet ten koste gaan van je vrije tijd.