We hebben 13 keukenweegschalen getest om de beste te vinden

Een goede keukenweegschaal is een absolute must-have voor elke keuken. Hoewel niets een vakkundige intuïtie kan vervangen – voeg een scheutje van dit en een handvol van dat toe, bak tot het goudbruin en heerlijk is – zijn er momenten waarop de precisie die een weegschaal kan bieden van vitaal belang is. In veel bakrecepten worden cups en fluid ounces gebruikt, maar hoe ervaren u ook bent als bakker, de cup meel die u vandaag weegt, zal niet dezelfde cup meel zijn die u morgen weegt. Dit komt omdat veel droge ingrediënten, zoals meel, maïzena en bruine suiker, gemakkelijk kunnen worden samengedrukt of belucht, afhankelijk van de grillen van de meter, de manier waarop de goederen zijn opgeslagen, en mogelijk wat zwarte magie.

Een weegschaal is niet alleen weggelegd voor de banketbakkers in spe. Ze zijn ook een noodzakelijk instrument voor elke serieuze kok, vooral voor het bepalen van verhoudingen of porties. Als je wilt dat je mirepoix bestaat uit twee delen ui op een deel selderij en wortel, kan een snelle check op de weegschaal je helpen. Meer geavanceerde recepten, zoals vleeswarenrecepten, waarbij de perfecte verhouding van vet, vlees en zout allesbepalend is, vereisen het gebruik van een weegschaal. Zelfs in het dagelijks leven wordt het zetten van koffie veel eenvoudiger met een weegschaal, zodat u schepjes bonen en kopjes water kunt vergeten en gewoon alles in grammen kunt afmeten.

Serious Eats / Emily Dryden


Als je besluit om een weegschaal te kopen, kan de verscheidenheid op de markt van vandaag een ontmoedigende taak zijn. We hebben vastgesteld welke weegschaal het beste is voor al uw keukenbenodigdheden door 13 modellen te testen, variërend in prijs van $9,99 tot $59,99, met een maximaal weegvermogen tussen 11 en 17,6 pond en een resolutie tussen 0,05 en 0,1 ounce. Hoewel we niet zouden aanraden om een keukenweegschaal te gebruiken om iets onder de vijf gram te wegen (een juweliersweegschaal is de juiste keuze voor kleinere hoeveelheden), zal een weegschaal met een hogere resolutie beter reageren op kleine, stapsgewijze veranderingen in gewicht.

Een goede weegschaal moet in de eerste plaats nauwkeurig zijn, maar ook gemakkelijk schoon te maken, intuïtief ontworpen, eenvoudig af te lezen en handig op te bergen. Dit zijn de kwaliteiten die u naar een weegschaal zullen doen grijpen telkens wanneer u vlees voor hamburgers portioneert of een partij verse pasta klaarmaakt.

De winnaars, in een oogopslag

De Beste Keukenweegschaal: OXO Good Grips Roestvrijstalen Weegschaal

OXO Good Grips Roestvrij Stalen Voedselweegschaal

Consequent nauwkeurig, met een functioneel ontwerp en praktische extra’s, kwam deze OXO Roestvrijstalen Weegschaal bij elke testronde weer als beste uit de bus. Onze winnende weegschaal was de enige met een uittrekbaar display, indicatoren voor de levensduur van de batterij en het maximumgewicht, en de langste wachttijd voordat de weegschaal automatisch uitschakelt. Het slanke ontwerp maakt het gemakkelijk om hem in elke lade te plaatsen, hoewel hij nog steeds zwaar en stabiel is tijdens het gebruik. In 2021 bracht OXO een nieuwer model uit dat we hebben getest en dat volgens ons een verbetering is ten opzichte van het origineel. Hoewel er enkele kleine ontwerpwijzigingen zijn, is wat we leuk vinden aan de weegschaal nog steeds aanwezig: het verwijderbare weegschaalbed voor eenvoudig schoonmaken en het uittrekbare display voor wanneer u een groot vat weegt. Bovendien onthoudt de nieuwere weegschaal nu welke eenheid u hebt gebruikt, zodat u hem niet telkens opnieuw hoeft in te stellen als u hem inschakelt. Tot slot is de blauwe achtergrondverlichting verwijderd en vervangen door een digitaal display met een zwarte achtergrond en witte metingen, zodat het altijd verlicht is, ongeacht de hoeveelheid licht in uw keuken.

De Beste Budget Keukenweegschaal: Escali Primo Digitale Weegschaal

Escali Primo P115C Precisie Keukenweegschaal

De Escali heeft misschien niet alles wat de OXO-weegschaal biedt, maar voor de helft van de prijs is deze duurzame en toch lichte weegschaal een uitstekend werkpaard in de keuken. Hij heeft een minimalistisch ontwerp, met eenvoudige knoppen en een gemakkelijk af te lezen display. We vonden hem tot op de gram nauwkeurig, met bijna onmiddellijke aflezing en een lange vertraging voor de automatische uitschakeling.

De Criteria: Wat we zoeken in een goede keukenweegschaal

Serious Eats / Emily Dryden


Er zijn tegenwoordig talloze keukenweegschalen op de markt. We vonden weegschalen die uit de zijkant van een snijplank schuiven, weegschalen die Transformer-stijl opklappen zodat ze in een zak passen, zelfs weegschalen die gezondheidsclaims maken, zoals “Verlies 10 pond in een week door te wegen wat je eet!” Het was een oceaan om doorheen te waden, dus moesten we onszelf strikte regels opleggen om te bepalen welke kwaliteiten het belangrijkst waren voor de thuiskok.

We hebben onze test beperkt tot weegschalen met een maximum capaciteit van niet minder dan 11 pond. Een capaciteit van zes of acht pond lijkt misschien voldoende, maar als je eenmaal rekening houdt met het gewicht van de schaal waarin je je ingrediënten weegt, kan de weegschaal al snel gaan doorslaan. Vooral omdat veel koks afwegen in glazen kommen of kookpotten, is een minimuminhoud van 11 pond een noodzakelijke vereiste.

Serious Eats / Emily Dryden


Weegschalen die gewichten in vloeistof-ounces en milliliters weergeven werden ook onmiddellijk uitgesloten. Er bestaat al een grote verwarring tussen ounces (een eenheid van massa) en fluid ounces (een eenheid van volume), en we vonden dat een weegschaal die deze vloeistofeenheden weergeeft het probleem alleen maar zou verergeren. Hoewel één fluid ounce water ongeveer gelijk is aan één ons water (1,04 ounce, om precies te zijn), kunnen vloeistoffen sterk verschillen in dichtheid. Geloven dat je een weegschaal kunt gebruiken om zes vloeistof ounces honing of melasse is een vergissing die een dessert behoorlijk kan doen ontsporen. Wij hebben alleen modellen getest die gewichten in eenheden van massa – grammen en ounces – niet van volume – weergeven.

We zochten ook naar weegschalen met een redelijk formaat, die groot genoeg zijn voor een mengkom of een zak uien, maar niet zo groot dat opbergen van de weegschaal een probleem zou worden. Voor ons betekende dit weegschalen met plateaus variërend in grootte van vijf en een halve centimeter tot 12 centimeter in de lengte.

We hebben alleen weegschalen getest die een tarrafunctie in het ontwerp hadden. Door op de tarraknop te drukken, wordt de weegschaal op nul gezet, zodat u verschillende ingrediënten in hetzelfde vat kunt wegen zonder te hoeven rekenen.

Gemakkelijk schoonmaken is essentieel in de keuken, waar er zo veel mogelijkheden zijn om te knoeien. Veel keukenweegschalen hebben verhoogde knoppen of displays met niet-afgedichte randen, waardoor de kans groter is dat ze snel worden besmeurd met meel en olie, zodat ze onmogelijk schoon te maken zijn. Wij hebben de voorkeur gegeven aan modellen met afgesloten knoppen en minder spleten waarin voedsel kan blijven vastzitten.

De test

Serious Eats / Emily Dryden


Test 1: Nauwkeurigheid

Om de nauwkeurigheid te bepalen, testten we elke weegschaal met gekalibreerde gewichten van 5 gram, 10 gram, 100 gram en 500 gram. De gewichten werden meerdere keren getest in het midden van de weegschaal en in elke hoek, om er zeker van te zijn dat de nauwkeurigheid niet afhing van waar het gewicht op het platform werd geplaatst. De meeste weegschalen waren consistent nauwkeurig; slechts vier vertoonden onnauwkeurigheden tussen één en drie gram.

We wilden ook testen of die fijnafgestemde nauwkeurigheid afnam wanneer de weegschaal werd geladen met zwaardere dingen – bijvoorbeeld als u een partij Kenji’s pizzadeeg aan het maken was en suiker wilde wegen in de kom waarin u het meel al had geschaald. Om dit te testen, stelden we op elke weegschaal een kalibratiegewicht van 750 gram in en voegden daar de lichtere kalibratiegewichten aan toe. We ontdekten dat sommige weegschalen bij deze test grotere onnauwkeurigheden vertoonden; de slechtste presteerde met een afwijking van zeven gram.

Serious Eats / Emily Dryden


Hoewel de meeste keukenweegschalen niet zijn ontworpen voor het wegen van minuscule hoeveelheden ingrediënten, zoals een theelepel zout of bakpoeder (Stella heeft hier uitgebreid over geschreven), besloten we een test uit te voeren om te zien of een van de weegschalen dit aankon, in de veronderstelling dat als een weegschaal een kleine hoeveelheid nauwkeurig kon wegen, hij waarschijnlijk bedrevener zou zijn in het meten van een pond suiker. Om te testen hoe nauwkeurig de weegschalen waren met zeer kleine hoeveelheden, probeerden we op elke weegschaal een stuiver te wegen, die 2,5 gram weegt. Sommige weegschalen lazen de stuiver als twee gram, andere als drie, terwijl een paar weegschalen het gewicht van de stuiver helemaal niet registreerden.

Tenslotte testten we de nauwkeurigheid van elke weegschaal bij het meten van kleine hoeveelheden. We wogen 40 gram zout af, een snufje per keer, om te zien of de weegschalen het nauwkeurig konden meten. Hoewel de meeste goed presteerden, waren er een paar die er tot 20 gram naast zaten, en één weegschaal kon de test niet eens afmaken, en viel herhaaldelijk uit voordat al het zout was gemeten.

Onze topkeuzes presteerden niet alleen goed op al deze tests, maar waren ook in staat om tot op twee gram nauwkeurig te wegen, wat veel nauwkeuriger is dan je voor de meeste taken nodig hebt.

Test 2: Gebruiksgemak

Tijd om aan te zetten

We hebben getimed hoeveel seconden het duurde voor elke weegschaal aanging. Eén weegschaal had bijna vijf seconden nodig om op te starten, terwijl andere onmiddellijk aangingen. Onze winnaars zaten in het midden, de OXO had drie en een halve seconde nodig en de Escali twee seconden. De meeste weegschalen hadden ongeveer twee en een halve seconde nodig om te activeren.

Tijd tot automatische uitschakeling

Het is logisch dat een weegschaal zichzelf uitschakelt om de batterij te sparen na een periode van inactiviteit, maar het kan ergerlijk zijn als ze geprogrammeerd is om dit te snel te doen. Een weegschaal die zichzelf uitschakelt terwijl u midden in een recept zit, alleen maar omdat u even wegging om een andere zak meel of boter te halen, is genoeg om hem tegen de muur te gooien. Nog erger is een weegschaal die geen geheugenfunctie heeft en zichzelf op nul zet nadat hij is uitgeschakeld.

Serious Eats / Emily Dryden


Het was belangrijk voor ons om een winnaar te kiezen met zowel een redelijke wachttijd voor de automatische uitschakeling als de mogelijkheid om het gewicht te onthouden van wat er op de weegschaal staat wanneer hij weer wordt ingeschakeld. De automatische uitschakeling van sommige weegschalen begon al na één minuut, wat vervelend is, terwijl onze beste keuze het het langst volhield, namelijk zes minuten.

Interface: Knoppen en weergave-opties

Voor een instrument dat je steeds weer wilt pakken, waren een gebruiksvriendelijke interface en een intuïtief ontwerp absoluut noodzakelijk. De meeste weegschalen leken sterk op elkaar wat betreft het ontwerp van de knoppen en het display. De aan/uit-schakelaar deed meestal dienst als tarra-knop wanneer die even ingedrukt werd gehouden of snel werd aangetikt, en de tweede knop schakelde tussen metrische en gebruikelijke eenheden.

Een paar weegschalen hebben de plaatsing van de knoppen wat inventiever aangepakt, tot verwarring van onze testers. De meest gebruikte knop is de tarra-functie, maar een weegschaal had deze zo dicht bij de aan / uit-knop geplaatst dat we vaak per ongeluk de weegschaal uitschakelden. Hoewel het omschakelen tussen metrisch en standaard ook een eenvoudige en toegankelijke functie zou moeten zijn, moesten sommige weegschalen een schakelaar onder de eenheid gebruiken, of zelfs erin verborgen.

Zichtbaarheid

Serious Eats / Emily Dryden


Het was belangrijk voor ons om weegschalen te vinden met displays die gemakkelijk af te lezen waren, dus zochten we naar contrastrijke of verlichte displays met duidelijke lettertypes. Maar grote, goed leesbare letters en een helder display met achtergrondverlichting zijn nutteloos als je het display niet kunt zien onder een grote kom. Vaak maken brede kommen of potten het onmogelijk om een weegschaal af te lezen, dus hebben we de afstand gemeten van het midden van het weegplateau van elke weegschaal tot het midden van het display. Weegschalen met meer afstand tussen de twee scoorden hoger in onze tests.

Bij verscheidene weegschalen bedroeg de afstand tussen het midden van het plateau en het display slechts 15 cm. Deze korte afstand, in combinatie met een laag profiel, maakte het uiterst moeilijk om het display af te lezen, zelfs met een kleine mengkom erbovenop. Onze beste uitblinker had een uittrekbaar display dat de afstand verlengde tot een volledige acht inch, zodat de tester gemakkelijk ingrediënten kon afwegen in brede mengkommen en grote potten zonder ooit moeite te hebben met het aflezen van de resultaten.

Opruimen

Serious Eats / Emily Dryden


Om te testen hoe gemakkelijk elke schaal schoon te maken was, begroeven we hem in bloem, en keken vervolgens hoe gemakkelijk hij schoon te vegen was met een handdoek. Tenzij je kookt in een stofkom, zal je weegschaal nooit zoveel vuil tegenkomen, maar het gaf ons een goed inzicht in welke modellen een buitensporig aantal hoekjes en gaatjes hadden waar vuil zich kon ophopen. Sommige weegschalen hadden afneembare platen, zodat je het meel dat eronder zat kon wegvegen.

Stabiliteit

Het was ook belangrijk om een stabiele weegschaal te kiezen – een die niet hinderlijk kantelt of over de toonbank schuift telkens wanneer u op een knop drukt. Veel van de lichtgewicht weegschalen vielen gemakkelijk om en stuiterden over de toonbank wanneer we probeerden tarra in te drukken of eenheden te wijzigen; dit was vooral merkbaar bij de ultraplatte modellen. Het resultaat was dat de aflezing elke keer tussen de vijf en 10 gram schommelde, en dat de weegschaal vaak niet terugkeerde naar het juiste gewicht wanneer ze uiteindelijk tot rust kwam. De Escali Primo is erin geslaagd een lichtgewicht ontwerp te realiseren zonder aan dit euvel te lijden.

Hoe we onze winnaars kozen

De belangrijkste functie van een weegschaal is het consistent en nauwkeurig wegen van ingrediënten, dus onnauwkeurige weegschalen waren meteen van de baan. Onze winnende weegschalen waren het nauwkeurigst en ook nog eens gemakkelijk schoon te maken en te gebruiken. Ze kwamen bij al onze tests als beste uit de bus.

Wij gaven de voorkeur aan eenvoudige ontwerpen en displays, die verwarring tot een minimum beperken. Wanneer u werkt in het hoge tempo dat vaak vereist is in een keuken, is het zoeken naar de tarraknop op uw weegschaal een frustrerende tijdverspilling. Onze winnaars hadden ook de langste wachttijden voordat de weegschaal automatisch uitschakelde, en een stabiel ontwerp dat ervoor zorgde dat de weegschaal niet bewoog als je alleen maar op een knop drukte.

De Beste Keukenweegschaal: OXO Good Grips Roestvrijstalen Voedselweegschaal

OXO Good Grips Roestvrij Stalen Voedselweegschaal

Wat we leuk vonden: Wanneer voor een product wordt geadverteerd met extra hulpstukken of bonusfuncties, zijn dat meestal goedkope trucs die niet veel echte waarde toevoegen. Bij onze winnende weegschaal, is elke extra functie ontwikkeld met de kok in het achterhoofd. De OXO biedt het beste display, met een verlichte optie en indicatoren met een hoog contrast, en het was het enige model dat we hebben getest met indicatoren voor de levensduur van de batterij en het maximumgewicht, waardoor u de frustratie van een lege weegschaal midden in een gerecht of het risico van beschadiging van de weegschaal door per ongeluk overladen kunt voorkomen. Ze beschikt ook over een uittrekbaar display dat duidelijk afleesbaar is, zelfs wanneer er bredere recipiënten op staan.

Met zijn afneembare roestvrijstalen platform was de OXO de makkelijkst schoon te maken weegschaal van het stel. Men kon rauw vlees direct op de weegschaal wegen, en vervolgens het platform verwijderen om met de hand af te wassen voor gegarandeerde hygiëne. Bij de meeltest konden we het platform verwijderen om elk spikkeltje meel weg te vegen.

De OXO weegschaal had de langste wachttijd voor automatische uitschakeling, namelijk 30 minuten, hoewel ze na zes minuten in de automatische slaapstand gaat. In de slaapstand onthoudt de weegschaal wat u het laatst hebt gewogen tot aan de 30-minuten automatische uitschakeling. Dit was de enige weegschaal met geheugen, wat ongelooflijk nuttig bleek te zijn toen we tijdens het koken werden onderbroken. Met OXO’s nieuwste 2021-model hoeft u de maateenheid niet elke keer aan te passen als u de machine aanzet en deze verschilt van de standaardinstelling van pounds en ounces: Hij onthoudt wat je eerder hebt gebruikt, zodat je hem niet steeds opnieuw hoeft in te stellen. Bovendien zijn er nu maar twee knoppen: de aan/uit-knop, die u ook indrukt om te tarreren, en de omschakelknop voor de eenheid.

Het nieuwe model 2021 biedt ook meer opties voor de weergave van eenheden: u kunt pounds en ounces zien, of alleen ounces (bv. 1 pound 2 ounces versus 18 ounces); en u kunt ook kilo’s en grammen zien, of alleen grammen (3kg 15g versus 3015g). Dit kan handig zijn omdat recepten uit verschillende bronnen vaak verschillende eenhedenconventies hebben; zonder de hulp van de weegschaal moet de thuiskok de eenheden zelf omrekenen, wat de kans op fouten vergroot.

Wat we niet leuk vonden: Met twee pond is de OXO een van de zwaardere weegschalen die we hebben getest, een gewicht dat onhandig kan zijn. De weegschaal had ook een van de langzamere opstarttijden (drie seconden lang). Toen we de weegschaal gedurende de dag herhaaldelijk gebruikten, werd dit vervelend. Toen we dit model voor het eerst testten, was ons grootste probleem dat het ounces in fracties weergaf in plaats van decimalen; gelukkig heeft OXO’s nieuwere model geen fracties meer en gebruikt het een decimaal formaat. We hadden ook geklaagd over een lichte vertraging bij het doseren van een reeks ingrediënten, maar het nieuwere model is sneller en registreert nieuwe toevoegingen veel sneller.

Serious Eats / Emily Dryden


De Beste Budget Keukenweegschaal: Escali Primo Digitale Weegschaal

Escali Primo P115C Precisie Keukenweegschaal

Wat we leuk vonden: We hielden van het eenvoudige, lichtgewicht ontwerp van de Escali Primo. Met slechts 11 ons is hij in een handomdraai te pakken en altijd bij de hand te hebben. Hoewel hij licht is, is hij toch stabiel dankzij de antislip rubberen voetjes en vierkante basis. Het eenvoudige display en de interface zijn gemakkelijk af te lezen en te gebruiken. De weegschaal heeft slechts twee knoppen: een om van eenheid te veranderen, en een andere die dient als aan/uit-knop en tarrafunctie. De weegschaal biedt nauwkeurige metingen in zowel metrische als gebruikelijke eenheden en heeft alle basisfuncties.

De Escali Primo had de op één na langste vertraging voor automatische uitschakeling, namelijk vier en een halve minuut. Er waren een paar weegschalen met een soortgelijk ontwerp en soortgelijke prestaties tegen lagere prijzen, maar die hadden slechts een vertraging van één minuut voor de automatische uitschakeling, een euvel waar wij niet omheen konden.

Wat we niet leuk vonden: Met slechts drie en een halve centimeter tussen het midden van het platform en het display, kan het wegen in grotere kommen of vaten problematisch worden met deze weegschaal, ondanks de lichte verhoging van het platform. De knoppen op de weegschaal zijn niet erg gevoelig en vereisen dat de gebruiker hard drukt.

Serious Eats / Emily Dryden


De Wedstrijd

  • SIMPLETASTE Digitale Keukenweegschaal: Deze weegschaal was nauwkeurig, maar trad te snel uit. Bovendien was het display niet verlicht, waardoor het in bepaalde lichtomstandigheden moeilijk af te lezen was.
  • Mijn Weeg’s Keukenweegschaal: Dit model was trager dan de andere weegschalen die we getest hebben, het duurde langer om aan te zetten. Hij schakelde ook na twee minuten uit, wat een nadeel kan zijn als u meerdere ingrediënten moet afmeten.
  • Ozeri Touch Professional Digitale Keukenweegschaal: Dit was een van de minst nauwkeurige machines, met fouten in bijna al zijn metingen. Omdat de bedieningselementen van de weegschaal in het weegplatform zijn ingebouwd, was het moeilijk om ingrediënten te meten of een schaal te tarreren, omdat een lichte aanraking van de weegschaal het gewicht zou beïnvloeden.
  • Ozeri Pronto Digitale Functie Keukenweegschaal: We vonden dit Ozeri model nauwkeuriger, maar het was moeilijk schoon te maken, omdat de maatplaat niet verwijderbaar was.
  • Escali Alimento Ultra Nauwkeurige Weegschaal: Dit was de duurste weegschaal die we hebben getest en niet zo nauwkeurig als sommige van de andere, meer betaalbare opties.
  • Etekcity Voedsel Keukenweegschaal: Deze weegschaal was niet in staat om kleinere ingrediënten te meten en faalde bij onze eerste test van het meten van een 2g penny. Hij was ook onnauwkeurig bij grotere metingen.
  • GreaterGoods Digitale Keukenweegschaal: Deze weegschaal was nauwkeurig in de meeste van onze tests, maar we vonden dat de gewichten varieerden als het vat niet precies in het midden van de machine stond. Bovendien maakte het ontbreken van achtergrondverlichting de metingen moeilijk af te lezen, afhankelijk van de keukenverlichting.
  • Cuisinart Balance Pro Digitale Keukenweegschaal en Cuisinart ProVantage Digitale Keukenweegschaal: Deze weegschalen behoorden tot de duurste en minst nauwkeurige van de door ons geteste modellen. Ze begonnen ook te meten bij 5 gram, waardoor ze ongeschikt zijn voor kleinere metingen.

FAQs

Wat is de beste keukenweegschaal om te bakken?

Onze beide favoriete keukenweegschalen, van OXO en Escali, zijn uitstekend geschikt om mee te bakken. De OXO heeft echter een uittrekbaar display, wat vooral handig is voor het aflezen van de metingen wanneer u bijvoorbeeld een mengkom op de weegschaal hebt geplaatst.

Welke maateenheden heeft een keukenweegschaal?

De beste weegschalen bieden metingen in een verscheidenheid van eenheden. Onze favoriete keukenweegschaal, van OXO, heeft een conversieknop waarmee je gemakkelijk kunt schakelen tussen grammen, kilo’s, ounces en ponden.

Hoe gebruik je een keukenweegschaal?

Nadat u de weegschaal hebt aangezet, plaatst u uw kom of schaal op de weegschaal en drukt u op de ’tarra’-knop. Op sommige weegschalen is dit ook de ‘on’ of ‘clear’ knop. Hiermee zet je de weegschaal terug op 0, zodat je alleen de ingrediënten in de kom weegt. Voeg vervolgens langzaam toe wat u wilt meten en stop wanneer u het juiste aantal hebt bereikt.

Waar gebruik jij een keukenweegschaal voor?

Een keukenweegschaal is handig voor het wegen van allerlei ingrediënten: Of het nu bloem, bruine suiker, zuiveringszout, zout, melk, of kruiden zijn. Het is ook nuttig voor het portioneren van ingrediënten, zoals chocoladekoekjes, porties deeg en gehaktballen, zodat elke portie even groot is.

Hoe kalibreer je een keukenweegschaal?

Als je wilt controleren of je weegschaal nauwkeurig is, is er een eenvoudige test – en er komt zakgeld aan te pas. Zoek een standaard Amerikaanse stuiver (hoe nieuwer hoe beter!), die precies 5 gram moet wegen. Zet uw weegschaal aan, zorg dat er ‘0’ op staat en leg dan het stuivertje op de weegschaal. Als hij 5 gram weegt, gefeliciteerd! Uw weegschaal is nauwkeurig. Zo niet, kijk dan in de gebruiksaanwijzing van de weegschaal of deze een kalibratie-instelling of -functie heeft. Als dat niet het geval is, moet u de weegschaal terugsturen of contact opnemen met de fabrikant.

Kun je een keukenweegschaal gebruiken om verpakkingen te wegen?

Dat kan… als het pakje licht genoeg is. Onze favoriete weegschaal van OXO gaat tot 11 pond. Het zal niets registreren boven dat.