Neff D62BBC0N0 – Test en opinies

De efficiëntie en het comfort van een keuken hangen af van verschillende apparaten, waarvan sommige niet noodzakelijkerwijs worden gebruikt voor het bereiden en koken van voedsel, maar daarom niet minder belangrijk zijn; één daarvan is de afzuigkap. Eenmaal geïnstalleerd, wordt het belang ervan bijna vergeten. Dit apparaat is grotendeels verantwoordelijk voor uw plezier in de keuken, door u te ontdoen van de dampen en geuren die uw keukenlucht vervuilen. Hoewel er verschillende types zijn met verschillende functies, is de schoorsteenafzuigkap een van de populairste vanwege zijn praktische nut en veelzijdige functies. In dit artikel wordt een van de populairste op de markt gepresenteerd, namelijk de Neff D62BBC0N0. Dit toestel zal u letterlijk het plezier doen herontdekken om te koken in een frisse, schone en idyllische sfeer. Lees verder om meer te weten te komen.

Is de Neff D62BBC0N0 aanbevolen?

Natuurlijk is het aanbevolen. Deze afzuigkap heeft een ultramodern ontwerp dat uw keukeninrichting een bijzondere elegantie zal verlenen. De afmetingen zijn perfect, zodat hij gemakkelijk en onopvallend kan worden ingepast. Bovendien kan hij dankzij zijn elektromotor een uitzonderlijk vermogen van 95 watt ontwikkelen. Dit vermogen is de belangrijkste factor van zijn efficiëntie. Dit apparaat zuigt tot 340 m³ per uur. Behalve stofzuigen, recycleert hij ook de lucht in uw keuken dankzij een recirculatiefunctie. Het is ook een zeer praktisch toestel met een krachtige maar zeer stille werking. Deze afzuigkap heeft twee LED-lampen van elk 1,5 watt, die zorgen voor een optimale LED-verlichting op uw werkblad. Aan de andere kant, het is niet echt zuinig. Behalve dat de prijs-kwaliteitverhouding vrij hoog is, is de werking ervan, hoewel efficiënt, zeer energieverslindend.

Voor- en nadelen van de Neff D62BBC0N0

Zie de laagste prijs

Toen ik mijn huis aan het renoveren was, dacht ik niet echt aan een keukenafzuigkap. Als ik het lange tijd zonder heb gedaan, moet gezegd worden dat de behoefte een tijdlang gevoeld werd door een zeker ongemak. Bovendien ben ik advocaat, dus ik weet heel weinig van deze apparaten. Een vriend die in een winkel werkt, raadde mij aan te kiezen voor een schoorsteenafzuigkap en stelde de Neff D62BBC0N0 voor. Ik vertrouwde hem en aarzelde niet om zijn advies op te volgen. Deze afzuigkap is nu 7 maanden in mijn huis geïnstalleerd en ik ben nog steeds zeer tevreden over de efficiëntie ervan. Het ontwerp is echt perfect met zijn roestvrij stalen ontwerp, ultra dun. Hij is niet alleen krachtig, maar ook zeer stil. Ik vond het alleen een beetje duur, en ik moet zeggen dat het mijn elektriciteitsrekening echt opblaast.

Ruimtebesparend

Deze afzuigkap is eenvoudig te installeren op de muur van uw keuken boven uw fornuis of werkblad. Het kan ook worden doorgetrokken tot het plafond voor een meer geïntegreerde look. Wat de afmetingen betreft, deze kap is amper 60 cm breed en voor 50 cm diepDit alles met een gewicht van 9,8 kg. Om de luchtafvoer te vergemakkelijken, is hij voorzien van een uitlaatpijp met een diameter van 15 cm. Het is echt het perfecte apparaat voor de meeste moderne keukens. Bovendien is de installatie aan de muur zeer eenvoudig en neemt ze zeer weinig ruimte in beslag. Dit geeft u de vrijheid om uw kookplaat en werkblad te gebruiken zoals u dat wenst.

Zacht ontwerp

Is de kracht voor sommige gebruikers voldoende in hun keuze, anderen daarentegen vertrouwen evenzeer op het visuele aspect. Wat natuurlijk geen onbelangrijk detail is. In dit opzicht kan men de know-how en de toewijding bewonderen die de Neff ingenieurs in het ontwerp van dit toestel hebben gestoken. Zij hebben duidelijk het materiële aspect niet verwaarloosd. Dit toestel heeft inderdaad een esthetisch en minimalistisch ontwerp dat het een klassevolle schoonheid geeft. Zijn stalen ontwerp geeft het een bijzondere pracht met een grote finesse vooral zonder overdaad aan materiaal. Met zijn elegante look past deze afzuigkap gemakkelijk in alle soorten moderne keukens, ongeacht de inrichting en indeling die u hebt.

Krachtig

Vermogen is zeker één, zo niet het belangrijkste criterium voor de keuze van een afzuigkap, want daaraan ontleent hij zijn efficiëntie. Dus hoe krachtiger een kap is, hoe beter. Met de Neff D62BBC0N0 schouwkap bent u goed bediend als het gaat om vermogen. Het is een gemotoriseerd elektrisch apparaat dat tot 95 watt vermogen zuigkracht. Eenmaal aangesloten via de 130 cm kabel op een stopcontact met 220-240 volt, bent u klaar om van uw apparatuur te genieten. Merk op dat het 100 watt elektrisch vermogen nodig heeft om te werken. Hoe kun je niet verleid worden door zo’n apparaat? Hij is niet alleen krachtig, maar u hebt ook de volledige controle over dit vermogen met een intuïtief bedieningspaneel en automatische bediening.

Multifunctioneel

Dit Neff juweel heeft niet slechts één functie, het heeft een veel breder scala aan functies. Deze afzuigkap is een echte 2-in-1, want hij heeft zowel een afzuig- als een recirculatiefunctie, tot groot genoegen van de gebruikers. De afzuigfunctie werkt via een zeer efficiënt houtskoolfilter, dat bijzonder nuttig is voor het effectief verwijderen van rook en geuren. Bovendien heeft hij ook een vetfilter voor vettige dampen. Bovendien werkt de recirculatiefunctie ook via het houtskoolfilter, zodat u geen nieuw gat in de muur hoeft te maken. Bovendien is dit toestel geleverd met een recirculatie kit erg praktisch. De verschillende filters (vet en koolstof) moeten echter schoon worden gehouden voor een beter rendement.

Geluiddemper

Deze schoorsteen kap heeft zoveel functies dat het moeilijk is om er fouten in te vinden. U zult zeker blij zijn te weten dat dit een apparaat is dat u op elk moment van de dag en zelfs ’s nachts kunt gebruiken zonder enige geluidsoverlast te veroorzaken. Dit apparaat is ultra stil, om u een idee te geven in cijfers, moet u weten dat zijn maximale geluidsniveau slechts 63 decibel. Dit is niet echt wat je trommelvliezen zal doen barsten. In feite kan deze geluidsintensiteit worden teruggebracht tot een minimum van 49 decibel. Vergeet niet dat het geluidssysteem een belangrijke factor is voor het comfort van een toestel. Zo kunt u genieten van de kracht in het grootste comfort.

Geïntegreerde verlichting

Verlichting is een uiterst belangrijk detail in een keuken. Wie wil er immers in het donker koken? Zeker jij niet. Als u uw keuken niet volledig wilt verlichten met traditionele gloeilampen, kunt u zich behelpen met de geïntegreerde verlichting in uw schouwkap. De ingenieurs van Neff wilden een toestel produceren dat niet alleen krachtig is, maar ook maximaal praktisch. Het is uitgerust met 2 ultradunne LED-lampen die een optimale lichtintensiteit voor uw werkblad garanderen. Bovendien moet voor een optimale efficiëntie de minimumhoogte van de lampen 63,5 cm bedragen en de maximumhoogte 107,5 cm. Dus je hebt een apparaat dat alle barrières doorbreekt qua functionaliteit.

Efficiënt

De kracht van deze kap is zeker aantrekkelijk, maar de prestaties die deze kap levert zijn dat nog meer. Dit apparaat is perfect voor keukens met bescheiden afmetingen, omdat het een optimale efficiëntie mogelijk maakt. Over efficiëntie gesproken, dit wordt geïllustreerd door de aanzuigsnelheid van het apparaat. Voor alle duidelijkheid, dit toestel in volle werking biedt een maximale afvoerstroom van 340 m³ lucht per uurDaarmee is hij een van de meest efficiënte in zijn klasse. Bovendien heeft hij een efficiënt vetfilter met een filterefficiëntieklasse van C, wat eigenlijk een vrij goede beoordeling is. Bovendien is het voorzien van een veiligheidsfilter voor de vaatwasser voor extra functionaliteit bij de geurafzuiging.

Variabele snelheid

Hoewel het toestel volledig autonoom kan werken, biedt het u toch de mogelijkheid om de prestaties ervan volledig onder controle te houden. De zuigkracht van deze afzuigkap kan namelijk variëren naargelang uw behoeften. Dit is mogelijk dankzij de integratie van een modulatiefunctie van de aanzuigsnelheid. Dit apparaat is uitgerust met een drukknop waarmee u de snelheid van uw kap op 3 niveaus kunt instellen. Afhankelijk van de geur of het rookniveau, kunt u een van de 3 niveaus van afzuiging dat bij je past. Dit is echt een handige functie, omdat u zo volledige controle hebt over het vermogen van uw kap. Dit is echt interessant voor een toestel met zo’n breed scala aan functies.

Hoog energieverbruik

Geld besparen is niet alleen je bankrekening direct aanvullen, het gaat er ook om je uitgaven te beperken. Helaas is deze afzuigkap niet het apparaat dat u geld zal besparen. In feite is de prijs voor de hoge efficiëntie een exponentieel stroomverbruik. Genoteerd in de energieklasse DDit apparaat is een van de grootste energievreters. Als u deze in uw keuken installeert, kunt u een aanzienlijke stijging van uw rekeningen verwachten, en hoewel sommige gebruikers het na verloop van tijd kunnen bijbenen, kan dit al snel een bron van tegenzin worden om de afzuigkap te gebruiken. Hoge rekeningen mag u immers niet verwachten van zo’n functioneel en krachtig toestel. Maar gezien de hoge prestaties, zul je ermee moeten leven.

Nogal duur.

Als u een van diegenen bent die kopen zonder naar de prijs te kijken, moet u weten dat dit een voorrecht is dat maar weinig gebruikers zich kunnen veroorloven. Vooral als het gaat om het aannemen van deze schoorsteen kap. Het valt niet te ontkennen dat zijn hoog vermogen onderscheidt hem echt van de concurrentie, maar dat geldt ook voor de prijs. Ook al moet je soms een hoge prijs kunnen betalen om van kwaliteit te genieten, toch is dit allesbehalve een logica die de minderbedeelden bevoordeelt. Op dit punt zou men kunnen denken dat de ontwerper van dit toestel zich uitsluitend richt tot mensen met genoeg geld. Bovendien is dit zeker geen toestel dat je in een opwelling kunt kopen. Het merk Neff zou er echt baat bij hebben zijn prijzen te verlagen om meer succes te hebben met deze afzuigkap.

Zie de laagste prijs

Dank u voor het lezen van dit artikel

Ik weet dat het kiezen van een afzuigkap niet altijd gemakkelijk is, vooral als je kwaliteit, maar vooral efficiëntie wilt. Daarom wilde ik dit artikel schrijven om het u wat gemakkelijker te maken. Ik hoop echt dat ik u een duidelijk beeld heb gegeven van dit toestel, zodat u het alleen nog maar hoeft te testen. Buiten dat, ben ik echt blij te weten dat zo velen van jullie me nog steeds lezen. In principe zult u gemerkt hebben dat dit een apparaat is dat geschikt is voor alle moderne keukens. Het ontwerp, het vermogen en de efficiëntie zijn werkelijk uitzonderlijk. Aan de andere kant is het een zeer duur apparaat. Bovendien verbruikt het veel energie in zijn werking. Mocht u echter na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, dan zal ik u graag helpen door een e-mail te sturen naar info@keukenbazen.nl, dus aarzel niet om mij te schrijven als dat nodig is.