Lodge gietijzeren Dutch Oven met dubbele handgrepen

Bent u op zoek naar uw eerste gietijzeren Dutch oven? Of wilt u een bestaande gietijzeren Dutch Oven vervangen? Dan is de Lodge L8DOL3 Cast Iron Dutch Oven with Dual Handles, Pre-Seasoned, 5-Quart misschien wel de perfecte Dutch oven voor u.

In deze review van de Lodge L8DOL3 Cast Iron Dutch Oven with Dual Handles, Pre-Seasoned, 5-Quart zal ik u helpen bij uw besluitvorming over de aanschaf van deze Dutch oven.

Ik behandel de geschiedenis van Lodge, het ontwerp en de functionaliteit van de oven. Ik zal u ook het gebruik en de voordelen laten zien… voors, en tegens. Hopelijk heb ik u aan het eind van de bespreking en onze conclusie een overzicht gegeven waarmee u een duidelijke beslissing kunt nemen.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.

Lodge gietijzeren Dutch Oven met dubbele handgrepen

CHECK OUT de Lodge L8DOL3 Gietijzeren Dutch Oven met Dual Handles

De Lodge Company giet al meer dan een eeuw ijzeren kookgerei in South Pittsburg, Tennessee. De Lodge company giet nog steeds hun gietijzeren producten in hun eigen gieterij hier in de Verenigde Staten van Amerika.

Hun inzet voor productinnovatie is keer op keer bewezen. Als u de geschiedenis van dit innovatieve bedrijf wilt lezen klik dan op hier en u wordt doorverwezen naar een pagina over hun geschiedenis.

Als u op deze pagina bent beland maar al weet dat u de Lodge L8DOL3 Cast Iron Dutch Oven with Dual Handles wilt kopen. KLIK HIER om het bij Amazon te bekijken.

Kenmerken

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van deze Lodge Dutch oven, maar er is nog veel meer waar we later op in zullen gaan.

  • 5 kwart gietijzeren Dutch oven met zwaar gietijzeren deksel
  • Het gewelfde deksel, met handgrepen van het lusdeksel, is zelfroosterend met behoud van vocht.
  • Stevige gietijzeren constructie verwarmt voedsel langzaam en gelijkmatig
  • Voorgekruid – met een plantaardige olie formule – direct te gebruiken
  • Lusgrepen op Nederlandse oven voor veilig dragen
  • 5-kwart Nederlandse oven afmetingen – 11.4 inches x 11 inches x 5.3 inches
  • Weegt 13 pond

Beoordeling

Wanneer u deze Lodge 5 quart gietijzeren Dutch oven uitpakt is hij al voorgezouten met de eigen plantaardige olie formule van de Lodge bedrijven zodat u de oven meteen kunt gebruiken. Dit is op zich al een bonus, want we willen onze nieuwe aankopen allemaal meteen gebruiken.

U zult merken dat hij een dikke bodem en zijwand van gietijzer heeft. Dit betekent dat u weet dat u een kwaliteitsproduct hebt gekocht.

Warmtebehoud en een gelijkmatige warmteverdeling zijn de resultaten van solide dikke gietijzeren wanden. Voeg daarbij het zware dikke gietijzeren koepeldeksel, dat zelfroosterend is en u een heerlijk strakke afsluiting geeft. En u weet dat het vocht in uw Nederlandse oven blijft voor een perfecte maaltijd, elke keer weer.

De Lodge L8DOL3 Cast Iron Dutch Oven with Dual Handles, Pre-Seasoned, 5-Quart weegt 13 pond plus meer wanneer u ingrediënten in de oven heeft.

Dus de ingebouwde gietijzeren dubbele handgrepen maken het mogelijk de Dutch oven veilig te verplaatsen met behulp van ovenwanten. Het gewelfde deksel heeft ook een groot handvat met lus, zodat u het gemakkelijk met ovenwanten kunt optillen.

Afmetingen

De afmetingen van deze Nederlandse oven zijn 11,4 inch x 11 inch x 5,3 inch waarmee u kippen kunt roosteren en verse artesische no-kneed broden.

Samen met alle traditionele slow cooking recepten, kunt u ontbijt bereiden zoals eieren in de oven en het deksel omdraaien om spek te bakken. U kunt alles bereiden in deze Nederlandse oven, van soepen tot desserts, de mogelijkheden zijn eindeloos.

U kunt deze Nederlandse oven gebruiken op fornuizen inductie, elektrischeen gas. U kunt het ook gebruiken in de conventionele oven, evenals traditioneel koken op hete kolen of open vuur.

U kunt deze Nederlandse oven dus gebruiken in uw eigen keuken of op een kampvuur bij hoge temperaturen om uw maaltijden te bereiden dan het voedsel in de warme oven te laten zitten tot u klaar bent om te serveren.

Na gebruik moet u uw Nederlandse oven schoonmaken volgens de instructies van de fabrikant, die, indien opgevolgd, uw Nederlandse oven zal conserveren.

Kruiden wordt aanbevolen en er zijn ook instructies om dit uit te voeren. Beide zijn gemakkelijk te volgen en onderhoud is de sleutel tot het behoud van uw Nederlandse oven.

Voor- en nadelen

PROS CONS
Esthetisch aangenaam modern ontwerp Meldingen van roestend ijzer, gebroken deksels tijdens transport – producten vervangen
Een duurzaam stevig stuk gietijzeren kookgerei Gietijzer moet met de hand worden afgewassen in water, geen zeep, en grondig worden gedroogd alvorens opslag
Houdt het vocht in
Betaalbare prijs voor de kwaliteit
Gemakkelijk te onderhouden

Conclusie – Lodge gietijzeren Dutch Oven met dubbele handgrepen

Nou, dat was het dan, ik heb de geschiedenis, de kenmerken en de voordelen van een van deze moderne gietijzeren Dutch Ovens besproken. Zoals gezegd zijn de voordelen van het gebruik van gietijzer ongeëvenaard en als ze goed worden onderhouden gaan ze generaties lang mee.

De Lodge L8DOL3 Gietijzeren Dutch Oven met Dual Handles, voorgezouten, 5-Quart is een van de beste stukken kookgerei die u kunt kopen u zult geen spijt krijgen van uw beslissing om het te kopen…

Deze Lodge Dutch oven zal worden doorgegeven aan uw familie als u besluit om het te kopen voor de komende generaties.

Deze Lodge Gietijzeren Dutch Oven, voorgezouten, 5-Quart is momenteel de nummer 1 Best Seller op Amazon.

Als u nog steeds niet zeker weet of deze Lodge gietijzer Dutch oven 5 quart is degene voor jou. Je moet naar mijn review van “De beste Dutch Oven voor 2018”. Klik op hier en vindt u een artikel over enkele van de beste Nederlandse ovens op de markt.

Ik heb ook een geweldig artikel met alle Lodge Nederlandse Oven maten. Om dat artikel te lezen, klik hier…

Ik weet zeker dat u iets van uw gading zult vinden, dus blijf zoeken zodat u kunt gaan genieten van deze fantastische manier van koken.

KLIK HIER om de Lodge L8DOL3 Cast Iron Dutch Oven with Dual Handles, Pre-Seasoned, 5-Quart te bekijken en zelf te zien wat anderen zeggen op Amazon.

Wil je de laatste informatie over Nederlandse ovens en hun merken bekijken? Ga naar HIER voor de beste Nederlandse ovens verkrijgbaar in 2022

One-Pot Cooking Rocks