Laguiole Classic Mes – Test en meningen

Naast de klassieke messen die u in de keuken kent, zijn er verschillende soorten, met verschillende en zeer uiteenlopende ontwerpen. De belangrijkste functie van een mes is echter snijden. Terwijl keukenmessen, op één uitzondering na, vaak in de keuken blijven, kunnen andere messen overal worden gebruikt. Dit is het geval met opvouwbare messen. Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn dit messen die kunnen worden opgevouwen en gemakkelijk te dragen zijn, en vooral onopgemerkt blijven. Je kunt er een in je handen houden zonder dat iemand weet dat het een mes is. Trouwens, als u een liefhebber bent van vouwmessen, dan is het klassieke Laguiole vouwmes zeker iets voor u. Door zijn speciale vormgeving is hij bijna perfect om u bij uw activiteiten te vergezellen. Of het nu vissen, jagen of zelfs verzamelen is. Ontdek het door deze paar regels.

Is het klassieke Laguiole mes aanbevolen?

Natuurlijk is dat zo. Moet het nut van een mes nog bewezen worden? Zo ja, dan moet je weten dat dit mes veel meer doet dan alleen nuttig zijn. Het is een echt praktisch accessoire dat u in alle omstandigheden scherpte biedt. Een scherpte die het garandeert door een mes van hoge kwaliteit. Het lemmet van dit mes is gesmeed uit staal. Dit lichte en ultrabestendige metaal is gemaakt om lang mee te gaan. Hetzelfde geldt voor het Pakka houten handvat. Bovendien is het een ultralicht gereedschap en zeer gemakkelijk te hanteren. Zijn stevige greep is het resultaat van een zeer ergonomisch ontwerp. Het lemmet van 8,5 cm is perfect voor grote, gelijkmatige sneden. Bovendien is hij heel goed te bewaren in de doos die er bij zit. Helaas is het een vrij duur accessoire en laat het ontwerp veel te wensen over.

De voor- en nadelen van het klassieke Laguiole mes

Zie de laagste prijs

Wonen op het platteland is echt niet zo slecht. Na vele jaren trouwe dienst als verkoopadministrateur, koos ik ervoor om naar het platteland te verhuizen om van mijn pensioen te genieten. Om mezelf niet inactief te laten worden, houd ik me bezig met het onderhoud van mijn tuin, naast het houden van leuke visfeestjes met mijn kleinzoons. Ik heb mijn favoriete gereedschap dat me overal vergezelt. Het is het LAGUIOLE vouwmes dat mijn kleindochter me gaf. Ik kan nog steeds niet geloven dat ze zo’n inspiratie had. Ondanks zijn vrij eenvoudige ontwerp, is dit juweeltje met zijn stalen lemmet ultra robuust. In feite vertoont dit mes geen tekenen van slijtage na zoveel tijd. Hij is ook ultralicht en heeft een uitstekende grip. Ik gebruik het voor bijna alles, soms zelfs in de keuken. Met zoveel positieve punten, beveel ik het ten zeerste aan.

Zeer praktisch

Het vouwmes is een zeer functioneel werktuig. Hij is ontworpen om u bij bijna elke activiteit te vergezellen. Dit maakt het tot een zeer praktisch instrument. Bovendien past hij zich zeer goed aan, of het nu voor buitenactiviteiten is, of zelfs voor activiteiten thuis. Bovendien is het een zeer compact hulpmiddel die je gemakkelijk in je spullen kunt steken. En vooral met een minimum aan risico. Het is inderdaad het opvouwbare karakter dat elk risico beperkt, want zodra u klaar bent met het gebruik ervan, klapt het lemmet in het handvat en blijft het bijna onzichtbaar. Bovendien kan hij zonder uw toedoen niet worden heringedeeld. Dit betekent dat u dit mes kunt gebruiken voor activiteiten als vissen, wandelen in het bos en zelfs om te plukken. Het is ook zeer geschikt voor het snijden van voedsel in de keuken.

Robuuste materialen

Dit mes is gemaakt van twee hoofdmaterialen. Staal en Pakkahout. Als deze twee materialen werden gekozen om het te ontwerpen, is dat zeker geen toeval. Het staal waaruit het lemmet is gesmeed is een legering met zeer hoge sterkte. Dit metaal is niet alleen sterk, maar ook zeer licht en gemakkelijk te onderhouden. Het is zeer goed bestand tegen verwering, wat de levensduur van uw mes alleen maar ten goede komt. Pakkahout wordt in de eerste plaats gekozen om zijn natuurlijke schoonheid. Om dit handvat te snijden en het zijn hardheid te geven, werd dit hout echter op een zeer speciale manier behandeld. Het zou onmogelijk zijn om te breken door een simpele klap. Bovendien is de robuustheid een factor die niet mag worden verwaarloosd. Het is een belangrijke factor voor de levensduur van uw gereedschap. Bovendien hoeft u niet bang te zijn voor het te snijden materiaal.

Lichtgewicht

Een ander klein ergonomisch detail is het gewicht. Dit mes is niet alleen klein, maar ook ultra licht. Als we de afmetingen al minimalistisch noemen, is het niet meer dan logisch om ons het gewicht voor te stellen. Maar zelfs de meest kritische verbeelding zou zich in dit mes vergissen. Wanneer we staal horen, hebben we meestal de neiging het te associëren met een heavy metal, maar dat is een vergissing. Staal wordt niet zomaar gekozen voor het ontwerp van dergelijke apparatuur. Juist omdat het een metaallegering is die zowel sterk als ultralicht is. Hetzelfde geldt voor het Pakkahout waaruit het heft van dit mes is gesneden. Hij is net zo licht, maar uitzonderlijk sterk. Dit mes weegt net iets meer dan 30 gram. Zijn lichtheid doet geen afbreuk aan zijn doeltreffendheid, integendeel. Lichtgewicht betekent gemakkelijk te hanteren, want zware accessoires zijn altijd lastig te hanteren.

Uitstekende grip

De hanteerbaarheid van een mes is grotendeels afhankelijk van het ontwerp, met name door de vorm van het heft. Het ontwerp laat veel te wensen over, maar dat geldt niet voor de rijeigenschappen. Zijn houten handvat Het houten handvat van Pakka is perfect gevormd om een stevige grip te garanderen. De speciale vorm van het handvat is zeer praktisch om uw pols niet te belasten. Deze greep draagt in hoge mate bij tot het comfort en de efficiëntie van dit mes. Waarom hebben we het over efficiëntie? Duidelijk, want een goed vastgehouden mes zorgt voor een uitzonderlijke kwaliteit van de snede. Dus met een blad van deze kwaliteit, in combinatie met zijn uitzonderlijke hanteerbaarheid, kunt u bijna alles snijden. Bovendien is dit mes zo ontworpen dat het nooit onbedoeld uit uw handen glipt. Alles wordt gedaan om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw gereedschap haalt. Als je oog voor detail hebt, zul je hier zeker blij mee zijn.

Goede afmetingen

Het vouwmes wordt verondersteld je overal te vergezellen. Maar om hem comfortabeler mee te kunnen nemen, moet hij echt compact zijn. Dit is duidelijk het hele punt van het vouwmes. Het LAGUIOLE vouwmes heeft echt minimalistische afmetingen. In opgevouwen toestand past dit mes gemakkelijk in de palm van uw hand. U kunt zich dus een idee vormen van de omvang ervan. Dit juweeltje is iets meer dan 15 cm van de punt van het lemmet tot de staart van het handvat. Wanneer uitgeklapt, is het lemmet precies 8,5 cm lang. Deze afmetingen maken het nog gemakkelijker te verplaatsen. En zelfs om hem op te bergen, glijdt hij heel gemakkelijk in uw zak, of in het kleine vakje van uw gereedschapstas. Dit kleine mes is een echte kleine hulp. De afmetingen zijn zeer praktisch voor alle gebruikers. In principe zal het je overal volgen met de grootste discretie. Pas als hij wordt ingezet, lijkt het een mes.

Opbergdoos inbegrepen

Als u dit gereedschap niet gebruikt, moet het op zijn minst goed worden opgeborgen. Dit is een detail dat goed in aanmerking is genomen bij het ontwerp van dit vouwmes. Om het ontwerp en de kwaliteit lang te bewaren, voorziet de ontwerper het van een opbergdoos van hoge kwaliteit. Dit is niet alleen praktisch, maar ook nuttig. Deze doos is een echte beschermende basis. Bovendien is het zo ontworpen dat de kwaliteit van de twee materialen waaruit dit mes is gemaakt, optimaal blijft. Het is ook de ideale manier om uw mes te dragen zonder de aandacht te trekken, want het uiterlijk van dit doosje is zodanig dat het niet eens doet vermoeden dat er een vouwmes in kan. Deze doos is dus de perfecte metgezel. Niet alleen voor het opbergen van uw mes, maar ook voor de verzorging ervan. Het is een echt cadeautje dat je hebt door dit doosje en zijn mes te houden.

Onaantrekkelijk ontwerp

Hoewel messen niet bekend staan als accessoires die in de eerste plaats worden gekocht om hun schoonheid, moet toch worden gezegd dat een bepaalde categorie van deze gereedschappen vaak unieke ontwerpen biedt. Jammer dat dit niet het geval is met dit vouwmes. Het valt niet te ontkennen dat de combinatie van staal en lu een bijzondere uitstraling geeft, het is echt niet wauw. De ontwerper van dit mes lijkt te hebben willen maken een eenvoudige accessoire. Eenvoud is zeker een goede zaak, maar als het de perceptie van een voorwerp negatief beïnvloedt, kun je er niet echt meer een fan van zijn. Het visuele aspect van dit mes is duidelijk niet waar het op moet vertrouwen om messenfans te verleiden. Het is een vrij discreet mes, dus het is niet echt een blikvanger. Gelukkig heeft het andere argumenten. Het blijft echter een feit dat het visuele aspect sterk bepalend is, maar u zult uw criteria voor dit toestel moeten herdefiniëren.

Zeer duur

De prijsfactor is van het grootste belang bij elke aankoop. De minder welgestelden zijn natuurlijk op zoek naar kwaliteit, maar tegen een lagere prijs. Deze zoektocht is vaak riskant, omdat kwaliteit tegen een hoge prijs moet worden gekocht. En dat is precies wat dit mes duidelijk maakt. Als je kijkt naar zijn hoogwaardig design en zijn speciale functies, wordt al snel duidelijk dat hij genoeg in huis heeft om zo’n hoge prijs-prestatieverhouding te rechtvaardigen. Helaas is de prijs een barrière die slechts weinigen kunnen overwinnen. Bovendien, zelfs als u rijk genoeg bent, is dit geen instrument dat u in een opwelling kunt kopen. Zo mooi en functioneel als dit vouwmes is, met zo’n prijskaartje, hebben niet alle fans echt de mogelijkheid om het te hebben. Maar het is de investering meer dan waard, gezien alle positieve punten die het te bieden heeft. Dit is zeker een gelegenheid om na te denken over een herziening van deze prijs.

Zie de laagste prijs

Dank u voor het lezen van dit artikel

Het is belangrijk altijd te onthouden dat messen zeer gevaarlijke voorwerpen kunnen zijn, vooral in de verkeerde handen. Daarom dringen wij aan op hun nut. Het LAGUIOLE vouwmes biedt u al zijn efficiëntie bijna overal waar u het nodig heeft. U zult dit zeker begrepen hebben door het lezen van alle details van dit artikel, door mij geschreven. Ook al zijn het design en de prijs niet unaniem, toch heeft het een hele reeks andere troeven om uit te lichten. Het is een uiterst praktisch en uiterst robuust instrument. Het is uitgerust met een ultradun en scherp stalen lemmet. Hij is ook zeer licht en gemakkelijk te hanteren. Hij wordt ook geleverd met een stijlvolle opbergdoos. Als u echter meer informatie over dit mes wenst, of misschien een mening wilt delen, blijf ik beschikbaar via een eenvoudige e-mail op het adres info@keukenbazen.nl.