Hoe kook je rijst in een gietijzeren oven?

Heb je je ooit afgevraagd of je rijst kunt koken in een Nederlandse oven? Nou, dat kan en ik ga u laten zien hoe u elke keer weer perfect rijst kunt koken in een gietijzeren Dutch oven. Volg mijn recept hieronder en je zult elke keer de beste pluizige rijst serveren.

Hoe kook je Dutch Oven Rijst? Het antwoord op het koken van rijst in een Nederlandse oven is 2 kopjes rijst, 4 kopjes water en 1 theelepel boter. Breng aan de kook en dek af met het deksel. Verminder tot het laagste vuur voor 15 minuten. Haal dan van het vuur en plaats op een onverwarmd oppervlak voor nog eens 15 minuten. Verwijder het deksel en roer tot de rijst fluffy is.

Vergeet niet naar beneden te scrollen om het volledige recept op te slaan, te delen of te printen…

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen die op mijn website worden gedaan. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.