Champignon cherry tomatenpasta – Dutch oven style is een heerlijk snelle lichte maaltijd waarbij de basis voornamelijk bestaat uit pantry items. Gekoppeld aan verse tomaten, champignons en een handvol verse basilicumblaadjes.
Dit gerecht wordt een hoofdbestanddeel bij het plannen van uw weekmenu. De verse ingrediënten zijn die welke langer dan een paar dagen in de koelkast blijven staan.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.
Champignon Cherry Tomaten Pasta Recept
Inhoudsopgave
Met een combinatie van de snelle bereidingstijd van 10 minuten en een totale kooktijd van minder dan 25 minuten, serveert u de perfecte pastamaaltijd voor twee in minder dan 40 minuten.
Ingrediënten voor Champignon Cherry Tomaten Pasta
1 kop cherrytomaatjes, gehalveerd
1 1/2 kop noedels (250g)
2 kopjes champignon, in plakjes gesneden
2 teentjes knoflook, geplet
1 tl basilicumblaadjes
1/4 tl witte azijn
Zeezout en witte peper naar smaak
2 tl olijfolie
1/4 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel gedroogde oregano
3 el champignon- of groentebouillon
2 el vegan cheddar kaas, geraspt
1 el amandelvlokken, om te serveren

Hoe champignon cherry tomatenpasta te maken
Voeg in een gietijzeren Dutch oven 1 theelepel olie toe (dit voorkomt dat noedels Steken samen tijdens het koken en bij het apart zetten)
Voeg water toe aan een koken voeg vervolgens de noedels toe. Kook volgens de instructies op de verpakking. Ongeveer 10 minuten.
Kook niet te gaar, anders worden ze zetmeelrijk en plakken ze aan elkaar.
Wanneer gekookt laat uitlekken en apart voor nu.
Veeg het gietijzer schoon met een papieren handdoek.
Voeg de rest van de olie toe en verwarm je Dutch oven op laag vuur. Vergeet niet dat het erg warm zal worden.
Voeg de cherrytomaatjes, oregano, champignonbouillon, tijm, zeezout, witte azijn, peper, knoflook en dek af. Kook gedurende 10 minuten.
Voeg de gekookte noedels en cheddarkaas toe en kook 2 minuten.
Serveer warm met amandelvlokken en verse basilicum erop.
Maak dit recept je eigen
Probeer het type pasta, het type tomaten en de verschillende paddenstoelensoorten die je gebruikt uit te wisselen.
Je zult het gevoel hebben dat je elke keer dat je het maakt een andere maaltijd eet.
Fooi– Bewaar je champignons in bruine papieren zakken! Ze gaan lang mee en gaan niet slijmerig op de bodem van een plastic opbergzak.
Ingrediënten
-
1 kop cherrytomaatjes, gehalveerd
-
1 1/2 kop noedels (250g)
-
2 kopjes champignon, in plakjes gesneden
-
2 teentjes knoflook, geplet
-
1 tl basilicumblaadjes
-
1/4 tl witte azijn
-
Zeezout en witte peper naar smaak
-
2 tl olijfolie
-
1/4 theelepel gedroogde tijm
-
1/4 theelepel gedroogde oregano
-
3 el champignon- of groentebouillon
-
2 el vegan cheddar kaas, geraspt
-
1 el amandelvlokken, om te serveren
Aanwijzingen
Voeg in een gietijzeren Hollandse oven 1 theelepel olie toe (dit voorkomt dat noedels aan elkaar plakken tijdens het koken en wanneer ze opzij worden gezet)
Voeg water toe breng aan de kook en voeg de noedels toe. Kook volgens de instructies op de verpakking. Ongeveer 10 minuten.
Kook niet te gaar, anders worden ze zetmeelrijk en plakken ze aan elkaar.
Wanneer gekookt laat uitlekken en apart voor nu.
Veeg het gietijzer schoon met een papieren handdoek.
Voeg de rest van de olie toe en verwarm je Dutch oven op laag vuur. Vergeet niet dat het erg warm zal worden.
Voeg de cherrytomaatjes, oregano, champignonbouillon, tijm, zeezout, witte azijn, peper, knoflook en dek af. Kook gedurende 10 minuten.
Voeg de gekookte noedels en cheddarkaas toe en kook 2 minuten.
Serveer hot met amandelvlokken en verse basilicum erop.
Notities
Verander de pasta – het recept is perfect met Capellini …
Voedingswaarde-informatie:
Opbrengst: 2
Portiegrootte: 1
Aantal per portie:
Calorieën: 292
Voedingsdetails worden berekend op basis van de ingrediënten die in dit recept worden gebruikt. U moet de voedingswaarden berekenen op basis van ingrediënten waartoe u toegang hebt.
Hoe laat je cherrytomaten beter smaken?
Ben je ooit cherrytomaten (of een variëteit aan tomaten) tegengekomen die buiten het seizoen zijn, niet rijp genoeg zijn of gewoon niet geweldig smaken?
Wees nooit bang dat er manieren zijn om ze te gebruiken, zelfs om ervan te genieten.
Hier zijn slechts 2 van mijn favoriete manieren om het meeste uit verse producten zoals deze te halen.
Geroosterde tomaten
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd tomaten doormidden.
- Meng in een kom olijfolie, zout en peper – voeg tomaten toe en meng voorzichtig.
- Verdeel tomaten op een bakplaat en rooster ongeveer 1 uur.
- Je kunt de tomaten gebruiken in recepten zoals die op deze pagina.
- Eet ze zoals ze zijn of laat ze afkoelen en gebruik ze in salades.
Tomatensaus
- Vries de tomaten in – ontdooi ze en maak tomatensaus.
Wat kan ik doen met gerimpelde cherrytomaten?
Rimpeltomaten zien er niet erg fris of smakelijk meer uit, maar gooi ze niet weg en rooster ze niet.
Rooster met olijfolie en kruiden in een oven gedurende 30 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de vereiste geroosterdheid.
Als alternatief, warmte olie en kruiden in een Gietijzeren koekenpan of koekenpan voeg tomaten (gesneden of ongesneden) toe totdat ze de gewenste gefrituurdheid hebben bereikt.
Champignon Cherry Tomaten Pasta – Dutch Oven Style
Dit is de snelste lichte en verse veganistische maaltijd die ik ooit heb gemaakt. Als je naar je koolhydraatinname kijkt, probeer dan courgette of zoete aardappelnoedels te maken.
Er zijn steeds meer droge groentenoedels verkrijgbaar in de winkel! Kijk wat je kunt vinden om het te mixen! Genieten!
Aanbevolen recept
Hier is nog een veganistisch pastarecept dat je misschien leuk vindt – Easy Vegetable Pasta Soup – Veganistisch en Extra Romig
Bij Ovenspot zet ik me in om u snelle en eenvoudige receptideeën te bieden, met behulp van verse ingrediënten, die “alles-in-één-pot” worden bereid.
Eenpans kookrotsen