Yoghurtmaker Test – De beste yoghurtmakers om zelf yoghurt te maken

Met een yoghurtmaker kunt u thuis heerlijke natuurlijke yoghurtrecepten maken. Zelf yoghurt maken met een yoghurtmaker is milieuvriendelijk, bespaart op lange termijn geld en biedt de mogelijkheid geselecteerde ingrediënten te gebruiken zonder toevoeging van kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of schadelijke kristalsuiker.

Het gebruiksgemak maakt het voor veel mensen gemakkelijk om op een eenvoudige manier yoghurt te maken. Hoe u een yoghurtmaker koopt om yoghurt te maken, kunt u vinden in onze tests. Daarnaast presenteren wij een aantal apparaten zoals Rommelsbacher, my.yo, Severin die een grote capaciteit hebben, zodat u ze goed kunt vergelijken en kopen, bijvoorbeeld op het gebied van prijs, aantal portiebekers, liters en ruimte.

Yoghurtmaker vergelijkingstabel

Rommelsbacher JG 40 yoghurtmaker
Rommelsbacher JG 40
Onze productaanbeveling – is zowel ruimtebesparend ontworpen als gemakkelijk te gebruiken en scoort met 8 potjes met schroefdeksel en datumaanduiding.

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Elektronisch geregelde temperatuurregeling
 • automatische uitschakeling met signaaltoon
 • Yoghurtpot met datumaanduiding

Nadelen

 • relatief hoge prijs

Rosenstein & Sons PE1784-944 yoghurt maker
Rosenstein & Sons PE1784-944
Onze prijs-kwaliteit aanbeveling – produceert gemakkelijk en energiebesparend verse yoghurt en is zeer gemakkelijk te reinigen.

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Laag stroomverbruik
 • Bereidingsbeker vaatwasmachinebestendig
 • automatische uitschakeling met signaaltoon

Nadelen

 • geen aparte aan/uit schakelaar

Severin JG 3516 yoghurtmaker
Severin JG 3516
De mooi vormgegeven yoghurtmaker is van hoge kwaliteit en overtuigt met de productie van natuurlijke yoghurt zonder kleurstoffen, additieven of conserveringsmiddelen.

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Constante temperatuur (vooraf ingesteld)
 • praktische memoschaal
 • bevat 7 potjes met 100% BPA-vrije deksels

Nadelen

 • Sommige gebruikers klagen dat het toestel te heet wordt.

Cuisinart YM400E yoghurt maker
Cuisinart YM400E
Met deze yoghurtmaker van hoge kwaliteit kunt u gemakkelijk yoghurt en roomkaas maken.

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • 2 temperatuurniveaus voor de bereiding van yoghurt en roomkaas.
 • Elektronische sonde voor temperatuurcontrole
 • inclusief 6 kleine glazen potjes á 125ml, 2 glazen potjes á 250ml en 2 speciale kaaslekbakjes

Nadelen

 • Sommige klanten klagen dat de yoghurtmaker stuk gaat nadat de garantieperiode is verstreken.

My.Yo yoghurtmaker
My.Yo yoghurtmaker
De yoghurtmaker werkt zonder elektrische of mechanische onderdelen, alleen door toevoegen van kokend water – defecten kunnen dus worden uitgesloten.

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Werkt zonder elektriciteit
 • Container is uitneembaar en vaatwasmachinebestendig
 • Beker met deksel inbegrepen

Nadelen

 • geen tot nu toe

Yoghurtmaker test: Alles over de yoghurtmaker

Interessante feiten over de yoghurtmaker

Wanneer melk fermenteert, ontstaat yoghurt. Met behulp van enzymen worden de organische stoffen omgevormd. Voor de fermentatie worden in de yoghurtmaker zeer specifieke, actieve bacterieculturen gebruikt, zoals de Lactobacillus bulgaricus bacterie. Dankzij de bacteriën wordt melkzuur gevormd uit de suiker in de yoghurtmaker. Het eiwit in de melk stolt tijdens deze fermentatie, waardoor een dikke yoghurt ontstaat. Het omzettingsproces duurt gewoonlijk tussen 6 en 12 uur, afhankelijk van de yoghurtmaker.

Er zijn verschillende yoghurtmakers die u kunt gebruiken. Verschillende bedrijven, zoals Rosenstein, Ariete, my.yo, Rommelsbacher en vele andere hebben voor dit doel veel verschillende modellen ontwikkeld. Ze werken allemaal volgens hetzelfde principe. In uw eigen huishouden kan dit de bereiding van yoghurt zeker veel gemakkelijker maken. Volgens tests is het echter raadzaam ze op Amazon te vergelijken.

Productie

Elektrische yoghurtmaker
Om een yoghurtmaker te gebruiken, hebt u een soort melk nodig, die van dierlijke of plantaardige oorsprong kan zijn. Koemelk, geitenmelk, schapenmelk, maar ook amandelmelk, sojamelk, rijstmelk en havermelk zijn over het algemeen geschikt. De geselecteerde melk wordt vervolgens gemengd met een geschikte yoghurtcultuur. Yoghurtculturen voor de yoghurtmaker zijn te koop op het internet of in natuurvoedingswinkels. Het is ook mogelijk een paar lepels gekochte natuurlijke yoghurt aan de melk toe te voegen. U kunt ook wat melkpoeder toevoegen aan de melk in de yoghurtmaker. Het resultaat is dat de yoghurt na de gisting stevig wordt en een hoog eiwitgehalte heeft. De melk wordt vervolgens gemengd met de actieve yoghurtcultuur en in de yoghurtmaker of het recipiënt daarvan gegoten.

Er zijn yoghurtmakers in de test met een reservoir van 750 milliliter tot 1,5 liter en apparaten die 4 tot 6 kleine reservoirs hebben waarin het mengsel wordt gevuld. Zoals hierboven beschreven, fermenteert de melk in de yoghurtmaker bij een gelijkmatige temperatuur van iets minder dan 42 graden Celsius. Sommige apparaten kunnen handmatig in temperatuur worden ingesteld, waarbij 42 graden Celsius optimaal is voor de yoghurtproductie. Afhankelijk van de yoghurtmaker moet je tussen de 6 en 12 uur wachten voordat je resultaat ziet.

De meeste yoghurtmakers, zoals die van my.yo yoghurt maker, hebben een oververhittingsbeveiliging. Dit betekent dat u gemakkelijk yoghurt van goede kwaliteit kunt maken met yoghurtferment in een yoghurtmaker. Volgens de fabrikant moet u het dan in portiepotten vullen en ze goed afsluiten. Dit werkt heel goed voor één tot twee, of meer liter yoghurt.

Aan het begin van de proef met de yoghurtmaker is het soms nodig om een beetje uit te proberen met welke kwantitatieve en kwalitatieve samenstelling van melk en andere ingrediënten de ideale, zelfgemaakte yoghurt uit de yoghurtmaker lukt.

U kunt echter veel verschillende soorten volgens recept in uw koelkast maken. Dit is relatief eenvoudig met de Rommelsbacher jg, bijvoorbeeld. Daarom is het de moeite waard dit apparaat te kopen. Apparaten vergelijken zoals Severin op Amazon, kan echter nuttig zijn volgens de Test Tip. Het vergelijken van de twee tot zeven beste toestellen is nuttig om de beste plaats te krijgen.

Yoghurtmaker voor- en nadelen

Maak heerlijke natuurlijke yoghurt in de yoghurtmaker
Door het constante temperatuurverloop kunnen bij de yoghurtproductie met de machine steeds dezelfde resultaten worden bereikt. Een ander voordeel is dat je zelf kunt bepalen welke ingrediënten worden toegevoegd, zodat je precies weet wat er in de yoghurt zit. De meeste op de markt verkrijgbare yoghurtmakers zijn in de praktijk gemakkelijk te bedienen, waarbij een bij de levering inbegrepen handleiding altijd een voordeel is. De yoghurtmakers zijn ook zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Bovendien is de aankoopprijs van de machine in de meeste gevallen zeer redelijk en niet duur.

U kunt kiezen tussen veel verschillende apparaten van veel verschillende fabrikanten, zoals Klarstein, WMF, Severin, Rosenstein. Het is echter altijd de moeite waard om aankoopadvies in te winnen en de verschillende toestellen met elkaar te vergelijken. Ook al kost dit tijd, u kunt het toestel kiezen dat het beste bij u past en hoeft het niet terug te sturen.

Dit geldt zowel voor de prijs als voor de prestaties, het aantal portiebekers in grammen, de inhoud van het apparaat in liters, de beoordelingen van klanten, dat de apparaten gemakkelijk schoon te maken zijn en andere aspecten waar u op moet letten. Een vergelijking door Stiftung Warentest kan hier ook zeer nuttig zijn. De toestellen hebben echter niet alleen nadelen, maar ook nadelen. Voor sommige mensen is dit een grote nee-nee en sluiten ze zo’n toestel voor hun huishouden uit. Dit hangt echter altijd af van het voordeel.

Een nadeel van de machine kunnen de elektriciteitskosten zijn, aangezien de yoghurtmakers in de test verscheidene uren per werking draaiden. Een ander nadeel kan zijn dat de door de yoghurtmaker geproduceerde natuurlijke yoghurt helaas niet langer houdbaar is dan in de handel verkrijgbare producten en snel moet worden geconsumeerd. In de regel is yoghurt uit de yoghurtmaker ongeveer 5 tot 7 dagen houdbaar.

Natuurlijk is dit een zeer korte houdbaarheidsdatum. U moet er echter rekening mee houden dat alleen stoffen van natuurlijke oorsprong in het bekertje zitten en dat u dus kunt genieten van alle positieve eigenschappen en de uitstekende smaak van een goede yoghurt. Bij aankoop krijg je vaak producten die veel additieven in een liter yoghurt bevatten. Bij het kopen van yoghurt is het niet alleen belangrijk om de ingrediënten te vergelijken, maar ook de verschillende machines, uitvoeringen en modellen, zoals die van Severin.

Hieronder volgt een overzicht van de voor- en nadelen van een yoghurtmaker:

Voordelen:

 • Altijd verse yoghurt in huis
 • U kunt de ingrediënten en de smaak van de yoghurt zelf kiezen.
 • Elektrische yoghurtmaker: meer invloed op de bereiding, bv. temperatuurkeuze en geen risico op verbranding door vloeistof.
 • Elektrische yoghurtmaker: goedkoop in gebruik

Nadelen:

 • Soms moet je de yoghurtmaker een beetje uitproberen tot je je ideale yoghurt hebt bereid.
 • Elektrische yoghurtmaker: U bent afhankelijk van elektriciteit. Aankoop en gebruik zijn iets duurder
 • Elektrische yoghurtmakers: risico op brandwonden door het gebruik van heet water.

Soorten yoghurtmaker

Er zijn 2 verschillende soorten machines op de produktmarkt. Enerzijds zijn er yoghurtmakers die alleen op elektriciteit werken en anderzijds zijn er yoghurtmakers die volledig zonder elektriciteit werken. Beide soorten hebben voor- en nadelen. Het is belangrijk uit te zoeken welke u wilt, zodat u die niet achteraf terugbrengt of onnodig kastruimte verspilt, zoals die van Severin.

Yoghurt makers die geen elektriciteit nodig hebben bestaan uit 2 verschillende containers. Deze containers worden in elkaar geplaatst. Kokend water wordt in de hoofdcontainer gedaan. Het tweede vat, dat in het vat wordt gevuld, bevat het mengsel van melk en yoghurtcultuur. Yoghurtmakers zonder oven zijn bijzonder geschikt als u grote hoeveelheden yoghurt wilt maken. Ze zijn uiterst flexibel om overal te gebruiken en u kunt de yoghurtmakers ook voor andere gerechten gebruiken. De snoerloze yoghurtmakers in de test zijn zeer geschikt voor het warm en koud houden van voedsel en dranken. Maar bovendien kunt u er gemakkelijk een basismengsel voor kaas in maken en zo een paar euro besparen. Bij sommige modellen is het reinigen van de toestellen echter niet zo eenvoudig.

Yoghurtmachines die op elektriciteit werken, zijn bijzonder populair omdat ze, naast de productie van natuurlijke yoghurt, ook kunnen worden gebruikt voor de bereiding van roomkaas en kwark, en dus zeer veelzijdig zijn. Bovendien is de bediening en de daaropvolgende reiniging immens eenvoudig in vergelijking met draadloze yoghurtmachines. Een yoghurtmaker is zeer veelzijdig, ook al neemt hij ruimte in de kast in beslag. Maar in ruil, krijg je een aantal geweldige yogurt zonder het terug te willen brengen.

Yoghurtmaker kopen tips

De werking van een machine om zelf yoghurt te maken is van yoghurtmaker tot yoghurtmaker min of meer dezelfde. Er zijn echter grote verschillen in de kwaliteit van de afwerking en de keuze van de materialen voor de recipiënten en de deksels. Verschillen zijn ook te zien in de kenmerken van de afzonderlijke yoghurtmakers. Om ervoor te zorgen dat het testen of kopen van een yoghurtmaker de moeite waard is, moet u een paar belangrijke criteria in gedachten houden:

De verschillende modellen en fabrikanten moeten worden vergeleken aan de hand van de volgende criteria: Container van de yoghurtmaker, behuizing (materiaal), kenmerken (bv. capaciteit, ruimte, aantal geportioneerde potjes, liters, maximumtemperatuur, display, temperatuurregeling, grootte van de binnenbak ), reiniging en extra functies (zoals automatische uitschakeling, timer, watts, lcd-display).

Container:
Yoghurt machine
Als bij de machine portiebekers worden geleverd, zorg er dan voor dat ze BPA-vrij zijn of bij voorkeur van glas, want dat is milieuvriendelijker. De potten voor yoghurtmakers hebben gewoonlijk een inhoud van 125 tot 160 milliliter. Aangezien de porties meestal klein zijn, zijn deze yoghurtmakers in de test vooral geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Als het ene of het andere potje breekt, is het niet nodig vervangende potjes te kopen bij de fabrikant van de yoghurtmaker; het is volkomen voldoende kleine jampotjes te gebruiken voor het maken van yoghurt. In elk huishouden vindt u wel portiekpotjes voor dit doel. Deze hebben misschien maar een kleine inhoud, maar het is niet moeilijk om meer portiepotten te maken.

Als de yoghurtmaker alleen is uitgerust met een bak met een inhoud van maximaal 1,5 liter, moet u ook kiezen voor een niet-giftig, hoogwaardig materiaal. Door de grote hoeveelheid yoghurt die kan worden geproduceerd, zijn deze yoghurtmakers perfect voor gezinnen. Een ander positief aspect is dat het heel gemakkelijk is andere ingrediënten, zoals fruit, toe te voegen om uw eigen yoghurt te maken. Dit maakt het gemakkelijk om een individuele yoghurt naar eigen smaak te maken. Je kunt ook een mengsel maken op deze manier.

Materiaal behuizing:

Zeer stabiel en bestendig zijn yoghurtmakers met roestvrij stalen behuizing, die er niet alleen chic uitzien, maar ook roestbestendig zijn en een lange levensduur beloven. Het is de moeite waard om uit te kijken naar de test winnaar.

Uitrusting:

Kies zeker een yoghurtmaker die is uitgerust met een timer en een automatische uitschakelfunctie. Dit is vooral belangrijk als u niet ter plaatse bent tijdens het maken. De yoghurtmaker met temperatuurregeling schakelt zichzelf automatisch uit na het verstrijken van de bereidingstijd. Een signaaltoon geeft aan wanneer de yoghurt in de machine klaar is.

De automatische uitschakeling is erg goed bij yoghurtmakers, zodat je gewoon een lekkere yoghurt krijgt. U hoeft niet in huis te zijn gedurende de 14 uur dat de machine in werking is. Het apparaat doet alles automatisch met behulp van de timer.

Na afloop van de yoghurtmakertest moet u de yoghurt in de koelkast zetten, waar hij 5 tot 7 dagen houdbaar is.

Een liter yoghurt gaat niet lang mee, als het een goede is. Er zijn een of twee goede recepten voor een yoghurtmaker. U kunt de instructies vinden op een website of in de informatie.

Schoonmaken:

Een positief aspect van de yoghurtmaker test is wanneer u alle demonteerbare onderdelen van de yoghurtmaker, inclusief de portieglazen, in de vaatwasser kunt reinigen. Helaas is dit niet bij elk model het geval. Klanten melden op Amazon ook welk merk yoghurtmaker niet goed schoonmaakt. In ieder geval is het de moeite waard de producten te vergelijken voordat u ze koopt.

Extra functies:

Als de yoghurtmaker op verschillende manieren moet worden gebruikt, is het raadzaam een yoghurtmaker te kiezen waarmee u ook roomkaas, kaas of kwark kunt bereiden. U vindt dit in de gebruiksaanwijzing van het toestel. Als u met uw toestel meer dan één product wilt maken, moet u hier bij de aankoop op letten. Fabrikanten zoals Rommelsbacher, Rosenstein, Ariete, my.yo, Klarstein en andere bieden deze functies aan met hun beste yoghurtmaker. Natuurlijk vindt u dit ook terug in het model van de testwinnaar.

De belangrijkste kenmerken van een yoghurtmaker

Op een warme zomerdag zijn er heel wat dingen die je kunnen afkoelen – koude lucht en koud eten zijn de twee belangrijkste. Koude dranken horen er natuurlijk ook bij, en vooral ijs is een populaire manier om af te koelen in de zomer. De laatste jaren is er echter een ander lekker voedingsmiddel bijgekomen dat veel mensen graag gebruiken om af te koelen: koude yoghurt! Of u het nu gebruikt om af te koelen in de zomer of gewoon graag yoghurt eet, met een yoghurtmaker kunt u snel en gemakkelijk verse yoghurt maken. Yoghurt makers zijn er in verschillende vormen, maten en ontwerpen. Op welke kenmerken moet je letten bij het kopen van een yoghurtmaker?

BPA-vrije yoghurtmakers

In tegenstelling tot andere voedingsmiddelen die melk bevatten, is yoghurt eigenlijk tot op zekere hoogte gezond, maar je moet wel oppassen dat je geen BPA binnenkrijgt. BPA is een materiaal dat voorkomt in plastic en dat soms kan neerslaan in dranken of voedsel in plastic verpakkingen. Dit materiaal is zeer ongezond en moet worden vermeden. Veel moderne yoghurtmakers gebruiken geen plastic bij hun verwerking en zijn dus veel gezonder.

Elektrische yoghurtmakers

Als u volautomatisch yoghurt wilt maken zonder zelf veel te moeten doen, dan moet u een elektrische yoghurtmaker aanschaffen. Het zal het werk bijna helemaal zelf doen. Het enige wat u als gebruiker hoeft te doen, is zelf de melk toevoegen. Dit wordt vervolgens gemengd met een actieve bacteriecultuur.

Na een korte wachttijd hebt u heerlijke yoghurt, die zelfs kan worden gearomatiseerd met verschillende vruchten of smaken. De meeste elektrische makers worden zelfs geleverd met hun eigen potjes, wat het nog gemakkelijker maakt om het te maken, en de melk die u zelf gebruikt kan ook sterk variëren – van gewone koemelk tot amandelmelk, u kunt van alles gebruiken.

Yoghurtmaker zonder elektriciteit

Sommige yoghurtmakers werken ook zonder elektriciteit. De bereidingswijze verschilt hier niet veel van die van elektrische yoghurtmakers. Het enige wat u hoeft te doen is melk (en soms water) in het daarvoor bestemde bakje te gieten en yoghurtpoeder toe te voegen. Na ongeveer 12-14 uur wachten is de yoghurt klaar.

Yoghurtmakers voor het maken van kwark en roomkaas

Sommige moderne yoghurtmakers hebben zelfs de mogelijkheid om naast de heerlijke yoghurt ook wrongel en roomkaas te maken. Hiervoor zijn er vaak speciale containers met een verschillende vulcapaciteit. De temperatuur van deze elektrische yoghurtmakers kan worden aangepast, zodat zowel yoghurt als kwark of roomkaas kunnen worden gemaakt.

Sommige van deze yoghurtmakers hebben zelfs verschillende standen voor het maken van de verschillende zuivelproducten. Het enige wat u hoeft te doen is de melk erin gieten en de yoghurtmaker de rest van het werk laten doen.

Yoghurtmaker materiaal

De meeste yoghurtmakers zijn gemaakt van plastic en roestvrij staal. Deze materialen zijn zeer robuust, bestand tegen verschillende temperaturen en dus zeer duurzaam. Veel yoghurtmakers kunnen daarom ook gemakkelijk in de vaatwasmachine worden gereinigd door ze in hun afzonderlijke onderdelen te demonteren en ze vervolgens afzonderlijk in de vaatwasmachine te reinigen.

De bijgeleverde potjes en deksels van de gekozen yoghurtmaker kunnen ook gemakkelijk met de hand of in de vaatwasmachine worden gereinigd.

De bekendste fabrikanten van yoghurtmakers

AmazonBasics

AmazonBasics is een zijtak van het bekende postorderbedrijf dat veel verschillende producten voor dagelijks gebruik produceert – of het nu gaat om huishoudelijke producten of keukenapparatuur. Het bedrijf biedt ook yoghurtmakers aan. De AmazonBasics yoghurtmaker is zeer eenvoudig te gebruiken en biedt een LCD display waarmee nauwkeurige resultaten kunnen worden bereikt. De stevige afwerking garandeert een lange levensduur en de productie van vele soorten yoghurt.

Cuisinart

Cuisinart produceert veel verschillende producten voor de keuken, die vooral handig zijn bij het koken en bereiden van voedsel. De yoghurtmakers van Cuisinart zijn vooral zeer krachtig en kunnen worden gebruikt voor de bereiding van yoghurt, maar ook van kwark en roomkaas. De robuuste fabricage garandeert een lange levensduur en dankzij het eenvoudige gebruik kunnen zelfs beginners in een mum van tijd heerlijke yoghurt bereiden.

GOURMEO

GOURMEO is een fabrikant die bijzondere aandacht besteedt aan de gezondheid van zijn klanten. De GOURMEO yoghurtmaker kan dus yoghurt maken zonder chemische toevoegingen en een zeer natuurlijke en heerlijke smaak creëren. U kunt vruchten toevoegen en binnen ongeveer 13 uur na het toevoegen van melk heerlijke yoghurt maken, die u vervolgens enige tijd in de koelkast kunt bewaren.

Het apparaat is zeer gemakkelijk te gebruiken en is ook gemaakt van stevig en duurzaam materiaal.

My.Yo

My.Yo produceert vooral toestellen om heerlijke yoghurt te maken – zoals de zeer gebruiksvriendelijke My.Yo yoghurtmaker. Je hoeft er alleen maar melk in te gieten en fruit toe te voegen als je wilt. Met een beetje yoghurtpoeder en water tovert u in een handomdraai heerlijke yoghurt tevoorschijn, die u vervolgens kunt eten of voor verdere verwerking kunt gebruiken.

Rommelsbacher

Rommelsbacher vervaardigt hoogwaardige keukenapparatuur die vooral in Duitsland populair is, maar nu wereldwijd wordt verkocht. Hiertoe behoort bijvoorbeeld de yoghurtmaker Rommelsbacher JG 40, die een aantrekkelijke behuizing heeft en dankzij zijn compacte ontwerp overal kan worden opgeborgen. Voor het maken van yoghurt met deze yoghurtmaker is alleen wat melk en een beetje geduld nodig.

De robuuste constructie garandeert een langdurig gebruik van het apparaat, dat zelfs kan worden gebruikt om verschillende soorten yoghurt tegelijk te maken.

Rosenstein & Sons

Hoogwaardige keukenapparatuur is de specialiteit van Rosenstein & Söhne. De yoghurtmakers zien er qua design niet erg interessant uit, maar bieden een gemakkelijke manier om snel en natuurlijk yoghurt te maken – zonder toevoeging van kleurstoffen of bewaarmiddelen. De yoghurtmakers gaan zeer lang mee en zijn ontworpen voor het maken van yoghurt met of zonder fruit.

Severin

Severin is ook een bekende fabrikant van keukenapparatuur, waaronder de bekende yoghurtmakers. Het metalen ontwerp is niet alleen van zeer hoge kwaliteit, maar ook stabiel en kan verschillende soorten yoghurt tegelijk produceren. De hoge prestaties ronden de yoghurtmakers perfect af.

WMF

WMF is een zeer bekende fabrikant van hoogwaardige keukenapparatuur die niet alleen gemakkelijk in het gebruik is, maar dankzij het moderne design ook in elke keuken past. Dit geldt ook voor de WMF KÜCHENminis yoghurtmaker. Deze bespaart ruimte dankzij het slanke ontwerp, maar kan toch tot 3 soorten yoghurt tegelijk produceren. De yoghurtmaker is eenvoudig te gebruiken en robuust gebouwd voor langdurig gebruik.

FAQs – Veel gestelde vragen over yoghurtmakers

Wat is een yoghurtmaker?

Een yoghurtmaker is een soort keukenmachine die wordt gebruikt om zelfgemaakte yoghurt te maken. Yoghurtmakers worden ook vaak yukultisers genoemd. Een goed apparaat kan echter meer dan alleen yoghurt maken. Voor een huishouden waar veel yoghurt wordt gegeten, is een yoghurtmaker een goede aanvulling. Er zijn twee verschillende benaderingen om yoghurt te maken, zoals het gebruik van melkzuurbacteriën. Je kunt de yoghurt verfijnen met room.

Verbruiken yoghurtmakers veel elektriciteit?

Het elektriciteitsverbruik van de machines varieert. De yoghurtmaker verbruikt echter gemiddeld 10 watt, wat laag is in vergelijking met andere keukenapparaten (bv. een vleesmolen). U moet echter wel rekening houden met de extra euro’s.

Waar moet ik op letten, zodat de yoghurt niet te lopend wordt?

Tijdens de productie in de yoghurtmaker moet erop worden toegezien dat de temperatuur constant blijft. De machine doet dit echter automatisch, zoals de modellen van Rommelsbacher, Ariete, WMF, my.yo, Klarstein.

Hoeveel tijd is er nodig om yoghurt te bereiden?

Afhankelijk van de yoghurtmaker bedraagt de yoghurtproductietijd tussen 6 en 8 uur. Dit hangt af van de hoeveelheid portie potten, de Rosenstein crème, hoeveel gram je wilt maken en de machine. Het is raadzaam om altijd de tijd in de gaten te houden met een klok.

Wat voor soort melk is nodig voor de yoghurtmaker?

U kunt 3,5% vette melk gebruiken om yoghurt te maken. U kunt echter ook yoghurt met room maken, zoals Rosenstein room, om een bijzonder romige yoghurt te krijgen.

Kan yoghurt met rauwe melk in de yoghurtmachine worden gemaakt?

Nee. Rauwe melk, voorgevoede melk of andere onbehandelde melk moet beslist worden gekookt voordat yoghurt in de machine wordt bereid. Het drinken van onbehandelde melk is absoluut geen probleem. Maar verse rauwe melk kan niet worden gebruikt om yoghurt te maken in de machine. De reden hiervoor is dat het kiemgetal zeer sterk toeneemt, waardoor de yoghurt slijmerig wordt en onaangenaam gaat ruiken. Yoghurt gemaakt van onbehandelde rauwe melk kan bij consumptie maagklachten en spijsverteringsproblemen veroorzaken. Gepasteuriseerde melk en melk op ultrahoge temperatuur hoeven niet vooraf te worden gekookt om yoghurt te maken in de yoghurtmaker.

Kan yoghurt ook met plantaardige melk worden gemaakt?

Het is mogelijk om yoghurt te maken van plantaardige melk in de yoghurtmaker. Voor de bereiding is echter een kleine hoeveelheid yoghurt op basis van soja- of kokosmelk nodig. Deze soorten yoghurt bevatten zelfproducerende yoghurtculturen. U kunt de yoghurt dan gebruiken om meer van uw eigen yoghurt te maken. Soja- en kokosmelk zijn geschikt voor het maken van veganistische yoghurt in de yoghurtmaker. Melkalternatieven zoals rijstmelk, amandelmelk, hennepmelk en havermelk zijn daarentegen niet geschikt om yoghurt te maken in de yoghurtmaker. Dat komt omdat de bacteriën in deze melkvervangers zich niet goed kunnen vermenigvuldigen. Daardoor wordt de yoghurt niet vast, de vloeibare consistentie blijft.

Moet ik de potten koken voor de bereiding?

Yoghurtpotten moeten goed worden gespoeld voordat ze worden gevuld met zeer heet, bij voorkeur kokend water. Voorzichtigheid is echter geboden, want afhankelijk van de houder kan het glasmateriaal in zeldzame gevallen barsten. Heet water moet daarom altijd voorzichtig worden ingeschonken. Een andere mogelijkheid is om de potten en hun deksels enkele minuten in een pan met vloeistof te koken. Deze methode doodt het merendeel van alle ziektekiemen. Na een grondige reiniging kunnen de potten gevuld worden en kan het deksel erop. De potjes worden vervolgens gedurende 6 tot 8 uur in de machine geplaatst, afhankelijk van de yoghurtmaker.

Hoe lang kan zelfgemaakte yoghurt uit de yoghurtmaker bewaard worden?

Zelfgemaakte yoghurt uit de yoghurtmaker kan zonder problemen een week worden bewaard. Het is belangrijk dat de yoghurt uit de machine in de koelkast staat, alleen daar kan hij bewaard worden.

Zit er garantie op de yoghurtmaker?

Of er garantie is, verschilt van fabrikant tot fabrikant van de yoghurtmachine. Indien er sprake is van garantie, moet deze informatie bij de productgegevens worden vermeld. De garantie op yoghurtmakers varieert gemiddeld tussen 12 en 24 maanden.

Merken en winkels

 • Severin
 • Rommelsbacher
 • WMF
 • Lidl
 • Aldi
 • Amazon
 • Ariete
 • Bosch
 • Biosnacky
 • Bomann
 • Clatronic
 • Cuisinart
 • Conrad
 • Denk Keramiek
 • Dash
 • Ebay
 • Easiyo
 • Ebay advertenties
 • Expert
 • Fairment
 • Gorenje
 • Hse24
 • Hofer
 • Hagen Grote
 • Hansells
 • Jean Pütz
 • Krups
 • Klarstein
 • Lagrange
 • Le Caf
 • Luvele
 • My.Yo
 • Netto
 • Otto
 • Petra
 • Parel
 • Penny
 • Privilege
 • QVC
 • Quigg
 • Quintessence
 • Rosenstein & Sons
 • Rossmann
 • Echt
 • Spinnewiel
 • Saturnus
 • SHG
 • Steba
 • Silvercrest
 • Suntec
 • Tchibo
 • Tupper
 • Tefal
 • TZS eerst Oostenrijk
 • Unold

Productonderhoud van yoghurtmakers

Yoghurt makers, ook wel jukultiers, yoghurt machines of apparaten genoemd, zijn nodig om zelfgemaakte yoghurt te maken. Een machine is in feite een verwarmingsapparaat dat wordt geladen met verschillende potjes melk en yoghurtculturen.

Aan een liter melk worden enkele melkzuurbacteriën toegevoegd, of u kunt een paar gram kant-en-klare yoghurt gebruiken om het perfecte mengsel te vinden. Deze gaat dan in b.v. de Rommelsbacher jg 40. U moet dan het model sluiten en het enige tijd geven, dit kunt u het beste op het display invoeren of de tijd op uw horloge in de gaten houden. Het is belangrijk dat de temperatuur altijd constant is. U kunt ook room toevoegen aan de yoghurt in het apparaat, zoals de jg 3525 van Rommelsbacher. Veel apparaten zijn ook verkrijgbaar met een automatische uitschakelfunctie. Het is de moeite waard ze te vergelijken als u deze functie wilt. Bovendien is uit onze tests gebleken dat deze modellen vaak dezelfde europrijs hebben als toestellen zonder. De testwinnaar is het zoeken en zoeken naar de beste yoghurtmaker waard.

De potjes worden zachtjes verwarmd in de yoghurtmaker gedurende een aantal uren om de yoghurtculturen te laten rijpen.

Veel modellen, zoals de jg 3525 van Rommelsbacher, worden al geleverd met portiekbekers. Veel klanten zijn hier enthousiast over. Het aantal portiebekers varieert van toestel tot toestel, evenals de prijs. U kunt dit echter zien in de beoordelingen van klanten op bijvoorbeeld Amazon of andere online winkels.

Yoghurtmakers bestaan uit een verwarmingsapparaat en een passend inzetstuk waarin de ingrediënten worden gevuld. Het inzetstuk bevindt zich in het apparaat en is gewoonlijk van roestvrij staal gemaakt.

De toepassing is een grote bak of meerdere kleine potjes die met melk- en yoghurtculturen worden gevuld. Afhankelijk van de yoghurtmaker zijn er 6 tot 8 verschillende potjes. Het aantal varieert echter naar gelang van het merk en de capaciteit. Klanten moeten hier zeker op letten bij hun aankoop.

Elk potje heeft een inhoud van ongeveer 200 milliliter. Yoghurt makers met één grote pot worden voornamelijk gebruikt in één- en tweepersoonshuishoudens. Yoghurtmakers met meerdere glazen flessen worden daarentegen meer gebruikt in grote gezinnen. Het voordeel van yoghurtmakers met meerdere potjes is dat een betere portionering van het voedsel mogelijk is.

De portiepotten kunnen echter ook gemakkelijk worden gekocht en zijn ook verkrijgbaar op Amazon. Hier moet u echter goed op de prijs letten en vergelijken voordat u dit koopt.

Tips voor het onderhoud van yoghurtmakers

Voordat u de yoghurtmaker gaat schoonmaken, moet u eerst de onderhoudsinstructies lezen die door de fabrikant zijn meegeleverd. Volgens de fabrikant zijn deze altijd verschillend.

Na gebruik moeten de yoghurtpotjes normaal met de hand of, indien mogelijk, in de vaatwasmachine worden gereinigd. Om eventuele ziektekiemen te doden voordat de potten opnieuw gebruikt worden, moeten ze gekookt worden. Voorzichtigheid is echter geboden, want afhankelijk van de houder kan het glasmateriaal in zeldzame gevallen barsten. Heet water moet daarom altijd voorzichtig worden ingeschonken.

Een andere mogelijkheid is om de potten en hun deksels enkele minuten in een pan met vloeistof te koken. Deze methode doodt het merendeel van alle ziektekiemen. Na een grondige reiniging kunnen de potten gevuld worden en kan het deksel erop. Hetzelfde geldt voor een Yoghurt Cup To Go gemaakt van plastic materiaal. Het is echter eerst belangrijk om er bij de potten voor te zorgen dat de schroefdop goed dicht zit en dat u ruimte en capaciteit in de koelkast heeft. zeven van de potten kunnen veel ruimte in beslag nemen.

De yoghurtmaker zelf kan worden schoongemaakt met een zachte doek en zeepwater nadat hij volledig is afgekoeld en van het circuit is genomen.

Hoe herkent men hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke yoghurtmakers?

Voor het gebruiksgemak moet de yoghurtmaker van stevig materiaal zijn gemaakt. De verwijderbare onderdelen van de yoghurtmaker moeten idealiter vaatwasmachinebestendig zijn, zodat u bijvoorbeeld de potjes niet hoeft te koken. Als u hierop let en deze tip ter harte neemt, zult u geen problemen hebben met deze Cuisinart. Als u een vraag hebt, krijgt u op Amazon ook snel een tip over de toestellen.

Bij het testen is het raadzaam ervoor te zorgen dat de sluitingen van de potten goed kunnen worden vastgeschroefd. De meeste in de winkel verkrijgbare yoghurtmachines zijn dan aangesloten op een stroombron, d.w.z. dat zij elektrisch werken.

Veel van deze werken op 40 watt, dus verbruiken ze heel weinig stroom per cyclus. Natuurlijk zijn er ook machines met meer watt waarmee je toch 1 liter biologische yoghurt kunt maken, zoals tests van de Stichting hebben uitgewezen. Als u meer dan een liter wilt maken, moet u de capaciteit van het model, zoals de Gaia, in de gaten houden.

Zoals bij de meeste keukenmachines zijn er verschillen in yoghurtmakers wat energieverbruik en prestaties betreft. Naast elektrische yoghurtmakers zijn er sinds kort ook yoghurtmakers op de markt die volledig zonder elektriciteit werken. In plaats daarvan hebben deze apparaten kokend water nodig als basisingrediënt voor de yoghurtproductie. De verwarmde melk, die een temperatuur van ten minste 43 graden Celsius moet hebben, wordt gemengd met wat yoghurt en laat men gedurende ten minste 6 tot 8 uur rusten in de apparaten, die zijn uitgerust met een thermische container.

Het gebruik van een yoghurtmaker wordt vereenvoudigd als de yoghurtmaker is uitgerust met extra functies, zoals een timer. Een geïntegreerde signaaltoon geeft akoestisch aan wanneer de yoghurt klaar is. U hoeft de klok niet meer in de gaten te houden, want het display geeft dit aan. Dit betekent dat u twee dingen tegelijk kunt doen zonder voortdurend de Gaia, jg 40 of Severin jg van Severin te moeten controleren.