Onze partners

Keukenbazen is mogelijk dankzij heel veel partijen, niet in de laatste plaats onze partners. Deze organisaties maken Keukenbazen 2018 mogelijk.

'Alles komt samen in Keukenbazen'

Ook het Koning Willem I College doet al mee sinds de eerste editie van Keukenbazen. Het Koning Willem I College doet al mee sinds de eerste editie van Keukenbazen. Herbert Bosch, Chef Horeca Middelbare Horeca School van Het Koning Willem I College vertelt: “Keukenbazen past heel goed bij de community gedachte van ons college. Binnen het project komt alles samen: we laten kinderen kennis maken met de Middelbare Horeca School, we ondersteunen lokale leveranciers en laten studenten en kinderen tevens zien hoe ze gezonde voeding vers kunnen bereiden. We stellen voor Keukenbazen daarom graag onze accommodatie ter beschikking. Ook zijn studenten van Logistiek, Bediening, Keuken en het Evenementenbureau nauw betrokken bij het evenement. Daar leren zij ook weer van.”

'Bewuster worden van goede voeding'

Ook Hutten Catering is partner van Keukenbazen. De cateraar verzorgt op 10 oktober, als de winnaar van Keukenbazen 2018 bekend gemaakt wordt, het feestelijke diner. Bob Hutten, directeur van Hutten Catering: “Keukenbazen maakt kinderen spelenderwijs bewust van goede voeding. In Nederland eten we vrij onbewust, we weten nauwelijks iets van goede voeding. Cijfers laten zien dat de vijf belangrijkste ouderdomsziektes sterk worden beïnvloed door een slechte leefstijl. Voedseleducatie móet verplicht worden op alle scholen in Nederland. Hutten maakt programma’s met vitaliteit, eten, drinken, bewegen, slapen, mindfullness en antistress. Voeding speelt een hoofdrol en bewustwording van goede voeding is essentieel. Keukenbazen is een prachtige manier om kinderen beter betrekken om eten anders en beter te doen.”

‘Gezond initiatief met impact’

Rabobank ondersteunt Keukenbazen omdat de bank gelooft in de kracht van samenwerking. Maar ook omdat de coöperatieve bank graag een steentje bijdraagt aan maatschappelijke initiatieven met impact. Keukenbazen is zo’n maatschappelijk initiatief waarbij gezonde voeding centraal staat. Rabobank steunt Keukenbazen d.m.v. een financiële bijdrage en faciliteert door (agrarische) ondernemers uit het eigen netwerk te verbinden aan maatschappelijke initiatieven op het gebied van voeding. Anderzijds vindt de bank het belangrijk om kinderen bewust te maken van gezond en lekker eten, dat om de hoek verbouwd en geproduceerd wordt. 
Met Keukenbazen leren kinderen op een leuke en speelse manier meer over de herkomst en de verwerking van voedsel. Oftewel aandacht voor gezond en lekker eten. Keukenbazen is een ‘gezond’ initiatief dat zorgt voor bewustwording en beleving. Maar bovenal voor samen plezier hebben tijdens de leuke en spannende kookwedstrijd!!

Erik Jansen, directievoorzitter Rabobank Uden Veghel: “Op het gebied van voeding is er nog zoveel te leren voor kinderen. In Keukenbazen komt alles samen. Door ze zelf de herkomst, de verwerking en de waarde van eten te laten ontdekken, lokale foodsuppliers te betrekken en met elkaar een lekkere, gezonde maaltijd te bereiden, helpen we kinderen om bewuste, gezonde keuzes te maken. Keuzes die duurzaam en voor iedereen goed zijn.”

Keukenbazen sluit perfect aan bij de missie van Rabobank: Growing a Better World Together.

 

'Bij kinderen beginnen' 

Wilco Jansen, hoofd communicatie van Sligro Food Group: "Keukenbazen is niet zomaar een leuk evenement, maar heeft de afgelopen jaren vooral bewezen dat je hiermee koken en gezonde én lekkere voeding onder de aandacht van kinderen kunt brengen. Sligro vindt dit van groot belang en daarom zijn wij vanaf de eerste editie betrokken, als sponsor en als kennispartner. Als je écht en oprecht de kennis over voeding duurzaam wilt verbeteren dan kun je het beste bij de kinderen beginnen. En dat is precies wat Keukenbazen op een leuke en educatieve manier doet!