Even voorstellen: onze partners

Keukenbazen is mogelijk dankzij heel veel partijen, niet in de laatste plaats door onze partners. Deze organisaties maakten Keukenbazen 2017 mogelijk.

'Bij kinderen beginnen' 

Sligro Food Group Nederland is partner van Keukenbazen met EMTÉ supermarkten. Wilco Jansen, hoofd communicatie van Sligro: "Keukenbazen is wellicht het leukste initiatief van de laatste jaren om koken en gezonde én lekkere voeding onder de aandacht van kinderen te brengen. EMTÉ vindt dit van groot belang en daarom zijn wij vanaf de eerste editie betrokken, als sponsor en als kennispartner. Als je écht en oprecht de kennis over voeding duurzaam wil verbeteren dan kun het beste bij de kinderen beginnen. En dat is precies wat Keukenbazen op een leuke en educatieve manier doet!”

'Alles komt samen in dit project'

Ook het Koning Willem I College doet al mee sinds de eerste editie van Keukenbazen. Herbert Bosch, Chef Horeca Middelbare Horeca School van Het Koning Willem I College vertelt: “Keukenbazen past heel goed bij de community gedachte van ons college. Binnen het project komt alles samen: we laten kinderen kennis maken met de Middelbare Horeca School, we ondersteunen lokale leveranciers en laten studenten en kinderen tevens zien hoe ze gezonde voeding vers kunnen bereiden. We stellen voor Keukenbazen daarom graag onze accommodatie ter beschikking. Ook zijn studenten van Logistiek, Bediening, Keuken en het Evenementenbureau nauw betrokken bij het evenement. Daar leren zij ook weer van.”

‘Gezond initiatief met impact’

Bouwien Janssen, directeur Bedrijven, Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen: “Rabobank ondersteunt Keukenbazen omdat wij geloven in de kracht van samenwerking. Maar ook omdat wij als coöperatieve bank graag ons steentje bijdragen aan maatschappelijke initiatieven met impact. Keukenbazen is zo’n maatschappelijk initiatief waarbij gezonde voeding centraal staat. Wij vinden Keukenbazen belangrijk omdat kinderen op een leuke en speelse manier meer leren over de herkomst en de verwerking van voedsel. Oftewel aandacht voor gezond en lekker eten. Keukenbazen is een ‘gezond’ initiatief dat zorgt voor bewustwording en beleving. Maar bovenal voor samen plezier hebben tijdens de leuke en spannende kookwedstrijd!!

Rabobank steun Keukenbazen niet alleen d.m.v. een financiële bijdrage. Wij faciliteren ook door (agrarische) ondernemers uit ons netwerk te verbinden aan maatschappelijke initiatieven op het gebied van voeding. Anderzijds vinden wij het belangrijk om kinderen via een initiatief als Keukenbazen bewust te maken van gezond en lekker eten, dat om de hoek verbouwd en geproduceerd wordt.”

'Kinderen betrekken bij voeding'

Ook Hutten Catering is partner van Keukenbazen. De cateraar verzorgt op 11 oktober, als de winnaar van Keukenbazen 2017 bekend gemaakt wordt, het feestelijke diner voor alle gasten op het Provinciehuis. Dat diner is gebaseerd op de gerechten die de winnende teams uit de zeventien deelnemende gemeenten hebben gekookt tijdens de Mega Live KookBattle op 7 oktober. Bob Hutten, directeur van Hutten Catering: "Het belang om kinderen te betrekken bij voeding is essentieel om uiteindelijk gezonder te gaan leven; Keukenbazen draagt daar prachtig aan bij. Wij leveren graag onze bijdrage aan dit mooie initiatief."