De jurykoks

 

In elke gemeente kiest een kok
het winnende gerecht

Een kok uit iedere gemeente kiest een winnend hoofdgerecht.
Je maakt de meeste kans om te winnen in de gemeente als
je een gezond gerecht bedenkt met producten uit je eigen buurt.

Dit zijn de koks in de 16 gemeenten:


Bernheze:
Boekel: Susan Verstraten van Nia Domo - kijk op Niadomoboekel.nl
Boxmeer: 
Boxtel: Frank van den Berk van De Rechter - kijk op Derechter.nu
Cuijk:
Grave:
's-Hertogenbosch: Tim Bouwmans van Roels - kijk op Roels.nu
Heusden:
Landerd: Tom van Crey van De Notaris - kijk op Eetcafedenotaris.nl
Meierijstad: Alex van Rossum van De Gouden Leeuw  - kijk op Degoudenleeuwveghel.nl
Mill en Sint Hubert: Monique Nelson van Kookstudio Het Mo'Ment - kijk op Hetmoment.info
Oss: Roland Biermans van Appèl - kijk op Appel.nl
Sint Anthonis: Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters - kijk op De3burgemeesters.nl
Sint-Michielsgestel: Ellen Steenbergen, Culinaire duizendpoot - kijk op Kokaanhuisbrabant.nl
Uden: Petja Verweij van Eten bij Petja - kijk op Etenbijpetja.nl
Vught: Bénédicte Jaspars van De Serieuze Zaak - kijk op Deserieuzezaak.nl

Kookteam

Iedere gemeente heeft dus een eigen kok. Deze kok kookt samen met jullie je gerecht tijdens de Mega Live Kookbattle op 5 oktober 2019.

 

De vakjury kiest tijdens de finale

Een vakjury kiest uiteindelijk het winnende team. In de jury zitten Maaike de Reuver, Anouschka Peterink en onze vloggers Charlotte en Isabelle.

Maaike de Reuver

Richtte in 2011 CANTEEN op, een cateringconcept dat de traditionele bedrijfscatering op zijn kop zet door traditionele bedrijfsrestaurants om te toveren tot food courts waarbij het aanbod wordt verzorgd in samenwerking met lokale ondernemers. Maaike selecteerde alle lokale ondernemers zelf en testte hun gerechten. Meer dan 500 ondernemers heeft ze gekeurd en ruim 1.0000 gerechten heeft ze getest. Inmiddels is Maaike werkzaam als redacteur en trendwatcher bij Food Inspiration. Met haar getrainde smaak, oog voor de kwaliteit en presentatie van het eten en kennis over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van eten en drinken keurt zij de kleine keukenbazen en bepaalt samen met de andere juryleden welke kleine baas zich de beste keukenbaas van 2017 mag noemen.

Anouschka Peterink

Van Kip & Ei – broedplaats voor creatieve communicatie. Anouschka heeft als creatief culinair communicatie kippetje samengewerkt met keukenbazen als Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Herman den Blijker, Annabel Langbein, Rene Redzepi, Angelique Schmeinck, Piere Wind, Rudolph van Veen, Ferran Adria, Jacob-Jan Boerma en vele vele anderen. Met en voor deze iconen bedenkt ze vanuit haar creatieve broedplaats in Den Bosch mooie boekconcepten, organiseert ze evenementen en zorgt ze voor de nodige media-aandacht. In de samenwerking met al deze fantastische chefs draait alles om creativiteit, eigenheid en kwaliteit. Want dat is waar je een echte keukenbaas aan herkent. Daarbij voelt dit scharrelkippetje zich helemaal thuis. 

Isabelle (links) en Charlotte (rechts) zijn de Keukenbazen-vloggers. Zij volgen de wedstrijd vanaf het begin t/m de finale. Bekijk hun vlogs op YouTube en volg (en like!) ze op Instagram.