De jurykoks

 

In elke gemeente kiest een kok
het winnende gerecht

Een kok uit iedere gemeente kiest een winnend hoofdgerecht.
Je maakt de meeste kans om te winnen in de gemeente als
je een gezond gerecht bedenkt met producten uit je eigen buurt.

Dit zijn de koks in de 17 gemeenten:


Bernheze: Mark Janssens van De Toren - kijk op De-toren.nl
Boekel: Susan Verstraten van Nia Domo - kijk op Niadomoboekel.nl
Boxmeer: Yolande Vester van Restaurant Het Molenhuys - kijk op Hetmolenhuys.nl
Boxtel: Raymond Verveer van Restaurant/lunchroom Tafel25 - kijk op Tafel25.nl
Cuijk: Jimmy Verrips van Big Street Steakhouse - kijk op Bigstreetcuijk.nl
Grave: Michel van der Vliet van Martien Bos - kijk op Martienbos.nl
Haaren: Hugo Huttinga van Restaurant Juffrouw Jopsen - Kijk op Juffrouw-jopsen.business.site
's-Hertogenbosch: Jessica van Esdonk van Restaurant Swanjéé - kijk op Ffswanjee.nl
Heusden: Hans de Kruijf van Henri BV - kijk op Henri.nl
Landerd: Thieu Geurts van Kessel van Maashorst Catering - kijk op Maashorstcatering.nl
Meierijstad: Ralf Dirven van De Beleving in Sint-Oedenrode - kijk op Debeleving.nl
Mill en Sint Hubert: Hans Derks van Restaurant Versaen - kijk op Restaurantversaen.nl
Oss: Jan van de Nieuwenhof van Brabant Zorg - kijk op Brabantzorg.eu
Sint Anthonis: Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters - kijk op De3burgemeesters.nl
Sint-Michielsgestel: Ellen Steenbergen, Culinaire duizendpoot - kijk op Kokaanhuisbrabant.nl
Uden: Petja Verweij van Restaurant Eten bij Petja - kijk op Etenbijpetja.nl
Vught: Bobby Rust van Restaurant Noble Kitchen - kijk op Noblekitchen.nl

Kookteam

Iedere gemeente heeft dus een eigen kok. Deze kok kookt samen met jullie je gerecht tijdens de Mega Live Kookbattle op 6 oktober 2018.

 

De vakjury kiest tijdens de finale

Een vakjury kiest uiteindelijk het winnende team. In de jury zitten Jan van Hout, Maaike de Reuver, Anouschka Peterink en onze vloggers Romy en Layla.

Jan van Hout

Is 24 jaar en komt uit Someren-Eind. Op 16-jarige leeftijd gaat Jan naar de Gilde opleidingen in Venlo waar hij de koksopleiding volgt. Al snel heeft hij de smaak en passie van het koken te pakken. Hij gaat aan de slag bij gerenommeerde restaurants zoals tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre en restaurant Ivy in Rotterdam, dat ook twee sterren heeft. Na hier werkervaring op te hebben gedaan start Jan samen met zijn oudere broer Dennis Restaurant Ons Jongens. Dennis werkte eerder bij De Treeswijkhoeve en bij driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.
Samen runnen Jan en Dennis Restaurant Ons Jongens nu al ruim 5 jaar. Jan is inmiddels de chefkok en is verantwoordelijk voor de algemene leiding, wat hij met allure doet. Hij zet  zijn duidelijke eigen stijl neer. Met zijn 'signatuurgerecht' werd hij tweede tijdens "The European Young Chef Award". Hij mag hij zich de 2e beste kok tot 29 jaar van Europa noemen. Restaurant Ons Jongens is ook aan gesloten bij Noord-Brabant Culinair, waarbij de beste Brabantse restaurants zijn aangesloten. Jan van Hout is de benjamin van het stel met zijn 24 jaar dus ook de jongste chefkok van Noord-Brabant Culinair. Jan is een jonge chefkok met heel veel potentie waar we nog veel gaan van horen!

Maaike de Reuver

Richtte in 2011 CANTEEN op, een cateringconcept dat de traditionele bedrijfscatering op zijn kop zet door traditionele bedrijfsrestaurants om te toveren tot food courts waarbij het aanbod wordt verzorgd in samenwerking met lokale ondernemers. Maaike selecteerde alle lokale ondernemers zelf en testte hun gerechten. Meer dan 500 ondernemers heeft ze gekeurd en ruim 1.0000 gerechten heeft ze getest. Inmiddels is Maaike werkzaam als redacteur en trendwatcher bij Food Inspiration. Met haar getrainde smaak, oog voor de kwaliteit en presentatie van het eten en kennis over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van eten en drinken keurt zij de kleine keukenbazen en bepaalt samen met de andere juryleden welke kleine baas zich de beste keukenbaas van 2017 mag noemen.

Anouschka Peterink

Van Kip & Ei – broedplaats voor creatieve communicatie. Anouschka heeft als creatief culinair communicatie kippetje samengewerkt met keukenbazen als Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Herman den Blijker, Annabel Langbein, Rene Redzepi, Angelique Schmeinck, Piere Wind, Rudolph van Veen, Ferran Adria, Jacob-Jan Boerma en vele vele anderen. Met en voor deze iconen bedenkt ze vanuit haar creatieve broedplaats in Den Bosch mooie boekconcepten, organiseert ze evenementen en zorgt ze voor de nodige media-aandacht. In de samenwerking met al deze fantastische chefs draait alles om creativiteit, eigenheid en kwaliteit. Want dat is waar je een echte keukenbaas aan herkent. Daarbij voelt dit scharrelkippetje zich helemaal thuis. 

Laya (links) en Romy (rechts) zijn de Keukenbazen-vloggers. Zij volgen de wedstrijd vanaf het begin t/m de finale. Bekijk hun vlogs op YouTube en volg (en like!) ze op Instagram.