15 manieren om veganistische recepten in te dikken: ga zuivelvrij

Veganistisch koken kan een lonende ervaring zijn als je helemaal klaar bent met de juiste lijst met ingrediënten. Normaal gesproken vragen verdikkingssauzen en andere recepten om gelatine en boter en soms zelfs melk, maar met veganistisch koken zijn deze niet levensvatbaar. Gelukkig zijn er tal van andere smakelijke alternatieven waar men zijn toevlucht toe kan nemen als het gaat om het verdikken van die veganistische stoofschotels en sauzen.

Er zijn verschillende manieren om veganistische recepten die beschikbaar zijn in je keukenkastjes te verdikken. Noten, arrowroot poeder en kokosmeel zijn enkele van de vele ingrediënten die worden gebruikt om zowel hartige recepten als desserts te verdikken. Andere verdikkingsmiddelen zijn dadels, haver, bonen en lijnzaad.

15 manieren om veganistische recepten dikker te maken

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.

15 manieren om veganistische recepten dikker te maken

Veganistisch eten koken hoeft geen beproeving te zijn die je in een neerwaartse spiraal stuurt. Het moet een plezierige ervaring zijn en moet bij elke stap van de weg worden genoten.

Blijf lezen om erachter te komen hoe je veganistische recepten kunt verdikken met 15 eenvoudige ingrediënten zoals dadels en bonen en zelfs chiazaden en lijnzaad kunnen niet alleen worden gebruikt om de veganistische te verdikken Stoofschotels, soepen, sauzen en desserts, maar ook om die extra smaak aan het gerecht te geven.

Noten

Verschillende noten, zoals cashewnoten, bevatten grote hoeveelheden zetmeel dat helpt bij het verdikken van sauzen. Cashewnoten zitten ook vol met veel smaken, wat bijdraagt aan de algehele smaak van de saus. Het vetgehalte van de cashew helpt ook bij het verbeteren van de consistentie van het gerecht.

Andere noten zoals walnoten en aardnoten worden ook gebruikt om te malen tot een pasta en gebruikt om verschillende sauzen in te dikken.

Datums

Liefhebbers van rauw voedsel snacken graag op dates. Dadels zijn krachtpatsers van energie. Dadels worden steeds vaker gebruikt in desserts, niet alleen als verdikkingsmiddel, maar ook om zoetheid en smaak aan het gerecht toe te voegen.

Het wordt aanbevolen om dadels een nacht te weken voordat u ze blitzt voor gebruik in uw veganistisch recept de volgende dag. Maak je echter geen zorgen als je bent vergeten ze de vorige nacht te weken. Gieten gekookt water en laat het 15 minuten zitten voordat je het gebruikt.

Arrowroot Poeder

Arrowroot poeder wordt veel gebruikt om verdikkingssoepen en sauzen. Je kunt het ook gebruiken om stoofschotels en jus in te dikken. Door simpelweg een brij te maken van het arrowroot poeder, kun je ze gebruiken in je veganistische gerechten. Voeg wat water toe aan het poeder om de drijfmest te maken, of als alternatief kun je ook niet-zuivelmelk gebruiken en het kloppen tot het glad is.

Kokosmeel

Kokosmeel is zeer veelzijdig en kan zowel in zoete als hartige gerechten worden gebruikt. Het is ook glutenvrij en dus een geweldig alternatief voor iemand die niet tolerant is voor gluten.

Kokosmeel kan worden gebruikt om verdikking curries die zijn geïnspireerd op Zuidoost-Azië, en het kan ook worden gebruikt om veganistische koekjes en muffins te verdikken.

Kikkererwtenmeel

Kikkererwtenmeel wordt grotendeels gebruikt om hartige gerechten in te dikken. Hier zijn de stappen om dit te doen:

  1. Rooster het kikkererwtenmeel een paar minuten op een droge koekenpan.
  2. Zodra de bloem iets bruin begint te worden, haal je hem van het vuur.
  3. Voeg het toe aan de curry om het in te dikken.

Kikkererwtenmeel is geweldig in het absorberen van vloeistoffen zonder klonten te veroorzaken, en het geeft ook een zachte, boterachtige smaak aan het gerecht.

Het wordt ook beschouwd als zeer gezond en veelzijdig ook. Niet alleen kan het jus en andere hartige gerechten verdikken, maar het kan ook de basis zijn van veel hartige gerechten.

In delen van India wordt kikkererwtenmeel gebruikt om dikke pannenkoeken te maken, en vervolgens worden deze pannenkoeken in blokjes gesneden om jus te maken in een tomaten- en uiencurrybasis.

Psyllium Husk

Psylliumschil is een vezelig ingrediënt. Je hoeft slechts een halve theelepel per portie toe te voegen om een veganistisch recept in te dikken. Vanwege de hoge veelzijdigheid kan psylliumschil worden gebruikt in stoofschotels, soepen, sauzen en smoothies.

Agar-agar

Gebruikt in een verhouding van één theelepel tot één kopje vloeistof, is agar-agar poeder een geweldig verdikkingsmiddel voor de menshartige veganistische recepten. Om dit effectief te gebruiken, moet u het volgende doen:

  1. Los vier eetlepels warm water op in een pan en breng het aan de kook.
  2. Zodra het is overgekookt, meng je het door de saus die je wilt verdikken.

Zaden (Chia en Vlas)

Chiazaden hebben een bepaald kenmerk waardoor ze dikker kunnen worden en opzwellen wanneer ze worden toegevoegd aan water of een andere vloeibare vorm zoals kokosmelk of sojamelk.

Zowel chiazaad als lijnzaad worden gebruikt als eiervervangers, vooral in desserts en taarten.

  1. Voeg een eetlepel van deze zaden toe aan 1/3 kopje water en laat het 15 minuten rusten.
  2. Zodra de rustperiode voorbij is, kun je ze in het gerecht gebruiken.

Hier is een video over het maken van mangopudding met behulp van chiazaden als verdikkingsmiddel:

Xanthaangom

Jus en stoofschotels kunnen worden ingedikt met kleine hoeveelheden xanthaangom. Het enige wat u hoeft te doen is:

  1. Combineer 1/2 theelepel tot 1 eetlepel heet water voor elke 1 kop jus.
  2. Voeg de xanthaangom slurry toe tot het glad is en voeg het vervolgens toe aan de jus.

Haver

Haver is een geweldige manier om dikke consistentie in je soepen en stoofschotels te bereiken. Om dit te doen:

  1. Maal een eetlepel of 2 van de haver tot ze lijken op een bloemachtige consistentie.
  2. Voeg dat toe aan je pot met veganistische soep of stoofpot, en je zult het zien verdikken zonder samen te klonteren.

Bonen

Er zijn tegenwoordig veel bonen op de markt die ideale kandidaten zijn voor verdikking Soepen en curry’s.

Bonen zoals fava, zwarte bonen, bruine bonen en pintobonen kunnen worden gekookt en gepureerd in een keukenmachine en worden toegevoegd aan elke veganistische jus om het in te dikken en die jus die extra boost van smaak te geven.

Leer hoe je chili indikt in een slowcooker of Crock-Pot

Wortelgroenten

Wortelgroenten zoals wortelen en zoete aardappelen worden al lange tijd gebruikt in soepen en stoofschotels vanwege hun zetmeelrijke eigenschappen die helpen de gerechten dikker te maken.

Winterpompoen en knolselderij zijn ook uitstekende verdikkingsmiddelen wanneer ze worden gebruikt nadat ze zijn gepureerd. Als alternatief kun je deze groenten roosteren of koken en pureren en ze aan je saus toevoegen om in te dikken.

Aardappels

Aardappelen zijn ook een uitstekend hulpmiddel om jus en curry’s te verdikken. Gerechten die aardappelen bevatten, beginnen van nature dikker te worden, net zoals de aardappel in de vloeistof suddert. Het zetmeel van de aardappel werkt als verdikkingsmiddel en wordt over de hele wereld veel gebruikt om curry’s te verdikken.

Rijst

Het toevoegen van rijst of rijstmeel aan een curry of jus zal helpen het dikker te maken. In veel delen van de wereld wordt rijst regelmatig gebruikt als verdikkingsmiddel in curry’s en andere gerechten. Rijstmeel wordt ook gebruikt om over curry’s te strooien om ze in te dikken. Het is een geweldige optie, vooral voor veganistische gerechten.

Kokosnootmelk

Kokosmelk voegt diepten van smaak toe aan elk gerecht, en het wordt grotendeels gebruikt in veganistische gerechten om de gerechten te helpen verdikken.

De smaak van de kokosmelk intensiveert de smaak van de andere groenten verder in de stoofpot die ze in een mooie tropische smaak omhult.

De Thaise keuken Biologisch Ongezoet Kokosnootmelk is een USDA-gecertificeerd nietje van topkwaliteit dat u moet overwegen in uw voorraadkast te bewaren.

Conclusie – 15 manieren om veganistische recepten dikker te maken

Er zijn veel manieren om veganistische recepten in te dikken, of het nu een saus is, soep, jus, stoofpot, vla of jam.

Het is onmogelijk om dezelfde methode te gebruiken om al deze recepten in te dikken. Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen met enkele belangrijke inzichten over hoe verschillende ingrediënten kunnen worden gebruikt om verschillende soorten veganistische recepten.

Bij Ovenspot zet ik me in om jou snel en eenvoudig recept ideeën, met behulp van verse ingrediënten, die “alles-in-één-pot” worden bereid.

Eenpans kookrotsen

Bronnen

• Eén groene planeet
• Veel vragen
• WikiHow
• Michelingids
•Blad
• Stack Uitwisseling